Behind the scenes: maart 2018

Gepost: 3 april 2018 Laatst bewerkt: 8 mei 2023

Ik moest even flink terugzoeken tussen de foto’s op mijn telefoon om mij te herinneren wat ik afgelopen maand ook alweer gedaan en meegemaakt heb. Voor mijn gevoel duurde maart heel erg lang, dat heb ik bijna nooit dat gevoel. Bij geen enkele maand. Het was deze maand dan ook iets minder druk met afspraken dan normaal, ik had vooral veel deadlines waaraan ik vanuit huis kon werken. Ook wel eens fijn. Alle deadlines zijn in ieder geval gehaald en ik ben ook nog genoeg buiten de deur geweest. Kijk maar eens mee.

Ik ging naar het Storymakers event van Cherrylab in Amsterdam. Dat heeft niet per se veel met food te maken, maar wel met reizen. En die combinatie is perfect als je het mij vraagt. Het is niet de bedoeling dat Laura’s Bakery een reisblog wordt, maar ik merk wel dat ik het heel leuk vind om te schrijven over de reizen die ik maak in combinatie met recepten en artikelen over leuke hotspots. Zo plaatste ik een Zuid-Afrikaanse appeltert online na mijn reis naar Zuid-Afrika. En ik maakte een overzicht met de beste pasteis de nata van Lissabon. Lang verhaal kort: ik was dus op het event om te kijken wat er allemaal mogelijk is op dit gebied in samenwerking met andere partijen. Een leuke middag!

De zon scheen ook lekker deze maand. Ik wandelde naar het huis van mijn ouders om bij hun even lekker een uurtje in de zon te zitten, heerlijk!

Hoewel ik vaak een bakdag plan, komt het ook voor dat ik slechts 1 recept op een werkdag tussendoor maak. Soms heb ik wel zin om te bakken, maar niet om gelijk de hele dag in de keuken te staan. De amandel-abrikoos koekjes maakte ik voor een meeting met Hero de volgende dag.

Na die meeting ging ik nog even lunchen met Mariette en Sandra bij Sam Sam in Den Haag, de broodjes waren fantastisch lekker.

Eenmaal weer terug in Haarlem ging ik gelijk door naar een huisbezichtiging. Jawel, de huizenzoektocht is nog steeds bezig. Ook dit werd hem niet, op de bovenverdieping voelde ik mij echt een reus door hele gekke kleine, smalle deurposten. Niet helemaal zoals ik in een huis wil wonen 😉 .

Het maken van de carrot cake was ik al een hele tijd aan het uitstellen. Sowieso had ik last van uitstelgedrag de afgelopen maand. Heel irritant, maar inmiddels heb ik de smaak weer te pakken. Over die carrot cake: dat werd de lekkerste worteltaart die ik ooit gegeten heb. Zonder grappen. Het recept staat inmiddels online en van jullie krijg ik ook alleen maar enthousiaste reacties, zo leuk!

Op mijn toilet heb ik een soort systeem gemaakt van handdoekhaakjes met bakkerstouw en kleine knijpertjes om foto’s aan op te hangen. De vorige serie foto’s hing er inmiddels al bijna een jaar dus ik vond het tijd om de foto’s te vernieuwen. Ze zijn voornamelijk van de reizen en uitstapjes die ik de laatste maanden heb gemaakt en ik word er iedere keer weer zo blij van als ik ze zie. En ik krijg er ontzettend veel zin van om nog meer te reizen. Gelukkig staat mijn zomervakantie alweer geboekt, daar kijk ik zó naar uit (weer naar Zuid-Afrika! 😀 ).

Eindelijk was het dan zover: de boeklancering van de liefste Mariette! Haar boek Puur Zoet werd gelanceerd met allerlei lekkers uit het boek en ik heb gesmuld van alles. Dat ik dat nog eens zou zeggen van gezondere baksels, wie had dat gedacht. Ik ga er binnenkort mee aan de slag en heb al een recept op het oog om te maken. Binnenkort meer dus!

Lian was een paar dagen in het mooie Haarlem voor allerlei werkdingen, maar ook voor een hoop gezelligheid. We waren nieuwsgierig naar de nieuwe taartjes van AH en kochten twee punten chocoladetaart. En zo gaat dat als wij taart eten: het gebak wordt compleet ontleed.

Na de sessie met taart gingen we naar de stad om nog wat inkopen te doen ter voorbereiding van de volgende dag. En we gingen uit eten en naar de film. Heerlijk zo’n gezellig avondje.

De volgende dag stond in het teken van fotograferen. Ik wil graag een foto archief opbouwen en ben daar al een tijdje mee bezig. Vandaag konden  we ons er echt even goed op focussen in plaats van af en toe een foto tussendoor maken. We hebben prachtige plaatjes gemaakt die je de komende tijd steeds meer voorbij zult zien komen. Heel erg handig vooral voor de artikelen op Handige baktips zo’n archief.

Met de kerstdagen had ik Lian een workshop bonbons maken cadeau gegeven, nu gingen we die dan eindelijk ook echt maken. Bij Olala Chocola in Haarlem volgden we de workshop en 2 uur later gingen we naar buiten met 24 zelfgemaakte bonbons. Heel erg leuk (en lekker!).

Daarna door naar een andere chocolaterie in de stad: Pierre. We mochten bij een presentatie van de nieuwe Ruby chocolade zijn en allerlei lekkers proeven. Deze chocolade is van nature roze en heeft qua smaak tonen van rood fruit. Het is dus geen witte chocola met een smaakje, deze chocolade is echt een andere soort naast de wit, melk en puur. Door de andere bereiding en samenstelling is deze alleen roze en heeft een compleet andere smaak. Ik vind hem zelf erg lekker en ga er binnenkort iets lekkers mee maken.

In het weekend kwam Zoë, de dochter van Lian, ook nog op bezoek. Zij en Lotje bleken de beste maatjes en vonden elkaar maar wat interessant. Kroop Zoë niet achter Lotje aan, dan ging Lot wel weer op zoek naar deze kleine meid. Lotje vind gelukkig alles prima en Zoë was heel voorzichtig met aaien, dat ging dus supergoed.

Vorige week zette er ineens een verkoudheid door en voelde ik mij behoorlijk beroerd, ik heb dus een paar dagen vanaf de bank geprobeerd te werken. Ook deed ik eindelijk iets met het Instagram account van Lotje dat ik al een paar dagen eerder (op aandringen van velen) had aangemaakt. Daar heb ik meer plezier in dan ik van tevoren had gedacht haha. Mocht je deze kleine draak ook willen volgen, je vindt haar via Lotje het konijn.

En eigenlijk zijn foto’s van Lotje de enige die ik heb gemaakt de laatste dagen. Naast op de bank liggen en achter de computer werken heb ik ook vrij weinig gedaan moet ik zeggen.

April begint natuurlijk met de paasdagen. Daarover in de volgende behind the scenes meer, want dit artikel schreef ik afgelopen weekend toen Pasen nog moest beginnen. Ook weten jullie al dat ik De Bakstrijd lanceerde! Op dit moment (van schrijven) vind ik het vooral nog heel spannend hoe het ontvangen gaat worden. Naast gourmetten en paasbrunchen ligt April nog redelijk open. Er staat een event op de planning, wat etentjes en een afspraak met mijn uitgever. Daar gaat vast nog veel meer bij komen in de agenda. Wat allemaal zie je in de volgende behind the scenes, voor tussentijdse updates kun je mij volgen op Instagram!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *