Eigenlijk wilde ik een appel-kruimelvlaai maken, maar omdat ik ook graag een raster wilde maken viel deze toch af. Dat recept volgt op een later moment nog wel, want hij staat hoog op mijn baklijst. Voor nu werd het een appelvlaai met raster. Afgelopen dinsdag kon je al lezen over het maken van zo’n raster, nu het recept voor de gehele vlaai. Fijne tip ook nog: gebruik bij een vochtige taartvulling custardpoeder. Dat neemt vocht goed op en is bovendien ook nog eens hartstikke lekker. Alsof je een beetje banketbakkersroom door de vulling hebt geschept. Ik gebruik het met regelmaat in taarten en het werkt iedere keer weer hartstikke goed.
BAKTIP: Ik gebruik graag voor dit soort taarten een taartvorm met losse bodem. Hierdoor kan je de vlaai zonder problemen uit de vorm halen en is de vorm eenvoudig schoon te maken.
hoi Laura,
ik haal van deze blog altijd hele leuke recepten
en ik bak altijd met veel plezier.
nou heb ik weleens van die momenten dat ik graag iets in de keuken wil gaan maken,
maar er dan niet over uit ben wat ik wil maken.
daarom lijkt het mij handig om een “kopje” net als bijvoorbeeld zoet bakken en basisrecepten te hebben maar dan met alle recepten die op deze blog staan.
ik weet niet of jij en andere lezers dit handig vinden,
maar het is een idee.
groetjes,
sira
Dat is in principe zo op de homepage. Onder de onderste post kun je pagina’s met recepten terugklikken. Net zo lang tot het eerste recept!
Ik heb precies gedaan wat in het recept stond maar het deeg was te slap. Heb er meer bloem in gedaan maar dan kloppen de verhoudingen niet meer
Extra bloem toevoegen gaat niet goed inderdaad, het recept klopt precies zo. Wat vervelend dat het bij jou niet gelukt is!