Gingerbread huisje met hulst

Gepost: 17 december 2012 Laatst bewerkt: 1 december 2023
3

Ik liet jullie al eerder een leuk gingerbread huisje zien, eentje in winterse sferen. Ik had de smaak te pakken, ik maakte namelijk ook deze leuke versie. Perfect voor Kerst zo met al die hulstblaadjes. Ik was zo druk met decoreren dat ik eigenlijk helemaal geen stap voor stap foto’s heb gemaakt. Wel de eindfoto’s gelukkig, hier kunnen jullie vast wel inspiratie mee opdoen.

BAKTIP: De uitstekers die ik destijds gebruikte, zijn inmiddels niet meer verkrijgbaar. Deze set uitstekers voor een koekhuisje zijn een goed alternatief, maar wel net anders in formaat. Je kan er ook voor kiezen om de vormen zelf uit het deeg te snijden.

 

De lichtbruine icing kleurde ik met Americolor chocolate brown. Voor de donkerbruine versie gebruikte ik dit ook, ik voegde er alleen ook een drupje Americolor superblack aan toe. Niet te veel, want het gaat snel als je dit toevoegt. De mooie hulstgroene kleur maakte ik met Sugarflair holly green. De rode besjes kleurde ik met Sugarflair christmas red waar een drupje Americolor maroon toevoegd is. Een beetje mengen met de kleuren dus maar dan heb je ook wel mooie resultaten.

Wil je stap voor stap zien hoe je van bovenstaande onderdelen een huisje bouwt? Kijk dan hier. Als je het huisje in elkaar hebt gezet laat je het goed drogen voordat je de randen voorziet van hulstblaadjes. Het spuitmondje dat ik gebruikte voor de blaadjes is deze: PME ST51. De besjes bracht ik aan met PME 1,5. De rode en groen icing moet wel een stuk dikker zijn dan de bruine. Anders zakken je blaadjes gelijk in. Ik hou dan meestal het standaard recept aan voor icing (je voegt hier dan dus geen water aan toe).

Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!

Pas nadat het hele huisje in elkaar gezet was heb ik de bodemplaat gedecoreerd. Spuit rondom wat icing en strooi hier gouden suiker (Wilton) over, druk het wat aan en laat drogen.

Hebben jullie al leuke kersthuisjes van koek gemaakt?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Oh wat is hij weer cute 🙂

 2. Daphne schreef:

  Ik zou er zo in gaan wonen 😉

 3. Anonymous schreef:

  Zo grappig, lijkt net daken van cafe noir

 4. Esther schreef:

  Wow wat mooi!! (ik wil het zelf ook proberen, maar ik heb geen vogelhuisjes uitsteker 🙁 )

  1. Laura's Bakery schreef:

   google anders eens op patronen, dan kun je het gewoon printen en uitsnijden 🙂

   1. Esther schreef:

    Bedankt voor de tip! Ik stuur het resultaat als ik ze heb gemaakt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *