Hoe leuk zijn deze kerstboom pesto broodjes? Ik vind het heerlijk om zo creatief bezig te zijn met dit soort baksels. Ditmaal werden het deze te feestelijke broodjes te bakken. Ik vind ze echt leuk geworden en ze lijken mij ook perfect voor de kinderen om op te knabbelen. Hier viel die in ieder geval in de smaak. Daarnaast zijn de broodjes super snel gemaakt en ook helemaal niet moeilijk. Ik koos ervoor om cranberries als “piek” te gebruiken, maar misschien niet zo lekker om rauw te eten. Wil je liever iets eetbaars? kies dan voor een olijf of steek een klein stervormpje uit een stukje kaas of worst. Eerst moeten die broodjes echter gebakken worden, hieronder lees je hoe je dat doet.
Kerstboom pesto broodjes
Het Borrelhapjes Bakboek
Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. Van bladerdeeghapjes en quiches tot gehaktballetjes en spiesjes. De sauzen, dips en spreads komen ook ruim aan bod!
Kerstboom pizza broodjes
Een heel feestelijk recept: kerstboom pizza broodjes. Makkelijk te maken en achteraf kan je ze zelf versieren!
Porties: 8 broodjes
Ingrediënten
- 1 rol vers pizzadeeg (rechthoekig)
- 2-3 el pesto
- 1/3 komkommer
- 8 cranberries
Extra benodigdheden
- 8 satéprikkers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) en rol je verse pizzadeeg uit op een (snij)plank. Neem de pesto en smeer deze helemaal uit over het deeg. Met een scherp mes of pizzaroller snijd je het deeg in de lengte in acht stroken. Het makkelijkste is om het deeg eerst in de lengte te halveren en dit bij iedere helft te herhalen tot je acht gelijke stroken hebt.
- Rek je strook pizzadeeg een beetje uit en vouw deze tot een kerstboom. Prik de satéprikker er via de onderkant doorheen en zorg dat er genoeg ruimte boven vrij is; zo’n 3 cm is voldoende. De broodjes zullen “groeien” in de oven, dus houdt daar rekening mee.
- Bak de broodjes in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Snijd de komkommer in 4 dikke plakken en halveer ieder plakje. Haal de satéprikker voorzichtig uit het broodje, rijg de komkommer eraan, steek het broodje weer terug en maak af met een cranberry of andere eetbare topper. Je kunt de kerstboom pesto broodjes nu overeind houden zonder dat ze van de prikker afglijden.
Tips
- Tip: Neem een stuk kaas en prik hier je boompjes in om ze mooi uit te stallen op tafel. Je kunt ze ook in een stevig glas zetten en deze bijvoorbeeld vullen met soep voor als gerecht tijdens het kerstdiner.
- Bewaren: de broodjes zijn vers gebakken het lekkerste, maar je kunt ze in een afgesloten zak voor 2 dagen bewaren op een droge plek.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Echt super leuk bedacht! Die komen zeker op tafel met de kerstlunch!
Wat leuk! Hebben jullie nog een suggestie voor het vervangen van de pesto? Dit ivm een allergie?
Hieronder is iemand al creatief geweest. Geraspte kaas lijkt mij erg lekker.
Hoi,
Wat een superleuk idee zeg! En lekker denk ik. En je kunt ook variëren. Zo kun je er b.v. ham opleggen (eventueel wat tomatensaus of ketchup eronder) en dan kaas, al dan niet geraspt en daar kerstboompjes mee maken. Is vast ook lekker. En zo is er nog heel veel meer te bedenken natuurlijk. Ik vind het een geweldig en superleuk idee! Bedankt voor het recept.
Een hartelijke groet en tot een volgende keer.
Marja
Zou ik deze ook kunnen maken met Nutella de kerstdag op school en zou ik ze de dag ervoor Sl kunnen maken?
Dat kan zeker.
De uitleg van het vouwen van de broodjes kan beter, was even een gepuzzel. Verder wel heel lekker en makkelijk
Kan dit ook gemaakt worden met bladerdeeg ipv pizzadeeg? Er moeten namelijk bladerdeeg hapjes gemaakt worden voor de kerstviering op school!
Dat kan zeker! 🙂