Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Advent 20: Croquembouche

Laura Kieftdoor Laura Kieft
20 december 2013
in Feestdagen, Kerst, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

croquembouche 1a

Een poosje terug hebben jullie op mijn sociale media kanalen al kunnen zien dat ik druk bezig was met het maken van een croquembouche. Deze maakte ik samen met medeblogger Pauline en Marjon, eens in de zoveel tijd spreken we een dag af om lekker te gaan bakken of decoreren, heel erg gezellig! Deze croquembouche was ons eerste gezamenlijke project en ook wel onze grootste uitdaging tot nu toe. Ik moet zeggen dat ik het helemaal niet zo moeilijk vond om deze croquembouche te maken als ik van te voren had gedacht. Misschien juist wel omdat we er in ons hoofd zo’n groot ingewikkeld iets van hadden gemaakt. Dat was dus een meevaller en maakt de stap om dit nog eens te maken dan ook veel kleiner. Speciaal voor jullie hebben we die dag ook veel foto’s gemaakt om stap-voor-stap te laten zien hoe jullie er thuis ook eentje kunnen maken.

croquembouche 2a

croquembouche 3a

croquembouche 4a

croquembouche 5a

croquembouche 6a

croquembouche 7a

Recept afdrukken

Croquembouche

Een fijn recept en duidelijke how to voor iedereen die graag een croquembouche wil maken.
Porties: 1 croquembouche

Ingrediënten

Ingrediënten soesjes (70 stuks)

  • 250 gram bloem
  • 250 gram melk
  • 250 gram water
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 10 eieren
  • snuf zout

Vulling

  • Je kunt elke vulling gebruiken die je maar wilt, wij hebben banketbakkersroom gebruikt.
  • Deze makkelijke banketbakkersroom kan niet mislukken, vermenigvuldig alle ingrediënten met 3.

Karamel

  • 750 gram suiker
  • 225 ml water

Instructies

  • Begin met het maken van de banketbakkersroom volgens recept. Dit kan dan opstijven terwijl je de soesjes maakt.
  • Voor de soesjes, doe water, melk en boter in een pannetje en breng aan de kook, zodra het kookt haal je de pan van het vuur. Roer de gezeefde bloem en het zout met een garde door het mengsel. Zet het pannetje weer op een laag vuur om de massa goed gaar te maken. Het moet een droge bal worden die loslaat van de bodem, roer dit met een spatel door. Voeg daarna de eieren stuk voor stuk toe terwijl je dit met de spatel door blijft roeren. Werk vrij vlot door zodat het ei niet de kans krijgt om te stollen. Wij hebben de pan van het vuur gehaald tijdens het toevoegen van de eieren en het roeren afgewisseld. Dat kan ik iedereen aanraden als er iemand in de buurt is, het is best zwaar om te blijven roeren bij deze hoeveelheid.
  • Vul een spuitzak met het soezenbeslag. Spuit de soesjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Als er puntjes op zitten kun je deze makkelijk wegdrukken, maak je vinger even nat in een glas water zodat het beslag niet aan je handen blijft plakken.
  • Bak de soesjes in 15-20 minuten gaar en goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte). Na een kwartier zagen ze er mooi uit bij ons. We hebben toen nog even gaatjes in de onderkant geprikt en ze nog een paar minuutjes in de oven gedaan. Zo drogen de soesjes van binnen ook en zakken ze niet in.
  • Vul een spuitzak met de banketbakkersroom en vul alle soesjes hier mee.
  • Maak een koker van karton, hier kun je mooi alle soesjes tegenaan stapelen. Onze kartonnen toren was ongeveer 30-35 centimeter hoog. Maak het karton met nietjes aan elkaar en vouw er bakpapier omheen, dit zet je makkelijk vast door de uiteindes naar binnen te vouwen. Het bakpapier zorgt ervoor dat er niet allemaal papier meekomt als je een soesje van de toren haalt.
  • Maak nu ook de karamel. Breng de suiker met het water aan de kook. Roer tot alle suiker is opgelost tot een heldere siroop. Veeg nu met een nat bakkwastje langs de rand van de pan om suikerkristallen op te lossen. Let op: je mag nu niet meer roeren. Karamelliseer de suikersiroop tot het een mooie egale goudbruine kleur heeft. Tijdens het karamelliseren beweeg je de pan heen en weer (maar niet roeren!). Hoe donkerder de kleur, hoe sterker de smaak. Kijk uit dat je de karamel niet laat verbranden (te donker), dan is de smaak niet meer lekker. In deze post zie je hoe je karamel maakt. De eerste stap-voor-stap foto laat zien wat je moet doen, maar je karamel moet wel donkerder worden dan hij op de foto is.
  • Pas op je vingers want de karamel is gloeiend heet!
  • Nu het leuke werk, het bouwen van de croquembouche! Doop de soesjes voorzichtig in de karamel, kijk echt heel erg goed uit voor je handen. Werk per laag aan de croquembouche en werk zo naar boven. Plaats alle soesjes dakpansgewijs op elkaar zodat je zo min mogelijk van de kartonnen kegel ziet. Als de karamel te hard wordt verwarm je het pannetje nog even op het vuur zodat hij weer wat vloeibaarder wordt.
  • Als de toren in elkaar zit kun je deze decoreren met karameldraden. Steek een vork of lepel in de karamel en laat het meeste karamel hier af lopen boven de pan tot het een dun sliertje wordt. Dan verplaats je de vork/lepel naar de croquembouche en draai je hier omheen om de toren in te pakken met draden karamel. Blijf dit herhalen tot je tevreden bent.
Tips

Wij hadden ongeveer 60 soesjes nodig voor de toren, maar het is altijd fijn om er een paar extra te hebben.

Bewaren

De soesjes kun je heel goed al een dag van tevoren maken. Vullen doe je pas wanneer ze zijn afgekoeld. Hoelang je de croquembouche kunt bewaren hangt af van de vulling. Met vullingen die je normaliter in de koelkast bewaart zou ik hem pas op de dag zelf maken.

croquembouche 8a

Is dit niet een fantastisch gaaf en feestelijk dessert voor de Kerst? Zeker weten dat je indruk maakt op je gasten als je dit op tafel zet!

Vorige post

Volgende post

Advent 19: Chocolademelk Cupcakes
Advent 21: Kaneelkoekjes met witte chocolade

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
3

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
19

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 50

  1. Brenda says:
    7 jaar geleden

    Ziet er goed uit! (zoals we van je gewend zijn)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dankjewel! 🙂

      Beantwoorden
  2. Catherine says:
    7 jaar geleden

    Prachtig!
    Een kleine opmerking: ik zou zeggen ” croque en bouche”, het is tenminste Frans!

    Bonne journée.

    Beantwoorden
    • Lotte says:
      5 jaar geleden

      Het heet echt “croquembouche”.

      Beantwoorden
  3. Farah says:
    7 jaar geleden

    Ziet er super mooi en feestelijk uit! Echt een pronkstuk voor op de kersttafel ;).

    Beantwoorden
  4. Mirne says:
    7 jaar geleden

    Leuk! In kookprogramma’s een beetje een hype, ik vond het ook wel meevallen qua lastigheid.

    Beantwoorden
  5. Joke says:
    7 jaar geleden

    Dit is gewoon een kunstwerk!!!
    Erg mooi gemaakt dames, mijn complimenten.

    Liefs, Joke/mam ♥

    Beantwoorden
  6. jacqueline baens says:
    7 jaar geleden

    pas je blog ondekt een dikke proficiat

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      dankjewel 🙂

      Beantwoorden
  7. Miriam says:
    6 jaar geleden

    Heerlijke site. Ik ga het morgen ook maar eens proberen denk ik…. Even een vraagje: laat je de cone er dus wel inzitten…?
    Gr, Miriam

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb hem er in laten zitten. We hebben hem er later wel uitgehaald en ook toen bleef hij goed staan. We wilden alleen niet het risico lopen dat hij al in elkaar zou storten 😉

      Beantwoorden
  8. Charlotte says:
    6 jaar geleden

    Hoii Laura , ik heb enkele vraagjes.

    Hoelang kan je de Croquembouche bewaren?
    Is het mogelijk om de soesjes de dag vooraf al te bereiden?
    Moeten de soesjes gevuld worden wanneer ze nog warm zijn of net niet?

    Groetjes Charr (:

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi charlotte,
      De soesjes kun je heel goed al een dag van tevoren maken. Vullen doe je pas wanneer ze zijn afgekoeld.
      Hoelang je de croquembouche kunt bewaren hangt af van de vulling. Met vullingen die je normaliter in de koelkast bewaart zou ik hem pas op de dag zelf maken.
      Groetjes, Laura

      Beantwoorden
  9. yvonne says:
    6 jaar geleden

    Hallo geweldige site,
    De soesjes toren wil ik maken voor kerst maar ik kan dus ook gewoon slagroom in de soesjes doen?
    Dank Yvonne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan zeker, maar hou er wel rekening mee dat slagroom niet buiten de koelkast bewaard kan worden. Dan moet je de soesjes vullen, direct opbouwen en daarna gelijk serveren.

      Beantwoorden
      • yvonne says:
        6 jaar geleden

        Oke , ja ik ga de soesjes nu maken met slagroom en dan laat ik ze tot de dag van de opbouw dat is morgen in de koeling staan dat is ook geen probleem neem ik aan?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Nee hoor, dat kan prima!

          Beantwoorden
  10. Ingrid voogdt says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Vandaag ging ik vol goede moed aan de slag om deze mooie soezentoren te maken…, maar helaas is het niet goed gegaan

    Beantwoorden
    • Ingrid voogdt says:
      6 jaar geleden

      Daar ben ik nog een keer ☺️

      Mijn soezen ruikte en smaakte te veel naar ei en zakte helemaal in…, kan jij me vertellen wat verkeerd heb gedaan.
      Groetjes ingrid

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        als ze inzakken zijn ze nog niet goed gaar/droog van binnen. Dan kun je een gaatje prikken in de onderkant en ze nog even de oven inschuiven. Waarom ze zo erg naar ei smaakten durf ik niet te zeggen, heb je misschien hele grote eieren gebruikt?

        Beantwoorden
        • Lotte says:
          5 jaar geleden

          Kan het ook zijn dat de soesjes te lang in de oven hebben gestaan en dat ze daardoor inzakken?

          Beantwoorden
          • Laura says:
            5 jaar geleden

            Niet dat ik weet.

  11. Maria says:
    5 jaar geleden

    Heb vandaag deze croquembouche proberen te maken, maar het is helaas niet zo goed gegaan. Soezen maken en vullen ging prima, maar had problemen met de karamel. Deze werd na 4 minuten van het vuur al stijf, waardoor ik de soezen er niet meer in kon dopen. Heb de pan opnieuw op t vuur gezet, maar de karamel loste niet goed meer op. Ten einde raad wat heet water erbij gedaan, maar er bleven klontjes suikerkristal inzitten. De soezen bleven toen ook niet meer plakken aan de kegel met dit mengsel. Enig idee wat ik fout heb gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Als de karamel hard begint te worden moet je gewoon het pannetje op het vuur zetten, dan smelt het langzaamaan weer. Kwestie van geduld hebben. Water kan je op dit punt niet meer toevoegen, daardoor is het misgegaan. Je verdunt de karamel waardoor het ook niet goed meer plakt.

      Beantwoorden
  12. Yvonne says:
    5 jaar geleden

    Heb je suggesties waar ik hartige soesjes mee vast kan maken? Ik wil een kerstmboom maken met pesto vulling

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Lastig, ik denk dat ik ze met prikkers op een piepschuim kegel zou bevestigen.

      Beantwoorden
    • Lotte says:
      5 jaar geleden

      Er bestaat eetbare lijm zonder smaak, misschien kan je dat gebruiken?

      Beantwoorden
  13. Maura says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, ik ga deze volgende week proberen, is me ooit al eens gelukt maar voor een verjaardagsfeestje is het natuurlijk meer stress, wordt de karamel niet terug mals in de koelkast ?
    ik kan m onmogelijk maken en direct serveren…. moet eerst nog wat werken !

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik kan je niet garanderen dat het keihard blijft, vocht en suiker gaan natuurlijk niet goed samen. Kun je hem niet vlak van tevoren opstapelen en decoreren met karamel (dat je de rest wel al af hebt?)

      Beantwoorden
  14. Daisy says:
    4 jaar geleden

    Kan je eventueel ook met chocolade lijmen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kan, maar dan moet het wel echt goed getempereerd zijn zodat het snel en goed stolt.

      Beantwoorden
  15. Christine van Dijk says:
    4 jaar geleden

    Hoelang kun je de soesjes gevuld en ongevuld bewaren in de vriezer/koelkast?

    Beantwoorden
  16. wilma says:
    4 jaar geleden

    Hoi wat voor karton kan je gebruiken om de croquembouche te maken

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      belangrijkst is dat het stevig is zodat je piramide blijft staan. Het hoeft niet per se vetvrij te zijn omdat je er een bakpapiertje omheen doet.

      Beantwoorden
  17. Agaath says:
    3 jaar geleden

    Hoi
    Kan ik de soesjes ook nu maken en invriezen, en dan op de dag zelf vullen en decoreren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan zeker.

      Beantwoorden
  18. Lenny says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura.
    Fan van jouw bakkunsten!!!
    Vraagje;
    Kan je ook met icing of glazuur plakken?
    Wil het nml samen met mijn zoon gaan doen voor kerstdiner op school. Maar ik vind de hete caramel dan een beetje link voor hem.
    Fijne feestdagen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou dan eerder voor gesmolten chocola kiezen, daarmee kun je ze beter vastplakken.

      Beantwoorden
  19. Laura says:
    3 jaar geleden

    Ik las in een ander recept hiervoor dat de soezen snel klef worden dus dat je het beste max 2 uur van te voren alles kon assembleren. Echter heb ik daar niet echt tijd voor ivm de andere kerstgangen. Hoe is je ervaring met het voorbereiden of bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik vul ze zelf zo kort mogelijk van te voren, maar ’s middags maken moet evt ook wel lukken.

      Beantwoorden
  20. Suzanne says:
    2 jaar geleden

    Ik wil graag soesjes maken met muisjes voor de geboorte van onze zoon. Nu wil ik al de soesjes maken zodat ik alleen de muisjes er nog op moet doen. Maar kan dit gevuld met banketbakkersroom in de vriezer? En hoe lang dan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      dat kan, goed verpakt kun je ze 3 maanden in de vriezer bewaren.

      Beantwoorden
  21. Femke says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    2e kerstdag krijg ik mijn (schoon) ouders te eten en mijn vader is helemaal fan van de Croquembouche, dus deze wil ik graag maken. Nou moet ik zelf nog werken 2e kerstdag dus zou ik graag alles al voorbereiden. Kan ik de soesjes met vullen in de vriezer bewaren en 1e kerstdag uit de vriezer in de koelkast laten ontdooien (of worden ze dan heel zacht?) en kan ik de karamel ook al van te voren maken en weer opwarmen?(zo ja, hoelang kan ik het bewaren ??)

    Groetjes Femke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik zou ze niet gevuld in de vriezer bewaren. Ongevuld kan dat wel prima. Als je de soesjes gevuld hebt zijn ze een paar dagen houdbaar in de koelkast.

      Beantwoorden
  22. Julie Van den bosch says:
    1 jaar geleden

    Dag Laura
    Ik heb de croquembouche al eens uitgeprobeerd omdat ik hem wil maken met kerst.
    Hij is goed gelukt en was super mooi!
    Alleen gebeurde het af en toe dat je een soesje stuktrok, en dat is wel heel jammer…
    Is het normaal of kan ik er iets aan doen?

    Groetjes Julie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Je zou dan iets minder karamel kunnen gebruiken om de soesjes te bevestigen (door een hele dikke laag zit het natuurlijk wel goed vast). Maar het hoort er eigenlijk gewoon bij!

      Beantwoorden
  23. Griet says:
    1 jaar geleden

    Dag Laura!

    Heb je ook tips voor andere vullingen die je kan gebruiken?
    Bv. chocolade of iets met fruit? Om wat meer variatie erin te steken…

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Een inspiratie artikel gaat op mijn lijstje. Had je deze ook al gezien? https://www.laurasbakery.nl/frambozen-cheesecake-soesjestoren/

      Beantwoorden
  24. Annet says:
    5 maanden geleden

    Laura, plak je de soesjes vast aan de toren of alleen aan elkaar?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Aan de toren!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Advent 21: Kaneelkoekjes met witte chocolade

Advent 21: Kaneelkoekjes met witte chocolade

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-3

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-19

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan