Chocolade cupcake met aardbeien

Gepost: 12 februari 2018 Laatst bewerkt: 13 juli 2024
Chocolade cupcake met aardbeien

Wie denkt aan Valentijn baksels zal al snel iets willen maken met chocola, en rood fruit past hier natuurlijk ook goed bij. Een klassieke combinatie die bij zo’n beetje iedereen goed in de smaak valt. Ik maakte daarom deze Valentijn cupcake sandwich. Wat in feite gewoon een heerlijke chocolade cupcake met aardbeien is. Als basis neem je een chocolade cupcake die je halveert. Halveren ja, want bij deze cupcake gaat de toef niet bovenop, maar ertussen! Paar plakjes aardbei erbij en je cupcake sandwich is al klaar. Ziet dat er niet ontzettend lekker en gezellig uit?

BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.

valentijn cupcake sandwich 2a

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
valentijn cupcake sandwich 1a

 

CHOCOLADE CUPCAKE MET AARDBEIEN taart

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 6 stemmen

Valentijn cupcake sandwich

Cupcakes en Valentijn gaan natuurlijk hand in hand samen. Met deze Valentijn cupcake sandwich maak je je geliefde wel heel erg blij!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

Cupcakes

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 eieren (M)
  • 160 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout

Vulling, daar zijn verschillende opties voor

  • slagroom (250 ml met 2 el suiker)
  • mascarponeroom (volgens recept)
  • botercrème (half recept)
  • aardbeien (ongeveer 1 per cupcake)
  • poedersuiker

Instructies

  • Begin met het maken van de cupcakes. Klop boter en suiker tot deze romig zijn. Voeg het vanille-extract en de eieren stuk voor stuk toe. Voeg de volgende pas toe als het ei volledig is opgenomen. Als laatst voeg je bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe, mix tot deze droge ingrediënten opgenomen zijn in het beslag.
  • Neem een muffinvorm en plaats cupcakepapiertjes in de holtes, verdeel het beslag over de vormpjes. Ik doe dit zelf met een ijslepel. Dat werkt gemakkelijk en je kunt het beslag zo mooi gelijkmatig verdelen.
  • Bak de cupcakes in 18 minuten op 180 graden.
  • Laat ze even in de vorm rusten voordat je de cupcakes op een rooster volledig laat afkoelen.

Afwerking

  • Terwijl de cupcakes afkoelen kun je de vulling voorbereiding, kies één van de genoemde vullingen uit (of kijk hier voor nog meer inspiratie). Wanneer de cupcakes helemaal zijn afgekoeld verwijder je de papiertjes en snijd je ze horizontaal doormidden.
  • Doe je vulling in een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit wat vulling op de onderkant van de cupcake. Snijd de aardbeien in plakjes en leg er een paar op de vulling. Plaats de bovenkant van de cupcake terug en steek er een prikker in. Maak het af door er nog een beetje poedersuiker overheen te strooien.
  • Voor de presentatie zette ik de cupcakes in een nieuw cupcake papiertje, dat serveert net even wat leuker.
Tips

In dit artikel leggen we uit hoe je de prikkers op kunt leuken met een vlaggetje.
Bewaren

De cupcakes kun je natuurlijk al prima van tevoren maken, hier lees je hoe je ze kunt bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept