De lekkerste ontbijtjes

15 januari 2019
3

Door Lian – Je kent het misschien wel: het weekend staat voor de deur en je hebt zin in een lekker uitgebreid ontbijt. Komt dat even goed uit, want wij hebben voor jou de lekkerste ontbijtjes inclusief recept op een rijtje gezet. Van zoet tot hartig en van wafels tot brood. Het enige wat je nu nog moet bedenken is wie dit allemaal gaat maken? Jijzelf, je kinderen of je partner. Geen tijd? Geen nood, want sommige van deze recepten zijn ook uitermate geschikt voor de vliegensvlugge ontbijters onder ons. Waar je ook voor kiest, deze ontbijtjes wil je zeker weten niet overslaan. Laat je hieronder weten welke jouw favoriet is?

De basis

Een ontbijt hoeft niet altijd uitgebreid te zijn, als die simpele basis maar goed is. Wat mij betreft trappen we daarom af met drie heerlijke ontbijtklassiekers waarbij jij je eigen moeilijkheidsgraad kiest. Een ontbijtkoek heeft het woord ontbijt al in z’n naam dus die moeten we weer even met jullie delen. Deze variant maak je vliegensvlug en is erg lekker. De knoopbroodjes lijken dan misschien wat moeilijker, maar dat valt reuze mee. Zijn ze geen feestje op je bord? Wil je jezelf een echt zondagsontbijt maken, kies dan voor een brioche. Ga jij de uitdaging aan? De recepten vind je hieronder:

Spek en ei

Van de klassieke basis naar de klassieke hartige spek en ei combinatie. Helemaal hip en overgewaaid uit de Verenigde Staten, ontbijten met wafels. Het broodje waar Laura mij altijd blij mee maakt is dit gevulde broodje met spek en ei. Omdat we geen genoeg van deze combinatie kunnen krijgen ook nog een ontbijttaartje met spek en ei, waarbij je natuurlijk nog wat extra spek er gebakken bij serveert. De recepten vind je via deze links:

Zoet doet goed

Ook bij de zoete ontbijtjes hebben we zo onze favorieten. Wentelteefjes zijn wat ons betreft echt hemels en krijgen we nooit genoeg van. Deze appeltaart variant is zeker de extra moeite van het appelschillen waard. Daag jezelf compleet uit en maak deze Amerikaanse ontbijtfavoriet, namelijk de cinnamon rolls. Miste jij al de pannenkoeken? Maak ze nog lekkerder door voor deze lemon meringue variant te kiezen. De links naar de recepten vind je weer hieronder:

En heb je een keuze kunnen maken? Laat het smaken.

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

1 reactie

  1. Carolien schreef:

    Wauw dat ziet er allemaal echt heel lekker uit! Dit ga ik zeker proberen de komende tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *