Toen één van mijn favoriete bakmerken mij vroeg een lekker recept te ontwikkelen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik wist vrijwel gelijk wat ik wilde maken. Het werd no-bake appel-kaneel cheesecake in glaasjes met de Philadelphia roomkaas. Ik ben lang niet met alle producten heel erg merktrouw en mag graag variëren en kennis maken met nieuwe merken. Zo deed ik dat een paar jaar terug ook met verschillende roomkazen, maar tegenwoordig gebruik ik alleen nog Philadelphia roomkaas in mijn recepten. Waarom? Heel simpel: ik krijg hier de beste resultaten mee omdat de roomkaas goed stevig is. Je taart stijft dus ook daadwerkelijk op en zakt niet in elkaar als je hem aansnijdt. Ja, dat heb ik weleens gehad en dan baal je behoorlijk kan ik vertellen. Je wilt je gasten immers een mooie punt taart kunnen voorschotelen en geen hoopje ellende. Hoe lekker het resultaat dan ook is.
Het recept dat ik voor Philadelphia bedacht is overigens geen grote taart en heeft geen inzak gevaar. Al wil je nog steeds een stevige cheesecake hebben natuurlijk. Ik maakte kleine appel-kaneel cheesecakes in glaasjes. Dat is echt ontzettend eenvoudig om te maken en kan ook al heel erg goed voorbereid worden. Bij het testen van het recept heb ik denk ik een kleine 20 minuten in de keuken gestaan, waarvan ik het grootste gedeelte aan het dubben was over de precieze uitwerking. Na een geslaagde testronde kreeg ik hulp van Rutger van Rutgerbakt.nl. Met een camera voor onze snufferd laten we jullie in onderstaande video hoe simpel (en lekker!) deze kleine cheesecakes te maken zijn.
Kun je de video niet zien, klik dan hier. Nooit meer een video missen? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal.
Philadelphia appel-kaneel cheesecake in glaasjes
Ingrediënten
- 125 gram haverkoekjes
- 200 gram Philadelphia roomkaas naturel
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 2 tl vanille extract
- 1 tl kaneel
- 125 ml slagroom
- 1 el fijne kristalsuiker
Topping
- 1 appel
- 1 tl kaneel
- klein klontje boter
Instructies
-
Verkruimel de koekjes en verdeel deze over de bodem van de glaasjes. In een kom meng je de Philadelphia roomkaas met de suiker, vanille extract en kaneel. Roer met een spatel door elkaar.
-
In een andere kom klop je de slagroom met de eetlepel suiker stijf. Voeg dit toe aan het roomkaas mengsel en spatel er voorzichtig doorheen.
-
Verdeel dit cheesecake mengsel over de glaasjes en zet deze dan afgedekt in de koelkast. Laat ze minimaal 2 uur opstijven, maar je kunt ze ook prima een dag van tevoren maken.
-
Vlak voor je de mini Philadelphia cheesecakes wilt serveren bereid je de topping voor. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes. Doe de blokjes appel met het klontje boter en de kaneel in een pannetje. Op een laag vuur laat je de appeltjes in een paar minuten een beetje karamelliseren tot ze wat zachter zijn.
-
Laat het mengsel iets afkoelen voordat je het op de appel-kaneel cheesecakes schept. Serveer gelijk.
Heb jij ook een lekker Philadelphia cheesecake recept gemaakt, dan vinden we dat leuk om te zien! Deel jouw resultaten met #MijnPhiladelphiaCheesecake op social media.
Dit is een samenwerking met Philadelphia, lees mijn disclaimer voor meer informatie.
Ohhhh wat was dit lekker zeg. Zo fijn dat jullie er meer hadden gemaakt i.v.m. de opname zodat wij ’s avonds ook van dit zalige dessert mochten proeven ;-). Ik ga het zeker ook een keer maken en wellicht een variant ervan maken.
Een heel leuk filmpje trouwens van jou en Rutger.
Liefs, mam ♥
Wat lekker ziet dat eruit! En omdat het nog vroeg is zijn er weinig reacties op en stuit ik op de reactie van je moeder! Ook een crea bea zo te zien en er zitten lekkere recepten op de site! Goed gedaan familie Kieft 😀
Haha ja, we zijn graag creatief hier in de familie 😉
Jum, looks goood!
Hoi Laura,
Een superleuk recept weer! Ik vroeg me af waar die potjes van zijn, ze zijn zo leuk en ik heb zoiets nog niet! Wat heeft erin gezeten? 😉
Groetjes Valerie
Je kunt ze leeg kopen bij sweettableshop.com, maar ik heb ook een paar van dit formaat waar een salsadip in zat volgens mij.
Ik wil ook van die leuke potjes, maar op de site zijn ze uitverkocht!! Weet je nog een andere site waar ze deze hebben?
Sorry helaas niet!
Echt een heel lekker en makkelijk receptje. Gezellig dat je een bakmiddag met Rutger had.
Hallo Laura
ziet er heerlijk uit, ga het zeker maken
vraag mij ook af waar je die leuke potjes vandaan heb
groetjes Joke
Deze zijn van sweettableshop.com, maar ik heb er ook een paar van hetzelfde formaat waar een salsadip in zat 😉
Ik heb een lactose vrije versie gemaakt. (Arla lactosevrije roomkaas, minus l slagroom) Was heeeeel lekker. Bedankt voor dit recept 🙂
Ze staan in de koelkast! Ik heb gekozen voor een variant met bastognekoek en stoofpeertjes als topping! (de topping doe ik als laatste erop)
Ik had verwacht dat het zou gaan smaken naar iets met kaas, maar dit toetje overtreft alle gedachten. Wat lekker!! Ik ga deze zeker nog een keer maken.
Wat gebeurt er als je de appeltjes al toevoegt? Ik wil graag dit maken voor een lopend buffet maar wil niet vlak er voor nog druk zijn… kan het lang staan?
De appel moet dan in ieder geval volledig afgekoeld zijn voordat je het erin geschept. Het enige dat kan gebeuren is dat het er een beetje inzakt.
zo lekker en makkelijk! Ga ik zeker maken. Vond het wel leuk dat de potjes na koeling veranderd waren hahahaa. Kleine blooper.
Hoe kan je de eenheden omrekenen als je het bijvoorbeeld in een kleine springvorm wilt maken i.p.v. in een glazen potje?
Hier kun je de diameter invullen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Dat zal 8-10 cm zijn geweest in bovenstaand recept.
Hey, kan je de roomkaas ook vervangen door mascarpone 😬. Ik moet desserten maken dit weekend had alles al ingekocht en nu stuit ik op dit ziet er heerlijk uit. En kan ik dat met de overschot van mascarpone dit maken in de hoop dat dar kan kwa smaak.
Groetjes
Dat denk ik wel hoor!