Kersttaarten inspiratie

10 december 2019
Kersttaarten inspiratie
43

Voor dit overzicht met kersttaarten inspiratie ben ik in de archieven van de advent gedoken. Dit is alweer het achtste jaar dat ik een advent organiseer op Laura’s Bakery, dus je kunt je voorstellen dat er héél erg veel kerstrecepten online staan. Daarom dus een overzicht met 10 taarten voor Kerst. Of je ze nu bij de koffie serveert, of als dessert. In de smaak vallen zullen deze heerlijke kerstrecepten zeker. Mijn favoriet is de gingerbread tulband die in 2014 online kwam. Ik weet nog goed hoe lekker ik deze vond. Als ik nog ergens een gaatje in mijn agenda weet te vinden deze maand, ga ik hem zeker weer maken.

We beginnen met twee oudjes van het blog. Als eerst de heerlijke gingerbread tulband die ik net al even noemde, aanrader hoor. De tweede is een feestelijke croquembouche uit 2013. Deze zou ik nu alleen alweer willen maken voor een serie nieuwe foto’s 😉 . En omdat ik veel beter ben geworden in het maken van soesjes.

De angel food cake, die was ik stiekem alweer een beetje vergeten met al die kerstrecepten hier op het blog. Ik maakte hem destijds als tulband en serveerde hem met aardbeien. Het is een heerlijk luchtige cake op basis van eiwitten. De kerstkrans pavlova is nog ieder jaar een favoriet van me. Perfect als dessert, maar geloof mij dat een stukje bij de koffie of thee ook verrukkelijk is.

Dan een ijskoude taart, deze zul je misschien wel vooral als dessert op tafel zetten. Maar een meringue ijstaart is ook een taart en mag dus niet in dat rijtje ontbreken. Ik maakte hem met de bekende schuimkransjes, hij was verrukkelijk! De gingerbreadtaart met kerststerren maakte ik vorig jaar en ik ben nog steeds blij met het resultaat. Het was ook een recept dat vorig jaar door veel van jullie is gemaakt.

Een cake oprollen en versieren met room en vers fruit, dat ziet er al gelijk feestelijk uit. Ik kan jullie deze cakerol dan ook zeker aanraden voor de kerstdagen. Ga je liever voor een klassieker? Probeer dan de appeltaart! Uiteraard met een feestelijke twist, dit werd een gingerbread appeltaart.

Ik eindig met twee recente recepten. Als eerst de gingerbread galette. Een variant op een taart die ik een paar jaar geleden maakte, maar nooit online kwam. Hij was namelijk mislukt. Deze variant is gelukkig wel perfect gelukt! En als laatst nog een pavlova die vorige week online kwam. Eentje met karamel, chocolade en kletskoppen. Ja hoor, doe mij maar een stuk(je).

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

 1. Audrey schreef:

  Ik heb mijn bakplannen voor Kerst al rond, maar toch heel leuk om dit te zien! Ook qua foto-inspiratie idd 🙂 Jij hebt je taarten vaak ook op een plateau staan. Bouw en decoreer je een taart daar dan ook op? Verplaatsen is met de meeste taarten (sloffen uitgezonderd) natuurlijk lastig. Dat is iets waar ik altijd mee zit qua fotografie.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Vaak wel ja. Maar je kunt het ook op een karton maken en vervolgens met een taartschep naar een plateau verplaatsen.

   1. Eva schreef:

    Hey heb de soesjes proberen maken en ze waren super lekker alleen het uitzicht wat was wat minder. Hoe zorg ik ervoor dat ze mooi bol zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

     Wat jammer! Was het opspuiten wel goed gegaan, of waren ze toen al te breed en plat?

 2. Reena schreef:

  Leuke inspiratie!! Die taart met sterren vind ik leuk.
  Vraag, als ik in een bijzondere vorm bijv eem bol of amder figuur een cake of biscuit wil maken. Hoe bereken ik hoeveel beslag ik moet maken??
  Zelf over zitten denken, maar ik kom er niet uit…

  1. Laura's Bakery schreef:

   Daar heb ik helaas ook geen direct antwoord op, maar mij lijkt het meest plausibel dat je de inhoud van een bakvorm die wel in de tool staat kunt vergelijken met jouw alternatieve vorm. Dus testen met liter water, tot je een vorm hebt gevonden die identiek is qua inhoud. Dit is een gok, want in een ronde vorm bak je lang niet altijd een baksel af tot aan de rand. Ik zou wat daaruit komt dus zien als een indicatie en dan nog even proefbakken. Ik hoop dat je me nog volgt 🙂

   1. Reena schreef:

    Dank je wel voor de hulp. Ik ga dat in elk geval proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *