Ik begin een kleine verslaving voor mug cakes te ontwikkelen. Het is toch wel erg fijn om zo snel en makkelijk een heerlijke cake tevoorschijn te kunnen toveren, niet waar? Deze Oreo mug cake was ook weer echt een succes!
Inmiddels al jaren geleden deelde ik mijn eerste mug cake recepten met jullie. Een recept voor vanille mug cake en een recept voor chocolade mug cake. In de tussentijd hebben jullie nog nét niet wekelijks gevraagd om meer smaakvariaties voor mug cakes. Dus deelde ik in december een variant met speculaas en deel ik nu deze Oreo mug cake met jullie. Met welke smaak moet ik volgens jou echt nog aan de bak?
BAKTIP: Ik gebruik voor mijn mug cakes meestal mokken met een inhoud van 250 – 300 ml. Let erop dat de wel mokken ovenbestendig zijn, zoals deze vrolijke set in pasteltinten.



Telkens ik mug cakes maak zijn ze of helemaal niet gaar of wel gaar maar lopen ze over en is heel de magnetron vies. Hoe kan ik dit best voorkomen?
Een grotere mok gebruiken!
Ik heb geen magnetron, kan dit ook bijv in de oven?
Dat lukt, zo’n 20’ op 180° meestal.
hoeveel graden is het als je de magnetron op vol vermogen zet
Dat zou ik je niet durven zeggen.
Het is goed gelukt!
Maar je moet wel kauwen!
Te veel meel, ik zou dit recept niet aanraden
Wellicht heb je (te) grote eetlepels gebruikt?
Lieve laura ik vind dat je de mensen zo goed helpt en hun vragen altijd beantwoord en heel lief regeert. Ik vind je recepten leuk ik vind alles leuk!!🥰
Dankjewel Liza!
godelijk lekker en leker zacht
godelijk! en lekker zacht van binnen
Kan je melk vervangen door bijv. Amandelmelk of soja melk?
Dat kan!
Ik heb deze ner gemaakt, maar hij was onderin helemaal verbrand en vast gekoekt aan mijn mok, ik heb een magnetron met max 700 watt en hij begon rond anderhalve minuut al te stinken. Hoe kan dit!? Heb je tips?? 🙂
Lastig om te zeggen omdat elke magnetron wel anders is.