Muffins, nog steeds een van mijn favoriete baksels om even tussen door in elkaar te draaien. Voor het najaar besloot ik een paar van mijn favorieten te combineren in één muffin. Wie mij al langer volgt weet dat appel met kaneel mijn favoriete smaakcombinatie van deze donkere maanden is. Die twee gingen dus in deze muffins. En crumble, nog zo’n favoriet. Combineer alles met elkaar en je krijgt deze fantastisch lekkere appel-kruimel muffins.
Hoewel ik vrijwel al mijn gemaakte baksels uitdeel na een stukje te proeven, vormen muffins meestal een uitzondering. Ik verpak ze per stuk of per twee stuks en vries ze dan in. Dan kan ik op een later moment eentje ontdooien voor bij een kop thee. Vaak worden ze er ook nog iets kleffer van, vind ik stiekem nog het lekkerst!
BAKTIP: Ik verdeel het beslag over de vormpjes met een ijsbolknijper. Mocht je deze niet in huis hebben, kan je dit ook met twee lepels doen.
Zou je ook zelfrijzend bakmeel kunnen gebruiken?
Kan, maar dan moet je ook aan bakpoeder en baking soda sleutelen. Voor het gemak raad ik dus gewoon bloem aan.
De printversie kan ik niet meer vinden. Klopt dat? Heel erg jammer hoor als dat zo is.
In de receptkaart staat een knop ‘recept printen’
Wat voor soort appels zijn lekker om te gebruiken?
Ik gebruik vaak jonagold, maar een ander ras kan ook.
Hi! Is het mogelijk om de geraffineerde suikers te vervangen? Groeten, Paulien
Heb ik geen ervaring mee, maar kun je uiteraard proberen.
Lijkt me heerlijk! Warm je de muffins op nadat ze uit de vriezer komen of zijn ze koud ook lekker?
Nee dan warm ik ze niet op, koud ook heerlijk.
Wat is de verhouding als ik dit als cake wil maken?:) lijkt me heerlijk!
Ik denk dat je met dit recept prima een cake van ongeveer 25 cm kunt maken.
Ze staan in de oven om morgen op werk op te trakteren!
Vandaag meteen gemaakt.
Ze zijn supermooi geworden en qua structuur echt perfect!
Mag van mij alleen wel een stuk zoeter.
Ik vries ze in voor als de visite komt van de week.
Ziet er heelijk uit, staat op mijn to-do-lijstje 😉
Mag ik vragen waar je die leuke muffinbakjes vandaan hebt?
Alvast bedankt!
Ik kocht ze bij Makro, maar (online) kookwinkels hebben ze ook vaak.
Welke soort havermout gebruik u? Fijn of grof
Dat kan allebei! Ik gebruikte fijne.
En nog een vraag waarom blijft de cupcake klefen aan mij cupcakes vorm ik heb tie van action gebruik
Papier cupcake vormpjes
Waren de cupcakes wel gaar van binnen? En je hebt het beslag in de papieren cupcake vormpjes gegoten en daarin afgebakken, maar alsnog zaten de cupcakes aan je bakvorm vast?
Kun je de zonnebloemolie ook vervangen? Ik kan er nl. niet zo goed tegen…
Ja, je kunt een andere neutrale olie gebruiken!
Afgelopen weekend gemaakt.
Helaas waren ze tegen het droge/taaie aan, roken erg lekker maar toch weinig smaak, en cakeje zat nattig aan het papieren vormpje geplakt? jammer…
Wat jammer dat ze niet naar jouw smaak waren! Ze waren dus nattig en droog tegelijk..? Dat is niet de bedoeling..
Super lekkere muffins! Bedankt voor weer een lekker recept!
Wat fijn, graag gedaan 🙂
Jammie vanmiddag gemaakt met de kinderen. Erg lekker. Denk dat ik er de volgende keer ook wat hazelnoten doorheen doe. Voor de echte herfst smaak!
Hoi Laura,
Bij mij zijn deze een beetje sponzig en droog geworden. Baktijd maakte daarbij niet heel veel uit. Heb jij misschien een idee wat ik verkeerd heb gedaan?
Groetjes, Mariëlle
Hi Mariëlle, heb je niks aan de ingrediënten veranderd? Dan moet het te lang of te heet in de oven hebben gestaan.
Deze zijn echt super om te maken! Ze staan alleen niet in je muffin categorie!
Ze zijn nog mooier geworden dan op het plaatje, weer super bedankt voor dit goede recept!
Dank voor je tip! Ik heb ze er meteen aan toegevoegd.
Heb ze gemaakt voor een bruiloft van een goede vriendin! Ze waren een grote hit 🙂
Kan je bij dit muffinrecept de bastaardsuiker vervangen door Stevia? En hoeveel gram gebruik je er dan van?
Dat heb ik zelf niet getest dus durf ik je niet precies te zeggen, maar je kunt het uiteraard proberen! Hier lees je meer over suiker vervangen: https://www.laurasbakery.nl/vervangers-voor-suiker/
Hi, misschien is het al gevraagd en lees ik over de reacties heen. Is het handig om de melk op kamertemperatuur te laten komen of kan ik deze gewoon ook koud gebruiken? Wat doe jij?
Groetjes, Sofie
Alle ingrediënten op kamertemperatuur tenzij anders vermeld. 🙂