Glühwijn

19

Door Lian – Glühwijn vind ik zo ontzettend bij Kerstmis passen en ik vond het daarom een goed idee om een recept hiervoor op te nemen in het Laura’s Bakery advent van 2017. Er is niets beter dan ’s avonds in het donker met een beker glühwijn in je handen bij een haardvuur zitten, binnen of buiten het maakt mij niets uit. De kruidige geur van dit drankje is sterk en kan voor sommigen even wennen zijn, maar het warme gevoel dat je ervan krijgt vind ik zo fijn. Als ik het ruik hoor ik de belletjes rinkelen, zie ik de sneeuwvlokken vallen en de lichtjes al branden. Het ultieme kerstdrankje als je het mij vraagt.

Ik weet dat je ook kant en klare glühwijn kunt kopen, maar als je de ingrediënten toch al in huis hebt is dit net zo lekker en tig keer gezelliger. Probeer het eens uit en laat je met dit drankje vervoeren naar een winter wonderland.

Glühwijn

Je houdt ervan of niet: Glühwijn. Het warme drankje voor koude winterse dagen zelf maken is natuurlijk vele malen lekkerder en helemaal niet moeilijk!
Porties: 4 Personen

Ingrediënten

  • 1 fles rode wijn
  • 1 sinaasappel (biologisch)
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 kruidnagel
  • 3 steranijs
  • 16 gram vanillesuiker
  • 1-2 el suiker

Instructies

  • Doe de wijn in een ruime pan en was de sinaasappel. Schil de sinaasappel met een dunschiller en doe de schil bij de wijn. Halveer de sinaasappel en steek de kruidnagels in een van de helften. Doe de sinaasappel met alle overige ingrediënten in de pan.
  • Zet de pan op een klein vuur en verhit al roerende. Omdat de alcohol uit de glühwijn verdampt en de kruiden bitter worden wanneer deze boven de 78 °C wordt verhit, kun je het beste met een thermometer werken. Op het kleinste pitje en dan middelmatig vuur, duurde het bij mij 10 minuten om de glühwijn te verwarmen tot 78 °C.
  • Zet het vuur na die 10 minuten uit en doe een deksel op de pan. Laat de glühwijn een half uur trekken, verwijder de sinaasappels en de kruiden en haal eventueel door een zeef.
  • Verdeel over middelgrote mokken en geniet van dit warme drankje.
  • De glühwijn kun je ook laten afkoelen en weer opwarmen in de pan. Of warm het per mok op in de magnetron, nog makkelijker.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

14 reacties

  1. Inge schreef:

    Maakt het nog uit wat voor rode wijn je gebruikt?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou gewoon eentje kiezen die jij lekker vindt 🙂

  2. Juffrouw Truus schreef:

    Sorry, ik houd niet zo van glühwein, maar die mokken vind ik geweldig. Waar heb je die gekocht?

    1. Laura Kieft schreef:

      Die zijn van Kwantum 🙂

  3. Arja schreef:

    Heerlijk in deze tijd, zelfgemaakt nog lekkerder.

  4. Sheila schreef:

    Zonder alcahol zou super zijn zucht ziet er heerlijk uit;)

    1. Helmie schreef:

      een idee misschien voor Sheila, er is ook alcoholvrije wijn o.a. bij de Plus .

  5. Gerita schreef:

    In plaats van wijn kan je appelsap gebruiken, erg lekker

  6. Gerlinde schreef:

    Hoi Laura,

    Wat voor thermometer heb ik nodig? Kan het evt zonder?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt het altijd proberen, en qua thermometer eentje die geschikt is voor voedsel.

  7. Thekla schreef:

    In Oostenrijk verkopen ze ook Glühwein op basis van witte wijn. Erg lekker. Zouden hier dezelfde kruiden in kunnen een maakt het nog uit welke witte wijn?
    Nog een tip. In Frankrijk vorig jaar pommes chaud gedronken. Waarmee appelsap met kaneel. Heerlijk.

    1. Thekla schreef:

      Ik bedoel warme appelsap met kaneel

  8. Connie schreef:

    Mis ik iets?
    Ik zie geen recept staan?

    Groetjes Connie

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar ging even iets mis! Het recept staat er weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *