Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Makkelijke ontbijtkoek

Lian van Rensdoor Lian van Rens
24 september 2018
in Cakes, Ontbijt en lunch, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door Lian – Dit recept kreeg ik in het voorjaar in mijn handen geduwd door mijn buurman. Dit was de lekkerste ontbijtkoek en ik moest het recept zelf maar eens uitproberen. Het recept was zo vreemd, geen eieren en geen boter, dat ik bijna niet kon geloven dat je hier een lekkere ontbijtkoek van kon maken. Wonder boven wonder kwam er een hartstikke lekkere ontbijtkoek uit. Voordat ik het wist had ik al drie stukken gegeten en daarom kan ik je zeggen dat je dit recept een kans moet geven. Een beetje vreemd maar ontzettend lekker. Probeer het recept zelf maar eens uit en je zult verbaasd staan. 

Recept afdrukken

Makkelijke ontbijtkoek

Ontbijtkoek is heerlijk en zeker als je hem zélf maakt. Deze makkelijke ontbijtkoek is zoals de naam het natuurlijk al zegt super makkelijk om zelf te maken. En ook ongelooflijk lekker!
Porties: 28 cm cakeblik

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 1/2 el koek- en speculaaskruiden
  • 1/2 tl baksoda
  • 250 ml melk

Instructies

  • Vet een cakeblik in en bestuif met een beetje bloem of bekleed het met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte).
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer door. Giet de melk in een pan en zet op het vuur. Breng de melk tegen het kookpunt aan. Je melk is heet genoeg as er kleine (kook)belletjes beginnen te vormen aan de rand. Voeg de melk al roerende toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in je cakeblik en bak de ontbijtkoek in 65-75 minuten gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen. Voorkom dat de ontbijtkoek te lang bakt, want dan kan die taai worden bij de randjes.
  • Haal uit de vorm en laat de ontbijtkoek afkoelen. Serveer met een beetje boter en geniet.

Tips

  • Tip: Een dag later is de ontbijtkoek nog lekkerder.
  • Bewaren: doe de ontbijtkoek in een afgesloten trommel voor 3-4 dagen of vries losse plakjes in die je dan eenvoudig mee kunt nemen.

 

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes: Zuid-Zweden (Skåne)
Foodspots in Zuid-Zweden (Skåne)

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
0

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
6

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 41

  1. Linda says:
    3 jaar geleden

    Hmm is dit lijkt ook erg op een recept voor kruidkoek. De voor de hand liggende variatie is chocolade en noten. Ik gebruik zelf vaak anijs als smaakmaker. En straks met sinterklaas lekker pepernoten erdoor.

    Beantwoorden
  2. Eefje says:
    3 jaar geleden

    Dit is volgens mij ook kruidkoek. Ik gebruik in plaats van gekookte melk karnemelk en voeg ook vaak 125 gram rozijnen toe. De speculaaskruiden kun je vervangen door een mengsel van kaneel, nootmuskaat, snufje komijn, gember en eventueel witte peper. Het meel kun je ook vervangen door bijvoorbeeld boekweitmeel.

    Beantwoorden
  3. Simone Van Mensch says:
    3 jaar geleden

    Deze makkelijke ontbijt koek is verrukkelijk!

    Echter ben ik ook op zoek naar een gezonde variant, dwz met minder suiker, ander meel ( geeft boekweit een goed resultaat? ) meer bakpoeder nodig? Dit om aan te bieden aan mensen met verhoogde suiker waarden.
    Wie heeft er ervaring mee en wil goede tips delen?

    Gr Simone

    Beantwoorden
  4. Marjet says:
    3 jaar geleden

    Ik zie ook graag een ontbijtkoek met minder suiker. Zelf maak ik een vergelijkbare ontbijtkoek met speltmeel, ahornsiroop, koekkruiden, water, kokosolie, bakpoeder, baking soda en het allerbeste ingrediënt voor een smeuïge koek: 1 geraspte appel! Echt waar, dat is het geheim van een beetje plakkerige en heerlijke ontbijtkoek. Laatst had ik geen appel meer en deed ik er een handje rozijnen in. Resultaat: een drogere koek die veel minder lekker is.

    Beantwoorden
    • Babs says:
      3 jaar geleden

      De rozijnen voorweken zodat ze geen vocht uit de koek onttrekken zou een oplossing moeten zijn.

      Beantwoorden
    • Loes says:
      2 jaar geleden

      Mag ik dat recept? 🙂

      Beantwoorden
      • Marjet says:
        10 maanden geleden

        http://www.desmaakvancecile.com/2014/09/gezonde-kruidkoek-met-appel-amandel.html?m=1

        Beantwoorden
  5. Isabella says:
    3 jaar geleden

    Ik heb hem gister ook gemaakt.
    Ik denk voor de eerste keer dat die goed gelukt is.
    Klopt het dat die een beetje plakkerig is?
    Of heb ik het toch fout gedaan ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      een klein beetje plakkerig/smeuïg is prima. Als het te veel is heeft hij in jouw oven wellicht iets meer tijd nodig.

      Beantwoorden
      • RL says:
        9 maanden geleden

        Ik maak dit recept heel vaak. Erg lekker maar…. Kan iemand verklaren waarom de koek bij mij altijd inzakt over de lengte in het midden?

        Beantwoorden
  6. Marion says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk! Goed gelukt, als variatie twee kleine appeltjes erdoor en parelkandijsuiker erover – wat een verwennerij! En ook goedgekeurd door oma 🙂

    Beantwoorden
  7. Julie Selvais says:
    2 jaar geleden

    Nadat mijn jongste zoon vrijdag vertelde dat zijn vriendinnetje ontbijtkoek mee had in de broodtrommel, kon ik natuurlijk niet achterblijven 😉
    Nu dus voor het eerst zelf ontbijtkoek geprobeerd, staat in de oven te garen. Hopelijk lusten de kids het (we wonen in België, ontbijtkoek is hier niet zo bekend).

    Beantwoorden
  8. delfien says:
    2 jaar geleden

    lekker en super makkelijk!
    Ik zet hem vaak ’s avonds tijdens het koken snel in de oven voor de volgende ochtend, maar soms haalt hij de ochtend niet… 😉

    Beantwoorden
  9. Astrid says:
    2 jaar geleden

    Hij is lekker maar de buitenkant is erg taai. Wat heb ik verkeerd gedaan ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Lastig te zeggen zonder verdere info, misschien te lang/heet gebakken? Elke oven verschilt immers.

      Beantwoorden
  10. Astrid says:
    2 jaar geleden

    Het lijkt mij dat hier beter bakpoeder gebruikt kan worden dan bakingsoda.
    Om baksoda zijn werking (=rijzen) te laten doen, is er een zuurtje nodig. Dit vind ik nergens terug in het recept.
    Of, de melk vervangen door karnemelk. Maar dat geeft een andere smaak aan de koek.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Een zuurtje zit in meer ingrediënten dan je denkt, kijk hier maar eens: https://handigebaktips.nl/ingredienten-die-werken-met-baking-soda/ (in dit geval doet de suiker het hem)

      Beantwoorden
  11. Helen says:
    2 jaar geleden

    Zou je de bakingsoda ook kunnen vervangen door bakpoeder? Zo ja, hoeveel bakpoeder heb je dan nodig? Wil de koek vandaag dolgraag maken maar heb geen bakingsoda in huis..

    Beantwoorden
    • Amanda says:
      2 jaar geleden

      Dat wou ik ook al weten. Ik heb wel banking soda maar die is over de datum.

      Beantwoorden
    • Astrid says:
      2 jaar geleden

      Je kunt bakingsoda vervangen door drie keer de hoeveelheid bakpoeder te gebruiken. Dus in dit geval door 1 1/2 theelepel.
      Bakpoeder geeft wel een iets ander resultaat. Maar zal in dit recept prima werken. (Beter zelfs dan de bakingsoda! )

      Beantwoorden
  12. Amanda says:
    2 jaar geleden

    Dat wou ik ook al weten. Ik heb wel banking soda maar die is over de datum.

    Beantwoorden
  13. Marion says:
    2 jaar geleden

    Dat ziet er fijn uit! Is er misschien al een recept of variatie voor ouwewijvenkoek? Of is dit misschien een uitdaging? 🙂

    Beantwoorden
  14. Aly says:
    2 jaar geleden

    We hebben de koek meegenomen tijdens onze vakantie was veel te snel op heel lekker

    Beantwoorden
  15. Monique vd Borne says:
    2 jaar geleden

    Heb hem gemaakt met rozijnen, tutti frutti en gember, heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wat lekker!

      Beantwoorden
  16. Ingrid says:
    12 maanden geleden

    Gisteren gemaakt en per ongeluk 2 maal de hoeveelheid koek kruiden gedaan, maar het is heerlijk!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Haha gelukkig!

      Beantwoorden
  17. Margo says:
    10 maanden geleden

    Je hebt niets teveel gezegd, hij is makkelijk te maken en smaakt heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Yes wat goed!

      Beantwoorden
  18. de greef mariella says:
    8 maanden geleden

    baktijd is bij mij 35m maar dan is hij al klaar .hoe komt dit.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Heb je misschien een heteluchtoven?

      Beantwoorden
  19. Merel says:
    6 maanden geleden

    een overheerlijke ontbijtkoek dank wel

    Beantwoorden
  20. Marie-José Wetzels says:
    5 maanden geleden

    Op zoek naar een recept voor makkelijke ontbijtkoek kwam ik dit tegen. En het is waar : gemakkelijk en heerlijk. I.p.v. 250 gram bruine basterdsuiker 200 gram gebruikt en 1 geprakte banaan die toch op moest eronder gedaan. En de dubbele hoeveelheid kruiden. Prima gelukt. Volgende keer gaat er ook nog geraspte gember onder.

    Beantwoorden
  21. Msrco Berghuis van Woensel says:
    5 maanden geleden

    Wouw!! Wat een geweldig lekker en simpel recept. Variaties ga ik nog mee aan de slag. Zo fijn om hier in Spanje weer een ontbijtkoek te eten (niet verkrijgbaar hier bij de supermarkt, tenzij je naar de Nederlandse gebieden gaat)
    Dank je wel voor het delen van dit super recept!

    Beantwoorden
  22. Angela says:
    5 maanden geleden

    Hallo Laura,

    Ik woon in Duitsland en daar hebben ze (helaas) geen Basterdsuiker. Kan ik de koek ook met gewone suiker maken? Ik weet, je hebt een recept voor basterdsuiker op je site, maar als ik eens heel lui wil doen, zou het met gewone suiker kunnen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Heb je misschien wel keukenstroop, zoiets als pannenkoekenstroop? As je daar een deel van toevoegt en de rest gewone suiker dan zou het bijna hetzelfde moeten zijn.

      Beantwoorden
      • Angela says:
        5 maanden geleden

        Ja, die hebben we hier wel. Dat ga ik van het weekend direct eens proberen. Toch een soort van basterdsuiker dan!
        Dankjewel😉🤗

        Beantwoorden
  23. Marianne says:
    3 maanden geleden

    Beste Laura, bij mij is de ontbijtkoek erg droog en ik heb hem op 65 minuten onder boven warmte gebakken. Scheelt het als ik een dag wacht met eten, ik heb hem nu gelijk warm aangesneden? Of kan ik misschien de volgende keer een geraspte appel erdoor heen doen? (Zoals boven omschreven) En is het dan 1 appel die er doorheen kan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Wat gek! Misschien stond de oven toch iets warmer? Je zou het een volgende keer iets korter kunnen bakken.

      Beantwoorden
  24. Suzanne says:
    1 maand geleden

    Wat een lekker recept! En ook zo gemaakt…heerlijk

    Beantwoorden
  25. Johanna says:
    4 weken geleden

    Met honing ipv basterdsuiker is ook lekker. Als je roggemeel gebruikt ipv zelfrijzend bakmeel, dan krijg je de structuur en smaak van ontbijtkoek. En een beetje steranijspoeder erdoor. Zowel met bakpoeder als met baksoda wordt de koek goed.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yBMeDtVql_gAX_4n4cM&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ae7ab68bbf813420c6004455849f320c&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AW1yap9uLEcAX9hrtTC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ecf62d3619eb4d232c9d2b79e5e4b831&oe=6099C62F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=7aa696911018d9296e389e1b93a4991d&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Foodspots in Zuid-Zweden (Skåne)

Foodspots in Zuid-Zweden (Skåne)

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-0

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-6

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan