Ontbijt taartjes

Gepost: 21 februari 2015 Laatst bewerkt: 28 februari 2023

ontbijt taartje

Een taartje als ontbijt? Waarom ook niet! In het weekend mag het allemaal wel net even iets lekkerder en uitgebreider toch? Deze ontbijt taartjes zijn perfect voor een ontbijtje. Of als brunch, ligt er maar net aan hoe laat je uit je warme bedje bent gekropen 😉 . De taartjes zelf zijn gelukkig snel te maken zodat de hongerige buiken snel gevuld kunnen worden. Terwijl ze in de oven staan zet je snel een kopje thee en pers je een paar sinaasappels uit. Kun je daarna genieten van het ontbijt (of de brunch!).

ontbijt taartje

ontbijt taartje

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Ontbijt taartjes

Maak van het ontbijt een feest met deze ontbijt taartjes. Of serveer ze bij een feestelijke brunch, daar passen ze ook prima bij!
Porties: 2 stuks

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • geraspte kaas
  • 2 eieren
  • kruiden naar wens

Instructies

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snij rondom een klein randje af. Dit afgesneden randje leg je op het plakje bladerdeeg. Zo creëer je een bakje.
  • Bak het ontbijtspek uit in de pan en leg een plakje in elk bakje bladerdeeg. Strooi hier wat geraspte kaas overheen.
  • Maak in het midden een soort kuiltje, daar kan de eidooier dan mooi liggen. Breek het ei voorzichtig open boven het plakje bladerdeeg.
  • Het is niet erg als er wat eiwit naast het bakje terecht komt.
  • Bak de taartjes in 15 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Zowel warm als koud zijn deze ontbijt taartjes overheerlijk!
Bewaren

Alles over het bewaren van bladerdeeg hapjes lees je hier!

ontbijt taartje

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

  1. Margot schreef:

    Wat een goe idee, dit ga ik zo meteen maken!

  2. Paula schreef:

    Ik weet een heerlijk ontbijtje voor morgen!! (zondag)
    🙂
    Ziet er goed uit

  3. Corinne schreef:

    Jee, wat een leuk idee. Ik ga het onthouden voor als het Pasen is. Ziet erg heel erg lekker en leuk uit!! En lekker simpel. En daar hou ik van.

  4. Djoeke schreef:

    leuk recept …ik heb het gemaakt …. zag er mooi uit … smaak was prima … maar het vlies (bovenop) van het ei werd nogal hard leek wel plastic … wat is hier aan te doen??

    1. Laura's Bakery schreef:

      je zou kunnen proberen ze een beetje af te dekken met aluminiumfolie of iets dergelijks. Ik had er geen last van op het moment dat ze uit de oven kwamen. pas na afkoelen werd het iets steviger, maar niet hard.

  5. Eliane schreef:

    Dit recept maak ik nu zo’n twee keer in de maand voor mijn vriend, hij vindt ze heerlijk!!

  6. linda schreef:

    HEERLIJK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept