Met kaas gevulde mini cheeseburgers

51

Het kon natuurlijk niet uitblijven dat we na het delen van het recept van de mini sesam bolletjes ook aan slag zouden gaan met die te schattige broodjes. Geïnspireerd door het laatste HHB-seizoen had ik, Lian, zin gekregen om mini hamburgers te maken. Omdat ik zelf enorm van cheeseburgers houd, wilde ik daar graag iets mee doen. Ik besloot de hamburgers te vullen met extra kaas en ze verder aan te kleden als een klassieke Amerikaanse burger, inclusief zelfgemaakte burgersaus. Bij een hap van een versgebakken burger loopt de gesmolten kaas uit je burger. Hemels! Zo heb je jouw cheeseburger nog nooit gegeten.

Met kaas gevulde mini cheeseburgers

Kaasliefhebber? Dan ben je ook fan van deze mini cheeseburgers. Deze leuke met kaas gevulde mini cheeseburgers zijn perfect voor bij de barbeque of op feestjes.
Porties: 12 mini burgers

Ingrediënten

  • 12 mini sesam bolletjes (volgens recept)
  • 600 gram rundergehaktballetjes (24 stuks)
  • 6 plakjes mozzarella of cheddar kaas
  • 3 rijpe tomaten
  • Romaine sla
  • 6 el mayonaise
  • 4 el ketchup
  • 2 el (gele) mosterd

Instructies

  • Haal de balletjes uit de koelkast en duw ieder balletje zo plat mogelijk, zo’n 7 cm in doorsnede. Werk in kleinere porties voor het gemak, bijvoorbeeld steeds per 6 balletjes.
  • Met een ronde uitsteker van zo’n 5 cm in doorsnede snijd je 12 rondjes uit de plakjes kaas. Leg op de helft (12 stuks) van de platgedrukte burgers een uitgestoken plakje kaas. Leg de andere helft platgedrukte burgers bovenop en maak de randen goed dicht zodat het gewone mini burgers worden. Plaats voor minstens 30 minuten afgedekt terug in de koelkast.
  • Snijd ondertussen de tomaten in 12 plakjes, leg de sla klaar, snijd de broodjes doormidden en maak de saus door de mayonaise, ketchup en mosterd met elkaar te vermengen. Maak kleinere plakjes van de resterende kaas zodat ze op de burgers passen.
  • Haal de burgers uit de koelkast en verhit olie in een pan. Bak de burgers 4 minuten aan iedere zijde of tot ze gaar zijn. In de laatste 1-2 minuten leg je een plakje kaas op de bovenkant van de burger, zodat deze kan smelten.
  • Smeer tijdens het bakken de broodjes in met de saus. Plaats op ieder broodje een bedje van sla en leg hier de mini burger op. Maak af met de tomaat en wat extra saus en plaats de bovenkant terug op het broodje. Zet het geheel vast met een prikker en serveer direct.

Tips

  • Tip: Kun je geen rundergehaktballetjes vinden in de supermarkt? Je kunt ook voor 600 gram je eigen favoriete gehaktballetjes maken of voor 600 gram aan hamburgers kopen en die in 24 balletjes draaien.
  • Bewaren: De sesam broodjes kun je van tevoren bereiden en in de vriezer bewaren. De burgers zelf zijn vers het lekkerste en dienen niet vooraf klaargemaakt te worden.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

1 reactie

  1. Angela schreef:

    Ik denk altijd dat dit te veel werk is, maar dat valt reuze mee zo te zien. Super leuk als borrelhapje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *