Speculaas havermoutpap

Gepost: 5 januari 2021 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
Speculaas havermoutpap

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat het nu net iets zijn dat ik altijd op de gok maak, ik weeg niets af. Maar daar heb ik verandering in gebracht zodat ik het recept met jullie kan delen! Dit keer maakte ik ook gebruik van havermout in plaats van het pak Brinta omdat niet iedereen dit kent of in huis heeft. Verschil is voornamelijk dat de havermout voor een wat grovere structuur zorgt, het resultaat is hoe dan ook heerlijk!

Speculaas havermoutpap-2a

Opslaan
Recept afdrukken

4.75 van 4 stemmen

Speculaas havermoutpap

Al jaren is speculaas havermoutpap mijn favoriete winterse ontbijtje. Ik heb genoteerd hoe ik het maak zodat jullie er ook van kunnen genieten.
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 30 gram havermout
  • 250 ml melk
  • flinke snuf speculaaskruiden (naar smaak)
  • 1 speculaasje in stukjes

Instructies

  • Doe de melk en havermout in een pannetje en zet het op een middelhoog vuur.
  • Breng het mengsel aan de kook terwijl je het regelmatig doorroert.
  • Na enkele minuten is het mengsel dik genoeg, haal de pan van het fornuis wanneer jij tevreden bent over de dikte.
  • Voeg speculaaskruiden toe en roer goed door. Giet de pap in een kom en verdeel er de stukjes speculaas over.
Tips

Ik vind de pap zoet genoeg door toevoeging van het speculaasje, maar als je wilt zou je wat suiker aan de pap toe kunnen voegen.
Bewaren

Gelijk van genieten, bewaren werkt in dit geval niet.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

  1. itslauraa93 schreef:

    Oeh dit ga ik zeker proberen!

  2. Yvonne schreef:

    Ik eet ook zeer regelmatig havermoutpap, met kaneel, rozijnen en appel.
    Maar deze variant lijkt mij ook lekker, al zou ik het speculaasje vervangen door appel.

  3. Inge schreef:

    Havermout is ook prima klaar te maken in de magnetron….

    1. Iris schreef:

      Dan doe jij dat toch 🙂

  4. Iris schreef:

    Goed idee, ga ik proberen! Ik eet het meestal met kaneel of kokos maar hiermee wordt ontbijt al helemaal een feestje!

  5. Diede schreef:

    Net voor het eerst gemaakt en echt superlekker! Deze ga ik vaker als variatie maken.
    Dankjewel voor het recept!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept