Toen ik ruim een jaar geleden voor het eerst een hartig hapje online zette waren dat parmaham twisters. Ik had nooit gedacht dat iedereen zo enthousiast zou zijn over de hartige hapjes, maar dat was wel zo! Inmiddels is Laura’s Bakery allang niet meer alleen maar zoet en komt er regelmatig ook een hartig recept voorbij. Omdat het alweer zo lang geleden was dat ik twisters had gemaakt besloot ik dat er een nieuwe versie gemaakt moest worden, dat werden chorizo kaas twisters. Ontstaan uit de dingen die op dat moment in de koelkast lagen en wat een erg goede combinatie bleek te zijn. Probeer ze ook eens zou ik zeggen :).
Chorizo kaas twisters
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- dungesneden chorizo (ongeveer 16 plakjes)
- plakjes kaas (8 plakjes)
- Italiaanse kruiden
- geklutst eitje
Instructies
- Beleg de plakjes bladerdeeg met kaas en chorizo. Snij elk plakje vervolgens in vier repen.
- Pak een reepje op bij de uiteinden en draai deze in tegengestelde richting zodat de vulling aan de binnenkant komt te zitten. Leg de twisters op een bakplaat.
- Smeer de twisters in met het geklutste eitje en strooi hier wat kruiden overheen. Je zou ze ook met peper en zout of andere kruiden op smaak kunnen brengen. Doe wat jij lekker vindt!
- Bak de twisters in 15 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin en gaar.
Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Hier lees je hoe je bladerdeeg hapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.
De twisters zijn heerlijk als ze nog warm zijn, maar ook helemaal afgekoeld zijn ze om van te smullen. Dus of je ze nu last minute maakt voor een feestje of dat je ze al van te voren bakt, lekker zijn ze sowieso!
Mmm die zien er heerlijk uit!
Ik ga ze zeker eens maken.
Lieve groet, Rensina
Lekker makkelijk! Wat een goed idee!
Wouw, deze zien er ook heerlijk uit, ik maak sinds ik je site heb ‘ontdekt’ regelmatig de parmaham twisters, en krijg er alleen maar lovende reacties op!
Ik ga de nieuwe variant zeker eens proberen, gave site met heerlijke recepten!
Dankjewel!
Heb ze gemaakt. Heerlijk. Toen in pot gedaan om ze te bewaren. Daarna waren ze dus zacht. Had ik ze in oven weer moeten opwarmen ????
bladerdeeghapjes worden inderdaad zacht als je ze bewaard. Ze worden weer knapperig als je ze in de oven opwarmt.
Zelf gemaakt maar dan in Lactosevrij versie.
Zijn super lekker geworden.
Zeker voor herhaling vatbaar.
Welk bladerdeeg moet ik gebruiken,de gewone of die voor hartige taart?
hiervoor gebruik je gewone bladerdeeg.
wat een mooie site en weet niet wat ik nu eerst zal maken