Hartige croissants

Gepost: 8 april 2014 Laatst bewerkt: 4 augustus 2024
Hartige croissants

Of het nou voor een uitgebreid zondags ontbijtje is of als snack/hapje voor in de middag/avond, deze hartige croissants doen het sowieso goed! Toen ik laatst in mijn bakweekend nog wat hartige ingrediënten over had besloot ik minder zoete croissants te maken en ook eens een hartige versie te proberen. Dat pakte goed uit kan ik je vertellen! Ik heb echt genoten van deze croissants met pesto, parmaham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes. Je kunt natuurlijk variëren in ingrediënten, zo maak je ze precies zoals jij ze lekker vindt!

Andere hartige croissant recepten

hartige croissants 2a

Heerlijke hartige croissants voor bij het ontbijt. Of bij de lunch. Of tussendoor. Kortom, er is altijd wel een goed moment te vinden voor deze heerlijke croissants!

hartige croissants 3a
hartige croissants 4a
hartige croissants 5a

 

Croissants hartig

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Hartige croissants

Hartige croissants maak je heel eenvoudig zelf. Met dit eenvoudige recept zit je sowieso goed, maar je kunt het makkelijk aanpassen aan jouw smaak.
Porties: 6 croissants

Ingrediënten

  • blikje croissantdeeg (voor 6 croissants)
  • groene pesto
  • zongedroogde tomaatjes (op olie, fijn geknipt/gesneden)
  • parmaham
  • mozzarella (1 bol is voldoende)
  • 1 ei, voor het bestrijken

Instructies

  • Rol het deeg uit en snij in driehoeken. Aan de korte zijde zet je in het midden een sneetje van ongeveer 2 centimeter, dat is straks makkelijker met oprollen.
  • Smeer het deeg in met een laagje pesto en verdeel de zongedroogde tomaatjes over het deeg. Scheur de parmaham in stukken en verdeel ook deze over de croissants. Als laatst voeg je de mozzarella toe.
  • Rol de croissants voorzichtig op en druk de kiertjes een beetje dicht als dit nodig is. Dit hoeft niet superstrak, het deeg rijst in de oven waardoor de kiertjes vanzelf ook al dicht gaan zitten. Smeer in met ei en strooi wat Italiaanse kruiden over je hartige croissantjes.
  • Bak de croissants in 15 minuten gaar op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Goed verpakt 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

  1. Jolanda Baltus schreef:

    Ziet er lekker uit 🙂

  2. Marita schreef:

    Mmm lekker! Ik heb zaterdag ook de simpele versie gemaakt, met knakworstjes erin!

  3. laura schreef:

    Leuk ideetje voor bij de paasbrunch! 🙂

  4. Kayleigh schreef:

    Hmmm deze lijken me heerlijk!!

  5. Carla schreef:

    Lekker!

  6. Wat een goed idee zeg! Ik denk dat ik daar wel een paar mensen blij mee kan maken de volgende familielunch.

  7. Marlissa schreef:

    Dit lijkt mij heerlijk!

  8. Justine schreef:

    Oh wauw, dat ziet er heerlijk uit. Dat ga ik zeker een keer proberen. Bedankt voor de tip!

  9. ine deuss schreef:

    Nou dat ziet er allemaal lekker uit

  10. Joyce schreef:

    Hoi Laura! Wat lijkt dit me een heerlijk recept. Ik zou het graag een paar dagen voor de kerst maken en vervolgens willen opwarmen wanneer ik ze ga serveren aan de familie. Zou dit kunnen? In de oven? Hoeveel graden en hoelang? Ik hoor graag je advies!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar geldt eigenlijk hetzelfde voor als voor bladerdeeg hapjes: https://www.laurasbakery.nl/bladerdeeg-hapjes-bewaren/

      1. Joyce schreef:

        Bedankt voor uw reactie! Dan zal ik ze voor het opdienen 5 minuten in de oven van 225 graden doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept