• Home
  • Over
  • Samenwerken
  • FAQ
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring

Laura's Bakery

Van bakken tot borrelen

  • Recepten
    • Zoet Bakken
      • Brood
      • Brownies & Repen
      • Cake Pops
      • Cakes
      • Cupcakes
      • Desserts
      • IJs & Drankjes
      • Klein Gebak
      • Koekjes
      • Muffins
      • Pancakes
      • Schuimpjes
      • Taarten
      • Truffels & Bonbons
      • Vullingen en Toppings
    • Hartig Bakken
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cupcakes & Muffins
      • Taarten en Quiches
    • Koken
      • Ontbijt & Lunch
      • Bijgerecht
      • Hoofdgerecht
      • Sauzen & Dips
      • Desserts
    • Basisrecepten
    • Gezond Bakken
    • Zonder oven
    • Allergieën
      • Glutenvrij
      • Lactosevrij
      • Suikervrij
  • Baktips
  • How To
    • Boetseren
    • Cake Pops
    • Cupcakes
    • Koekjes
    • Schuimpjes
    • Taarten
    • Technieken
    • Overig
  • Feestdagen
    • Halloween
    • Kerst
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Oud en Nieuw
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijn
    • Voetbal EK & WK
  • Food Talk
    • Behind The Scenes
    • De Bakstrijd
    • Hotspots
    • Informatief
    • Inspiratie
    • Nieuws
    • Op bezoek bij
    • Reviews
      • Apparaten
      • Bakmixen
      • Boeken
      • Materialen
      • Workshops en Cursussen
      • Overig
    • Traktaties
    • Video’s
Je bent hier: Home / Zoet Bakken / Muffins / Citroen-maanzaad muffins

Citroen-maanzaad muffins

23 jandoor Laura Kieft5

Deze heerlijke citroen-maanzaad muffins maakte ik voor een fotoshoot die ik in december had voor Vriendin. Zoals je misschien wel weet schrijf ik voor dit blad wekelijks een column en daarbij staat ook een recept. En een foto van mij uiteraard, daarvoor was dus die fotoshoot. Ik vond het wel zo leuk om wat baksels te hebben gemaakt voor die shoot en deze muffins met citroen en maanzaad waren daar een onderdeel van. Mensen kijken mij vaak een beetje gek aan als ik zeg dat ik maanzaad door een beslag heb gedaan, maar nadat ze geproefd hebben zijn ze overtuigd. Leukste voorbeeld is denk ik toen ik op een foodmarkt stond met de citroen-maanzaad cake uit mijn tweede boek. Iedereen met gefronste wenkbrauwen (maanzaad, in een cake? Waarom?!) moedigde ik aan om een stukje te proeven en het was zo leuk om te zien hoe iedereen tijdens het kauwen begon te lachen. Ze vonden het lekker! Omdat ik die combinatie van citroen met maanzaad zo lekker vind, besloot ik het weer eens te combineren, in muffins dit keer. Ik ben gek op muffins. In een paar minuten staan ze in de oven en voor je het weet geniet je van een heerlijke warme muffin.

ingrediënten citroen-maanzaad muffins

voor 10-12 stuks
  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram (patent)bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • rasp van 1 citroen
  • 25 gram maanzaad
  • 2 eieren
  • 250 ml halfvolle melk
  • sap van 1 citroen
  • 120 ml zonnebloemolie

Bereiding

Neem twee beslagkommen. In de ene doe je suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout, citroenrasp en maanzaad. Neem een garde en roer het door elkaar.

In de tweede kom doe je de eieren, melk, citroensap en zonnebloemolie. Klop met een garde door elkaar. Giet het mengsel dan gelijk bij de droge ingrediënten en gebruik de garde en/of spatel om er vlot een mooi beslag van de mixen. Het is niet erg als er hier en daar nog wat klontjes in zitten.

Zet de papieren muffinvormpjes (ik kocht mijn vormpjes bij Makro) in een cupcakevorm en vul ze met het beslag. Muffins vul je tot iets onder de rand, dan komt er straks een mooie bol op als ze gaan rijzen in de oven.

Bak de muffins in 18-20 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).

Bewaren: luchtdicht verpakt en buiten de koelkast ongeveer 5 dagen houdbaar. Invriezen kan ook, dan zijn ze tot 3 maanden houdbaar.

Wil je nog meer recepten kunnen maken? Ik heb ook twee bakboeken geschreven! Hier te koop: Het Laura’s Bakery Bakboek en Het BasisBakboek!

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Instagram, Twitter of Facebook met #laurasbakery of tag mij in je berichten. Meer leren over bakken? Daarvoor kun je terecht op Handige Baktips.

Dit vind je misschien ook leuk

frambozen citroen muffins
Appel-kaneel muffins
Havermout muffins met bosbessen
Peren muffins met pecannoten en banaan

In categorie: Muffins5 Reacties

Over Laura Kieft

Bakkende zoetekauw | Likt beslagkommen uit | Bakken is niet moeilijk | Schrijft bakboeken | De Bakstrijd | HandigeBaktips.nl

« Hoe ziet een bakdag eruit? #2
gekruide notenmix »

Reacties

  1. Ingrid zegt

    23 januari 2019 op 12:32

    Hallo Laura, kun je ook een goede vervanger voor suiker geven.
    Ingrid

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      24 januari 2019 op 09:31

      Ik bak nooit met suikervervangers, dus dat durf ik niet te zeggen voor dit recept.

      Beantwoorden
  2. Nienke zegt

    26 januari 2019 op 10:19

    Gister gebakken, een heerlijk weer! Jouw recepten kloppen altijd. Gaat altijd goed en smaak is top, fijn!

    Beantwoorden
  3. Ine zegt

    2 februari 2019 op 17:49

    Ik zou hem graag in een cakevorm bakken, wat zou de baktijd dan zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      4 februari 2019 op 11:03

      Waarschijnlijk zo’n 50-60 minuten.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een algemene bakvraag over bijvoorbeeld basisregels, ingrediënten, bewaren of omrekenen? Grote kans dat je in dit artikel je antwoord kunt vinden: De basis van het bakken.

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet moeilijk.
Veel bakplezier! Liefs, Laura

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Nooit meer een blogpost missen!

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat.

Bestel mijn tweede boek

Bestellen | Meer informatie

Handige Baktips

logo (1) Voor iedereen die wel wat extra hulp kan gebruiken bij het bakken. Handige Baktips staat vol met tips over bakken, decoreren, ingrediënten, het bewaren van baksels en nog veel meer!

De Bakstrijd

Koop mijn eerste boek!

Lauras Bakery_omslag_09.indd

@laurasbakery op Instagram

Volg mij op Instagram

Laura’s Bakery op Facebook

De populairste en laatste artikelen

  • Popular
  • Comments
  • Latest
  • Today Week Month All
  • Basisrecept vanillecake Basisrecept vanillecake
  • Oma’s Appeltaart Oma's Appeltaart
  • Basisrecept Koekjes Basisrecept Koekjes
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • MonChou Taart MonChou Taart
  • Mijn favoriete recepten Mijn favoriete recepten
  • Kaas-knoflookbroodjes Kaas-knoflookbroodjes
  • Chocolate chip boterkoek Chocolate chip boterkoek
  • Bacon-cheddar koekjes Bacon-cheddar koekjes
  • Valentijn madeleines met witte chocolade Valentijn madeleines met witte chocolade
  • Today Week Month All
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • Bacon-cheddar koekjes Bacon-cheddar koekjes
  • Chocolate chip boterkoek Chocolate chip boterkoek
  • Rijstevlaai Rijstevlaai
  • Cream cheese frosting Cream cheese frosting
Ajax spinner

Oventijden en -temperaturen

De aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 10-20%. De baktijd blijft hetzelfde.

De genoemde tijden en temperaturen zijn een indicatie. Elke oven is anders, dus het zou kunnen dat jouw oven net wat meer of minder tijd nodig heeft.

foody badge 100px Topblogs

De lekkerste taarten!

  • Home
  • Over
  • Contact
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Abonneren

Copyright © 2019 · Lauras Bakery by Blogger Boutique

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies. OK Lees meer