Glühwijn vind ik zo ontzettend bij Kerstmis passen en ik vond het daarom een goed idee om een recept hiervoor op te nemen in het Laura’s Bakery advent van 2017. Er is niets beter dan ’s avonds in het donker met een beker glühwijn in je handen bij een haardvuur zitten, binnen of buiten het maakt mij niets uit. De kruidige geur van dit drankje is sterk en kan voor sommigen even wennen zijn, maar het warme gevoel dat je ervan krijgt vind ik zo fijn. Als ik het ruik hoor ik de belletjes rinkelen, zie ik de sneeuwvlokken vallen en de lichtjes al branden. Het ultieme kerstdrankje als je het mij vraagt.
BAKTIP: Omdat de alcohol uit de glühwijn verdampt en de kruiden bitter worden wanneer deze boven de 78 °C wordt verhit, kun je het beste met een thermometer werken.
Maakt het nog uit wat voor rode wijn je gebruikt?
Ik zou gewoon eentje kiezen die jij lekker vindt 🙂
Sorry, ik houd niet zo van glühwein, maar die mokken vind ik geweldig. Waar heb je die gekocht?
Die zijn van Kwantum 🙂
Heerlijk in deze tijd, zelfgemaakt nog lekkerder.
Zonder alcahol zou super zijn zucht ziet er heerlijk uit;)
een idee misschien voor Sheila, er is ook alcoholvrije wijn o.a. bij de Plus .
In plaats van wijn kan je appelsap gebruiken, erg lekker
Hoi Laura,
Wat voor thermometer heb ik nodig? Kan het evt zonder?
Je kunt het altijd proberen, en qua thermometer eentje die geschikt is voor voedsel.
In Oostenrijk verkopen ze ook Glühwein op basis van witte wijn. Erg lekker. Zouden hier dezelfde kruiden in kunnen een maakt het nog uit welke witte wijn?
Nog een tip. In Frankrijk vorig jaar pommes chaud gedronken. Waarmee appelsap met kaneel. Heerlijk.
Ik bedoel warme appelsap met kaneel
Mis ik iets?
Ik zie geen recept staan?
Groetjes Connie
Daar ging even iets mis! Het recept staat er weer!