Amandelmeel is best een prijzig ingrediënt, zeker als je van die kleine zakjes in de supermarkt koopt. Als je het online of bij de groothandel weet te vinden, scheelt dat in verhouding een hoop geld. Dus nadat ik op die manier een kilo amandelmeel in huis haalde verwerk ik het weer regelmatig in recepten. Muffins zijn momenteel favoriet. Door de eenvoud van het recept waar niet eens een mixer voor nodig is, maar vooral door de smaak. Met mijn basisrecept bakte ik altijd al heerlijk smeuïge muffins, maar door een deel van het bloem te vervangen door amandelmeel wordt het alleen maar beter. Deze amandel-frambozenmuffins vulde ik ook nog met wat frambozenjam, maakt het nóg beter.
BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.
Nou, laat ik nou net toevallig alle ingrediënten in huis hebben. Ik ga aan de slag. Lijken me heerlijk! Kids zijn straks weer blij!
Hier in Duitsland kost de amandelmeel 9,00 euro kilo..bij de lidl..zakjes van 200 gram. Bij andere supermarkten ligt de prijs rond de 15 euro kilo.
Dus mocht u een x naar Duitsland gaan voor weekend weg…vergeet je amandelmeel dan niet….groeten van Carin uit Nesselbach Duitsland
Wauw dat ziet er goed uit.
Even een vraagje kan ik de suiker voor wat anders vervangen?
Heb intollerantie voor fructose.
Mvg Linda
Heb ik zelf geen ervaring mee bij muffins, maar je kunt het uiteraard proberen met een vervanger.
Net gemaakt met speltbloem en amandelmeel. De suiker heb ik vervangen door agavepoeder( 1/3 minder dan de aangegeven hoeveelheid suiker)
Overheerlijk zijn ze geworden!
Heb net een lading Kweeperenjam gemaakt. Als ik de frambozenjam vervang door kweeperenjam zit er dan genoeg zuur in om het te laten rijzen?
Ik heb geen ervaring met kweeperenjam, maar dat lijkt me helemaal prima.
geen frambozenjam maar bosbessenjam gebruikt, maar die was helemaal naar de bodem gezakt,
ook vond ik het beslag wat aan de dunne kant vergeleken met de normale muffins die ik regelmatig maak, en had alles echt goed afgewogen.
komt het toch door de jam, is die zwaarder ?
de smaak was trouwens prima, alleen moesten we de jam uit het muffinpapiertje likken 🙂
He wat vervelend! Wellicht lag het dan aan de jam ja.
Kan je de melk ook vervangen door havermelk? Ervaring mee?! Hoor het graag geldt eigen ook voor je andere recepten
Vaak kan dit prima.
Hihi, kan ik de zonnebloemolie vervangen voor boter?
Ga nu eindelijk eens recept van je uitproberen?
Het kan wel, maar dan is het resultaat minder smeuïg
Hi! Welke cupcake vormpjes gebruik jij? Ik heb vaak het probleem dat de hoesjes loskomen…
Groetjes!
Ik heb deze alweer even niet meer in huis, dus ik durf het niet te zeggen sorry!
Kan je ook aardbeienjam gebruiken?
Ja hoor!
Dank je wel, ga ik dat proberen?
Ik kwam op dit recept vanwege een berg amandelmeel op het randje van houdbaarheid (ik maak graag macarons). Bij gebrek aan voldoende zonnebloemolie een deeltje olijfolie moeten gebruiken en dat proef je, maar zelfs op deze manier heerlijk! En zoooo simpel! You make my day, deze gaat mijn receptenboek in ?
Goeiemorgen, zou ik dit ook in een bakvorm kunnen maken en heb ik dan een andere hoeveelheid nodig? Ik heb namelijk geen muffinvormpjes hier..
Ja hoor dat kan. Hoeveel hangt helemaal af van je vorm, en de baktijd moet je dan ook aanpassen.
Kan het ook met speltmeel ipv gewone meel?
Dat kan! Het kan wel invloed hebben op het resultaat. Zie hier meer uitleg erover: https://www.laurasbakery.nl/verschillende-soorten-bloem/
Dankjewel. Misschien dan een beetje extra bakpoeder?
Dat zou je kunnen proberen!