Gevulde pizza sticks

Gepost: 5 mei 2017 Laatst bewerkt: 24 oktober 2023

GEVULDE PIZZA STICKS

Tjonge jonge wat waren deze gevulde pizza sticks om te smullen en wat waren ze ook snel klaar. Ik weet zeker dat dit bij bijna iedereen wel in de smaak zal vallen. Voor mij zijn deze sticks de brownies onder de hartige hapjes. Perfect voor bij een avondje film of gewoon voor op tafel wanneer je vrienden of familie over de vloer hebt. Omdat deze pizza sticks zo snel gemaakt zijn, serveer je ze vers en dat maakt ze nou juist zo lekker. Houd jij wel van een lekkere pizza met extra veel gesmolten kaas dan weet ik zeker dat je deze pizza sticks dit weekend nog gaat maken. 

GEVULDE PIZZA STICKS
maken

recept GEVULDE PIZZA STICKS

GEVULDE PIZZA STICKS
recept

GEVULDE PIZZA STICKS

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Gevulde pizza sticks

Het ideale hapjes tijdens een filmavond of in het weekend: gevulde pizza sticks. Lekker makkelijk te maken en super smaakvol.
Porties: 10 sticks

Ingrediënten

  • 1 pak kant-en-klaar pizzadeeg met saus
  • 200 gram geraspte kaas (jong belegen, geraspte mozzarella of ‘geraspte kaas speciaal voor pizza’)
  • 100 gram plakjes salami
  • Italiaanse kruiden
  • Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas)

Voor de dipsaus

  • ketchup
  • peper en zout

Instructies

  • Leg alle ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte). Haal het pizzadeeg uit de verpakking en leg het deeg op een stuk bakpapier. Rol het met een deegroller uit tot een grote rechthoek, zodat die precies past op de bakplaat. Het deeg wordt hierdoor wat dunner en je hebt meer oppervlak voor het vullen van de pizza. Plaats het pizzadeeg samen met het bakpapier na het uitrollen op de bakplaat.
  • Doe 1 à 2 eetlepels Italiaanse kruiden in de kant-en-klare pizzasaus en roer even door. Neem de helft van de saus en smeer deze uit over de onderste helft van het deeg. De rest van de saus gebruik je voor de dip. Laat de randen vrij, zodat je de pizza goed kunt dichtplakken.
  • Strooi een goede laag geraspte kaas over de saus en beleg daarna met de salami. Strooi over de salami een tweede laag kaas en houd nog een beetje kaas over voor de laatste stap. Let op dat de randen nog steeds vrij zijn.
  • Vouw je pizza nu dicht en duw de randen aan. Zorg dat het goed dicht zit en vouw de randen voor de zekerheid eventueel een beetje naar binnen. Het zou zonde zijn als de kaas er tijdens het bakken al uitloopt.
  • Neem een scherp kartelmes en snijd nu dwarse inkepingen om de ± 3 cm in het deeg tot je de vulling ziet zitten. Zo wordt alles makkelijker gaar en zie je precies waar je na het bakken moet snijden. Strooi de resterende geraspte kaas over de bovenkant en voeg naar smaak ook geraspte Parmezaanse kaas toe en maak af met wat Italiaanse kruiden.
  • Bak de pizzasticks in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin op 200 °C. Verwarm ondertussen de resterende helft van de pizzasaus in een pannetje en breng op smaak met wat ketchup, peper en zout.
  • Snijd de gevulde pizza sticks direct aan en serveer warm terwijl de kaas er nog uitloopt. Geniet van deze heerlijke weekendsnack.
Bewaren

De pizza sticks kunnen, wanneer afgebakken, een dag bewaard worden, maar het lekkerste is als dit vers wordt bereid.

GEVULDE PIZZA STICKS
bakken

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

15 reacties

  1. Margot schreef:

    Dat ziet er heerlijk uit!

  2. Laura | LvanR schreef:

    Dit ziet er te goed uit! Lekker makkelijk ook!

  3. Nicole schreef:

    Deze zien er echt uit om op te eten, krijg gelijk trek! En nog makkelijk te maken ook, ideaal 🙂

  4. Willeke schreef:

    Ha Lian,

    Bedankt voor het lekkere recept!
    Heb je nog meer tips wat betreft de vulling? Ik ben niet zo weg van salami..

    Hartelijke groet,
    Willeke

    1. Laura Kieft schreef:

      Zoals je zelf een pizza zou beleggen kun je deze sticks ook vullen, zo’n beetje alles is mogelijk 🙂

    2. Lian van Rens schreef:

      Wat Laura zegt. Alles is mogelijk. Misschien tonijn, voor een ’tuna melt’ idee, of fijngesneden paprika voor een vegetarische variant. Maar gewoon met ham kan natuurlijk ook.

  5. Daniëlle schreef:

    Dat is echt een perfecte snack!

  6. Janny schreef:

    Wat was het smullen deze week van dit ook weer heerlijke en vrij eenvoudige recept! De recepten van Lian passen perfect op Laura’s blog. Wat ik zelf ook altijd fijn vind: de duidelijke stap-voor-stap-foto’s. Ik heb altijd een plaatje bij het praatje nodig ;-)!

    1. Lian van Rens schreef:

      Wat een mooi compleet. Laura en ik doen ons best om mijn artikelen en recepten goed te laten aansluiten op de inhoud van Laura’s Bakery. Reacties van lezers helpen ons daar alleen maar bij om dat streven te behalen, daarom bedankt voor je reactie.

  7. Lizz schreef:

    Kan je dit ook een dag eerder maken voor bijvoorbeeld ene feestje?

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan, maar het is lekkerder om gelijk warm te serveren.

  8. Melissa schreef:

    Hey hallootjes,

    Ik wil ze graag maken voor mijn verjaardagsfeest. Kan ik ze ook sochtends al maken en savonds in de oven doen?
    Of raakt de deeg dan te doorweekt?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat zou ik niet doen, denk dat het deeg dan te vochtig wordt inderdaad.

  9. Chisline schreef:

    Hoi mag ik de resept van de pizza deeg om zelf uit teoeffenen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wij gebruikten hiervoor kan-en-klaar deeg, maar je kunt ook dit basisrecept gebruiken: https://www.laurasbakery.nl/pizzabodem-basisrecept/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept