Kerstboom pesto broodjes

4 december 2018
57

Door Lian – Hoe leuk zijn deze kerstboom pesto broodjes? Ik ben zelf nooit zo creatief in het bedenken van dit soort baksels, maar Laura gelukkig wel. Zij vroeg mij deze te feestelijke broodjes te bakken. Ik vind ze echt leuk geworden en ze lijken mij ook perfect voor de kinderen om op te knabbelen. Hier viel die in ieder geval in de smaak. Daarnaast zijn de broodjes super snel gemaakt en ook helemaal niet moeilijk. Ik koos ervoor om cranberries als “piek” te gebruiken, maar misschien niet zo lekker om rauw te eten. Wil je liever iets eetbaars? kies dan voor een olijf of steek een klein stervormpje uit een stukje kaas of worst. Eerst moeten die broodjes echter gebakken worden, hieronder lees je hoe je dat doet.

Kerstboom pizza broodjes

Een heel feestelijk recept: kerstboom pizza broodjes. Makkelijk te maken en achteraf kan je ze zelf versieren!
Porties: 8 broodjes

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg (rechthoekig)
  • 2-3 el pesto
  • 1/3 komkommer
  • 8 cranberries

Extra benodigdheden

  • 8 satéprikkers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) en rol je verse pizzadeeg uit op een (snij)plank. Neem de pesto en smeer deze helemaal uit over het deeg. Met een scherp mes of pizzaroller snijd je het deeg in de lengte in acht stroken. Het makkelijkste is om het deeg eerst in de lengte te halveren en dit bij iedere helft te herhalen tot je acht gelijke stroken hebt.
  • Rek je strook pizzadeeg een beetje uit en vouw deze tot een kerstboom. Prik de satéprikker er via de onderkant doorheen en zorg dat er genoeg ruimte boven vrij is; zo’n 3 cm is voldoende. De broodjes zullen “groeien” in de oven, dus houdt daar rekening mee.
  • Bak de broodjes in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Snijd de komkommer in 4 dikke plakken en halveer ieder plakje. Haal de satéprikker voorzichtig uit het broodje, rijg de komkommer eraan, steek het broodje weer terug en maak af met een cranberry of andere eetbare topper. Je kunt de kerstboom pesto broodjes nu overeind houden zonder dat ze van de prikker afglijden.

Tips

  • Tip: Neem een stuk kaas en prik hier je boompjes in om ze mooi uit te stallen op tafel. Je kunt ze ook in een stevig glas zetten en deze bijvoorbeeld vullen met soep voor als gerecht tijdens het kerstdiner.
  • Bewaren: de broodjes zijn vers gebakken het lekkerste, maar je kunt ze in een afgesloten zak voor 2 dagen bewaren op een droge plek.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

7 reacties

  1. Marinda schreef:

    Echt super leuk bedacht! Die komen zeker op tafel met de kerstlunch!

  2. Nienke schreef:

    Wat leuk! Hebben jullie nog een suggestie voor het vervangen van de pesto? Dit ivm een allergie?

    1. Lian van Rens schreef:

      Hieronder is iemand al creatief geweest. Geraspte kaas lijkt mij erg lekker.

  3. Marja schreef:

    Hoi,
    Wat een superleuk idee zeg! En lekker denk ik. En je kunt ook variëren. Zo kun je er b.v. ham opleggen (eventueel wat tomatensaus of ketchup eronder) en dan kaas, al dan niet geraspt en daar kerstboompjes mee maken. Is vast ook lekker. En zo is er nog heel veel meer te bedenken natuurlijk. Ik vind het een geweldig en superleuk idee! Bedankt voor het recept.
    Een hartelijke groet en tot een volgende keer.
    Marja

  4. Diana schreef:

    Zou ik deze ook kunnen maken met Nutella de kerstdag op school en zou ik ze de dag ervoor Sl kunnen maken?

  5. Maud Weerts schreef:

    De uitleg van het vouwen van de broodjes kan beter, was even een gepuzzel. Verder wel heel lekker en makkelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *