Ik ben niet de enige in de familie die graag bakt. Mijn vader bijvoorbeeld mag graag overheerlijke broodjes maken. Zijn pizzarollen en mediterraanse broodjes zijn bij mij favoriet! Naast broden mag hij ook graag kruidige gevulde koeken maken. Deze koeken zijn dan ook niet door mij gemaakt maar door mijn vader! In de loop van de tijd heeft hij het recept steeds iets aangepast zodat hij uiteindelijk zijn ideale recept had gevonden. Ze zijn heerlijk kan ik je vertellen. Zo lekker dat ik jullie het recept niet kan onthouden!
Gevulde koeken met speculaaskruiden
Zelf gebruik ik graag speculaaskruiden in mijn recepten, maar mijn vader kan er ook wat van. Deze gevulde koeken hebben dan ook een toevoeging van speculaaskruiden wat ze echt ontzettend lekker maakt.
Ben je op zoek naar de klassieke gevulde koeken? Daar heb ik ook een recept voor natuurlijk, hier vind je mijn recept voor de lekkerste gevulde koeken.
BAKTIP: Voor dit recept gebruik ik een ronde, gekartelde uitsteker met een doorsnede van ongeveer 9 cm.
Oh heerlijk, jij boft maar met je vader 🙂
Wow, zomaar het recept van gevulde koeken!! Bedankt.
Mmmm, ik ben dol op gevulde koeken.
Super dit recept! Mijn vader is ook dol op gevulde koeken, hij maakte dit vroeger ook veel maar was zijn recept kwijt.
Nu kan ik hem verassen hiermee!
Dankje!
verAssen en verRASSEN zijn 2 verschllende dingen.. ik hoop echt dat je je vader niet hoefde te verASSEn, maar heel fijn hem er mee mocht VERRASSEN.
Mmm, ziet er heerlijk uit! Ga ze ook eens maken.
Dankjulliewel! 🙂
Jullie zullen ze vast lekker vinden. Ze zijn gewoon als koekjes, dus niet gevuld, ook erg lekker!!
Ik ben zo blij met dit recept.Hier ver evr van Nederland betalen we een vermogen voor deze.Sorry (het is dag hier) ik ga ze direkt uitproberen:)
Mmmmm dat ziet er geweldig lekker uit !
Mijn vader kan buiten zijn kunstige omeletten niet zo heel veel nuttigs met de kookpot/kookpan/eenders-welk-keukenmateriaal doen 😉
die zien er heerlijk uit, ik ga ze voor mijn man maken , die dol op gevulde koeken is.
hartelijk dank (ook aan je vader, voor het delen en uitproberen)
groetjes Anneke
Lekker! Die ga ik maken 🙂
heerlijk zijn ze , zelfgebakken gevulde koeken
er gaat niet boven eigen baksel
die zien er erg lekker uit, ik ga ze zaterdag eens proberen te maken,
hoelang zou je ze kunnen bewaren?
lieve groet
anke
Hoi Laura,
Ik ben de gevulde koeken nu aan het maken maar tijdens het bakken lopen ze helemaal uit, hoe kan dit nou wat dat hoort niet lijkt me.
Heb al een paar keer het recept na gelezen of ik iets over het hoofd heb gezien maar kan niks ondekken.
Oven netjes op160 boven en onder warmte.
Hi Anke, wat vervelend zeg! Als je niks hebt veranderd aan de ingrediënten of het recept, dan is het voor mij op afstand moeilijk om te bepalen wat er verkeerd is gegaan.
Nou ja..ondanks ze er niet zo mooi uit zagen vonden ze de koeken wel heel lekker, volgende keer maar weer eens proberen, misschien dat het dan wel lukt
ik heb ze gister gemaakt in een kleine varriant, en ze zijn echt TE lekker, bedankt voor dit recept!
groetjes anke
Ze zijn erg lekker, maar ze zijn nieterg bros geworden… heb je tips voor mij?
Groetjes!
Deze koeken zij inderdaad niet heel weg bros, komt ook door het vocht uit het spijs. Je zou de koeken wel op een hogere temperatuur voor wen kortere tijd kunnen bakken, goed in de gaten houden dan!
Liefs, Laura
Welke amandelspijs gebruik je hiervoor?
Ik heb de amandelspijs van dr. Oetker geproefd, maar deze smaakt erg vreemd!
Groetjes
Ik haal mijn amandelspijs altijd bij de molen in Santpoort.
Ik ga het vanavond proberen ! Ben benieuwd…
Ik maak ze regelmatig voor mijn dochter jada (9) ze vindt ze heerlijk. Ik heb ze zelfs op bestelling. Top recept
wat leuk om te horen 😀
Ziet er lekker uit! Welke basterdsuiker gebruik je hiervoor (wit of bruin)?
gewoon witte basterdsuiker 🙂
Wat een super goed recept!
Hoi Laura, de amandelspijs moet die niet een beetje soepeler gemaakt worden of wordt de bodem dan te slap doordat er vocht in trekt.
Ik doe dit bij gevulde koeken niet altijd, maar je kunt het wel doen hoor, beetje ei er doorheen kneden bijvoorbeeld.
Hallo Laura even een vraagje ga je uit van een hete luchtoven of een gewone oven bij de graden /temperatuur die je in je recepten vermeld vriendelijke groeten Ellen
Ik vind je recepten erg leuk/lekker bedankt dat je dit met ons wil delen.
Hoi Ellen, ik ga uit van een gewone oven. Als je een hete luchtoven hebt de temperatuur met zo’n 20% verlagen.
Ik wil kleintjes maken, dus 4,5 cm doorsnede.
Moet ik dan de temperatuur en baktijd veranderen?
temperatuur hoef je niet aan te passen, baktijd zou ik iets korter doen.
ciao!
In August I spent my holidays in Amsterdam … And I fell in love whit these cookies!
I’ll cook them asap
thanks for your receipt,
I Sign your blog!
see you soon!
Hallo Laura, ik vond jouw recept pas nadat ik gevulde koeken had gemaakt n.a.v. een recept op de AH Allerhande site. Dat werden uiteindelijk heerlijke, brosse gevulde koeken. In jouw recept gebruik je 50 gram meer boter en 50 gram meer suiker. Dat wordt dan vast ook een heel prettig deeg dat goed te verwerken is. Alleen jouw baktijd wijkt behoorlijk af van het door mij gebruikte recept. Jij bakt de koeken 30 a 35 minuten op 160 graden. Ik bakte ze 15 minuten op 200 graden. Misschien dat ze daardoor wel lekker bros en knapperig werden ? Voorts aan jou, als expert, een vraag:
kun jij je alternatieve vullingen bedenken i.p.v. spijs. Wellicht kersen of appels. Of zou die vulling te vochtig zijn ?
Benieuwd naar je antwoord.
MVG
Janwillem van Boven
Nijmegen
Je zou heel goed kersen en appels kunnen gebruiken, denk dat dat heel erg lekker is. Voor het vocht zou je een een beetje paneermeel onder de vulling kunnen doen.
Hoi Laura,
Afgelopen zaterdag deze koeken gemaakt.
Smaak is echt heerlijk!
Alleen de koeken zijn erg hard.
Heb ze 30min op 160graden gebakken (hete lucht)
Waarschijnlijk te lang of te heet gebakken?
te heet, als je een hetelucht oven hebt moet de temperatuur 10-20% lager.
hoi, Laura ik was aan het googelen en zag dit recept als ik het goed zie zit er dan géén ei in je beslag van de gevulde koek, en is dat ei enkel voor bestrijken van het deeg voor dat het de oven ingaat, ook niks door het amandelspijs? staat wel op menig pakje, groetjes
Het ei is alleen voor bestrijken inderdaad. Ik gebruike vers amandelspijs waar het ei al doorheen zat, als dat bij jou niet zo is zou ik daar zeker nog een beetje ei aan toevoegen.
Hi Laura Wat voor bloem gebruik je? Ik heb patentbloem, kan dat ook?
Ik heb patentbloem,. Kun je dat ook gebruiken voor de gevulde koeken?
Ja hoor, dat is mogelijk.
Dank je wel, dat ga ik dan uitproberen
Ze zijn goed gelukt. Ik heb voor krokant gekozen dus 200 Gr 15 min. Tevens heb ik licht bruine basterdsuiker gebruikt i.p.v. wit en citroenrasp door de spijs gedaan. Super lekker. Ik heb de koeken laten afkoelen want ze zijn voor morgen. Kan ik ze op de bakplaat laten liggen met folie erover of kan t al in de koektrommel.?
Ze kunnen al in de trommel 🙂
Het was een groot succes en alles is op ?
Laura,
kan ik de koeken bijvoorbeeld vandaag maken,
bewaren in de koelkast om ze vervolgens morgen te bakken, dit om ze zo vers mogelijk op te eten, of zal het deeg en spijs te veel invloed hebben op elkaar.
Groeten Arjen.
Je kunt het deeg van tevoren maken, maar als je ze eenmaal hebt gemaakt met spijs ertussen zou ik ze gewoon gelijk afbakken.
Ik vroeg me af of het noodzakelijk is om speculaaskruiden erbij te doen en ook of het heel erg verschilt in smaak als je bruine ipv witte basterdsuiker doet 😉
Liefs
speculaaskruiden zijn niet noodzakelijk, wel erg lekker 😉 En qua smaak met suiker merk je inderdaad wel (wat).
Hallo Laura,
Ik haal nog wel eens een recept van je mooie site!
Nu dus twee keer gevulde koeken gemaakt.
Maar…veel te hard,de eerste keer zelfs niet te eten.
Terwijl ze uit de oven zelfs nog wat zacht aanvoelden,van boven.
Ik doe ze 30 min op 160 graden.
Groetjes Elsje
Heb je ze misschien op hetelucht gebakken?
Nee,ik heb een gewone oven.
Zeg maar het symbool van onder en bovenwarmte.
(Streep boven en onder)
Wat gek en vervelend dan!
Hoi Laura,
Ik heb ze vorige week gemaakt volgens dit recept. Ze waren wel lekker maar veel te hard, ‘knapperig ‘. Niet zacht zoals in de winkel. Bovendien brak het deeg af als ik het wilde uitrollen. Het heeft een uur in de koelkast gelegen. En het spijs was ook veel te plakkerig om echt lekker mee te werken. Ik heb gewoon spijs van dr oetker gebruikt. Ik heb een hete lucht oven.
Verder mijn complimenten met deze website, ik heb al veel recepten gebruikt.
Groetjes Mirjam
Hi Mirjam, wat jammer om te horen dat het niet helemaal naar jouw smaak was. Verse gevulde koeken zijn nu eenmaal iets knapperiger dan de varianten uit de winkel, maar wellicht hebben die van jou ook iets te lang gebakken?
Even een tip voor de mensen die de amandelspijs van dr Oetker gebruiken…………… zelf maken is zoveel lekkerder, een helemaal niet moeilijk, helemaal niet als je in plaats van hele amandelen een zakje gemalen amandelen/amandelpoeder gebruikt. Als je dit 1x gebruikt heb wil je die van dr Oetker nooit weer.
Slimme tips!
Hoi Laura, ik ben maar een beginnende bakker maar heb al een aantal simpele gerechten van je gemaakt. Ze zijn prima gelukt. Vanavond waren je gevulde koeken aan de beurt. Gisteren heb ik zelf volgens jou recept spijs gemaakt, ook prima gelukt maar het deeg dat ik gemaakt heb voor de gevulde koeken vanavond is veel te plakkerig, ik kan er niks mee. Ik denk dat het te warm is maar omdat ik geen expert ben twijfel ik daar aan. Afijn ik heb het nu maar een nacht in de koelkast gelegd. Ik ga het morgen verder proberen.
Hallo! Wat een heerlijk recept, ik probeer hem te maken. Nu is het zo dat ik in het buitenland woon en basterdsuiker kennen ze hier niet. Wat kan ik in plaats daarvan gebruiken? En amandelmeel (voor de spijs) kan je ook zelf maken door amandelen te vermalen, toch?
Alvast bedankt, ik geniet van alle overheerlijke recepten op je website!
Groetjes Ilse uit Oostenrijk
Ik weet niet of de textuur van de koeken goed wordt als je normale suiker gebruikt. Maar hier lees je wat meer over basterdsuiker en hoe je het zelf zou kunnen maken: https://www.laurasbakery.nl/wat-is-basterdsuiker/
Amandelmeel is inderdaad gewoon zelf te maken door amandelen fijn te malen!
Vandaag gemaakt gevulde koek heel makkelijk om te maken en ze smaken heerlijk.
Perfect recept! Ik heb ze zo vaak gemaakt, ik gebruik vegan butter en zo heb je een delicious vegan gevulde koek 🌱
Top recept!
TOP!
Ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn overheerlijk. Ik heb wel de helft minder suiker gebruikt, dat doe ik bij alle koekjes die ik bak. Volgende keer ga ik wel wat ei door de amandelspijs doen.