Halloween gevulde eieren

27 oktober 2017
Halloween gevulde eieren
6

Het is bijna Halloween en daarom vonden wij het wel leuk om een Halloween hapje te presenteren. Zeker als je besluit een Halloween feestje te geven is het fijn om zowel zoete als hartige hapjes op tafel te kunnen zetten. Deze eitjes heb je heel erg snel gemaakt en eigenlijk gaat de meeste tijd zitten in het decoreren ervan. Even opstijven in de koelkast en je hebt griezelig lekkere, maar ook grappige gevulde eieren waar iedereen zijn tanden in kan zetten. 

Ik kan nu alles over Halloween vertellen, maar dat bewaar ik voor jullie in een apart artikel dat dinsdag online komt. Daarom geen praatjes, maar gewoon het recept voor deze Halloween gevulde eieren.

Halloween-gevulde-eieren2

 

Gevulde eieren Halloween

Recept afdrukken

4.67 van 3 stemmen

Halloween gevulde eieren

Geef jij dit jaar een Halloween feestje? Dan mogen deze gevulde eieren niet ontbreken op tafel! Ze zijn ook nog eens heel eenvoudig te maken.
Porties: 12 hapjes

Ingrediënten

  • 6 eieren (hardgekookt)
  • 2 el mayonaise
  • 2 etl mosterd
  • 1 rijpe avocado
  • peper en zout

Ter decoratie

  • ketchup
  • rode kleurstof (optioneel)
  • zwarte olijven

Instructies

  • Snijd de gekookte eieren in de lengte doormidden en verwijder het eigeel. Pureer het eigeel samen met de mayonaise, mosterd en avocado tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Neem een spuitzak en vul deze met de vulling, maar houd een beetje achterwege. Vul de eihelften met de vulling.
  • Snijd een paar olijven in dunne schijfjes en plaats op de toef.
  • Voeg een beetje ketchup toe aan de achtergehouden vulling. Optioneel kun je er ook wat rode kleurstof aan toevoegen voor een fellere rode kleur. Doe deze rode vulling in een dichte spuitzak waar je een klein puntje af kunt knippen of vouw een cornetje. Spuit hiermee aderen over de gevulde eieren.
  • Vul de olijven met ketchup en plaats de eieren in de koelkast tot serveren.

Het maken van deze Halloween gevulde eieren is een eitje en mocht je nou geen fan zijn van avocado, dan kun je ook een beetje groene kleurstof gebruiken. Je bent natuurlijk ook vrij om andere kleuren te gebruiken, wat jij wilt! Geef jij dit jaar een Halloween feestje?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

  1. Ruben schreef:

    Hoi,
    Kun je deze eieren een dag van te voren maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik ben bang dat de avocado dan onsmakelijk van kleur verandert, dus ik zou het niet aanraden.

  2. Jo schreef:

    De dag erna is de vulling/ het eitje een stuk minder lekker.
    De dag zelf waren ze heerlijk! en perfect voor halloween 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, was de smaak echt minder? Ik vind vooral de kleur wat onsmakelijk worden van een dergelijke avocado-vulling en dat beïnvloed vaak toch ook onbewust je smaak. Fijn dat ze op de dag zelf goed hebben gesmaakt!

  3. Jo schreef:

    Door de olijf viel de kleur nog best mee vonden wij, en de dag erna was het zeker niet vervelend om de restjes te eten maar vers had onze voorkeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *