Advent 16: IJsbollen Sneeuwpop Dessert

9

sneeuwpop ijsje 1a

In het begin van deze advent liet ik jullie al een leuk sneeuwpoppen dessert zien. Ik was toen zo enthousiast dat ik nog een versie maakte, deze vrolijke ijsbollen sneeuwpop. Ook voor dit dessert kun je al wat voorbereidingen doen en vlak voor serveren hoef je de bordjes pas op te maken. Het kost helemaal niet veel werk maar hier maak je de kinderen zeker blij mee. Voor wie helemaal wil uitpakken kan van slagroom of iets dergelijks ook nog een sneeuwlandschap en sneeuwvlokken maken. Maak het zo gek als je zelf wilt.

sneeuwpop ijsje 2a

sneeuwpop ijsje 3a

Ijsbollen sneeuwpop dessert

Op zoek naar een kindvriendelijk dessert na het kerstdiner? Maak deze ijsbollen sneeuwpop voor een gegarandeerd succes!
Porties: 3 sneeuwpoppen

Ingrediënten

  • Slagroom ijs (dit is mooit wit)
  • Pure chocolade balletjes (crisp pearls AH)
  • Klein oranje snoepje voor de neus (CK candy coated chips)
  • Zure matten
  • Pure chocola

Instructies

  • Om te beginnen maak je de armpjes voor de sneeuwpop. Smelt de pure chocola en op een bakpapiertje spuit je met een spuitzakje wat armpjes, maak er voor de zekerheid een paar extra. Het maakt niet veel uit hoe ze er uit zien, ze mogen allemaal anders zijn. Laat de armpjes drogen, in de koelkast gaat dit lekker snel. Bereid ook de zure matten voor door de uiteindes in te knippen zodat het net een echte sjaal is. Ik gebruikte voor de sneeuwpop twee zure maten en legde de uiteinden op elkaar op een bordje.
  • Schep twee bollen ijs die je op het bord legt, beide een klein stukje op de zure matten. Vouw de zure matten als een sjaal om de sneeuwpop heen. Maak het gezichtje en de knopen op de buik. Steek de armpjes in je sneeuwpop en hij is klaar om te serveren. Dit herhaal je 3 keer tot je 3 sneeuwpoppen krijgt.

sneeuwpop ijsje 4a

Welk kind wordt nu niet blij van dit vrolijke toetje?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

  1. Elke schreef:

    Ooohh wat onwijs schattig! Echt een super leuk idee♥

  2. Ilse schreef:

    Wat een super leuk idee! En lekker simpel om te maken, daar hou ik van:).

  3. Anniek schreef:

    Wat ontzettend lief, deze ga ik vanavond proberen met witte chocolademousse!

  4. Rensina Steursma schreef:

    Haha wat een geweldig dessert!
    Zo simpel maar superleuk.
    Liefs Rensina

  5. Thecla schreef:

    Was benieuwd of je de armpjes zelf maakt? En hoe je dit hebt gedaan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja die heb ik zelf gemaakt. Pure chocola smelten, in een spuitzakje en armpjes spuiten op een velletje bakpapier. Kan je ook makkelijk van te voren doen.

  6. Annemieke schreef:

    Ik heb deze tweede kerstdag als dessert voor de kinderen gemaakt en ze waren alle 4 helemaal enthousiast! Leuk om te doen en heel makkelijk, bedankt voor het idee.

  7. Teuntje schreef:

    Wat leuk! Ik ben nog 12 en ik bak elke week wel wat wat lijken deze sneeuw poppen me leuk ga ze gouw uitproberen

  8. Teuntje schreef:

    Wat leuk! Ik ben nog 12 en ik bak elke week wel wat wat lijken deze sneeuw poppen me leuk ga ze gouw uitproberen ?

  9. Kim schreef:

    Ziet er heel mooi uit! Ik ben fan van jouw recepten, vooral de glutenvrije cake is heerlijk! Aangezien ik coeliakie heb vind ik het leuk dat je ook aandacht besteedt aan glutenvrij. Wel een kleine opmerking hier, zure matten zijn niet glutenvrij 😉. Ook over de crisp pearls heb ik mijn twijfels. Voor de rest wel super bezig!

    1. Laura Kieft schreef:

      Goed dat je het zegt. Die crisp pearls heb ik niet bij stil gestaan, maar van zure matten had ik het zelfs niet verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *