Deze chocolate chip cookies met paaseitjes zijn zo lekker! Als je ze eenmaal hebt geproefd, ga je ze nog heel vaak willen maken. Ideaal voor Pasen én een leuke activiteit tijdens de meivakantie.

Chocolate chip cookies met paaseitjes

Vorig jaar bezocht ik Chicago voor een foodbloggersconferentie. Als ik in het buitenland ben, staat een bezoek aan de plaatselijke supermarkt bovenaan mijn to-do lijst! Het was rond Pasen, dus de winkels lagen vol met allerlei paaslekkernijen, zoals Cadbury Mini Eggs. Omdat ze in Nederland niet verkrijgbaar zijn, ging mijn koffer afgeladen mee terug – klaar om thuis deze lekkere paaskoekjes te bakken!

Het recept is gebaseerd op mijn basisrecept voor chocolate chip cookies, maar de met suiker bedekte paaseitjes geven de koekjes een extra lekkere crunch! De Cadbury Mini Eggs zijn trouwens prima te vervangen door de gespikkelde chocolade paaseitjes van M&M’s. Haal meteen een extra zakje in huis, want dan kun je ook aan de bak met deze paasei-blondies!

BAKTIP: Voor perfect ronde paaskoeken, gebruik je een ronde uitsteker direct nadat ze uit de oven komen. Je zet de uitsteker om het koekje heen en draait deze rond zodat het koekje een mooie vorm krijgt. Daarvoor heb ik deze set ronde metalen uitstekers in huis.

koeken met paaseitjes

Zelf koekjes met paaseitjes maken

Het maken van deze chocolate chip koekjes met paaseitjes is vrij eenvoudig. Je hebt het volgende nodig:

  • Roomboter. Het liefst ongezouten en op kamertemperatuur.
  • Lichtbruine basterdsuiker. Je kunt ook witte basterdsuiker gebruiken, maar de lichtbruine variant geeft meer smaak aan de koekjes.
  • Ei. Voor de juiste textuur (smeuïgheid) en binding van de koekjes.
  • Vanille-extract. Dit kan je ook vervangen door 2 tl vanillesuiker of 1 tl vanillepasta, die kun je zelf maken of kopen bij Dille & Kamille.
  • Bloem. Ik gebruikte tarwebloem voor deze koekjes.
  • Baking soda. Het gebruik van dit rijsmiddel zorgt ervoor dat de koekjes zacht en smeuïg blijven van binnen, maar knapperig zijn aan de randen.
  • Gespikkelde paaseitjes. De paas M&M’s hebben precies het goede formaat voor deze koekjes. Je hebt ook wat extra nodig ter decoratie van de koeken.
Chocolate chip cookies met paaseitjes (1)

Chocolate chip cookies met paaseitjes bewaren

Deze koekjes met paaseitjes zijn zowel in als buiten de vriezer goed te bewaren, zolang je ze luchtdicht verpakt. Dat doe ik het liefst door ze in bewaardozen te verpakken.

Hoe lang blijven koekjes met paaseitjes goed?

In een luchtdichte trommel kun je chocolate chip cookies met paaseitjes 1 – 2 weken buiten de koelkast bewaren.

Kun je chocolate chip cookies met paaseitjes invriezen?

Invriezen is ook een prima optie. Op deze manier blijven de koekjes maximaal 3 maanden goed.

Meer chocolate chip cookies recepten

Voor de liefhebbers heb ik ook een recept voor extra dikke chocolate chip cookies in de aanbieding. Je kunt de chocolade eitjes in dat recept verwerken, in plaats van de chocolate chips. Op Laura’s Bakery vind je nog veel meer varianten op chocolate chip cookies. Kun je merken dat dit een van mijn lievelingskoekjes is? 😉

Chocolate chip cookies met paaseitjes (3)

Tips: chocolate chip cookies met paaseitjes maken

Hoe verwerk ik de paaseitjes in het deeg?

Voor dit recept hak je de chocolade eitjes in kleine stukjes, anders zijn ze te groot om in het deeg te verwerken. Nadat ik ze met een scherp mes grof gehakt heb, vouw ik ze door het deeg. Laat het deeg daarna minimaal een uur rusten en verdeel het deeg dan in balletjes.

Kan ik ook andere paaseitjes gebruiken?

Ja, dat kan zeker. Houd er wel rekening mee dat niet alles op dezelfde manier smelt. Maar over het algemeen kun je allerlei soorten chocolade gebruiken om in chocolate chip cookies te verwerken. De toevoeging van wat pastelkleurige sprinkles kan ook leuk zijn!

Mijn koekjes zijn nog zacht! Wat heb ik verkeerd gedaan?

Koekjes zijn altijd nog zacht als ze net uit de oven komen. Pas tijdens het afkoelen worden ze knapperig. Houd bij het bakken dus rekening met de afkoeltijd.

Hoe lang kan ik de chocolate chip koekjes met paaseitjes bewaren?

De koekjes blijven 1-2 weken goed in een luchtdichte bewaardoos buiten de koelkast. Maar de kans is groot dat ze dan al op zijn. In de vriezer blijven ze tot 3 maanden goed.

50x Koekjes

Makkelijke recepten voor 50 heerlijke koekjes. Maak zelf klassiekers als stroopwafels en gevulde koeken. Of kies voor de lekkere chocolate chip cookies. Naast 50 overheerlijke recepten leer je ook meer over het bakken van koekjes zelf in het informatieve hoofdstuk met baktips.

Bestel hier!

Afbeelding

 

Chocolate chip cookies recept

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Chocolate chip cookies met paaseitjes recept

Chocolate chip cookies met paaseitjes zijn de ultieme koekjes voor Pasen! Met dit makkelijke recept heb je ze zo gemaakt.
Voorbereiding15 minuten
Bereiding14 minuten
Totaal29 minuten
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 100 gram mini paaseitjes en extra ter decoratie
Direct in je mandje bij:

Instructies

  • Doe de boter en basterdsuiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.
  • Voeg het bloem, zout en de baking soda toe en zet de mixer uit zodra de bloem is opgenomen. Hak de mini chocolade eitjes in kleinere stukjes en kneed door het deeg.
  • Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast (maar het liefst de hele nacht). Verdeel het deeg daarna in 16 gelijke stukken.
  • Draai balletjes van de stukjes deeg en leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Ik heb meestal 2-3 bakplaten nodig om alle koeken te bakken. Druk nog wat extra stukjes chocolade eitjes in de balletjes deeg.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 170 °C (boven- en onderwarmte) in 12-14 minuten goudbruin. De koekjes zijn na het bakken nog een beetje zacht. Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en verplaats ze daarna naar een rooster waar ze volledig af kunnen koelen.
Tips

Je kunt in de balletjes deeg alvast wat extra stukjes van de chocolade eitjes drukken, maar het is ook mogelijk om dit direct na het bakken te doen op het moment dat de koeken nog zacht zijn.
Bewaren

In een trommel buiten de koelkast blijven de koeken 1 – 2 weken goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Demi schreef:

    Hallo,

    Kan je ook crunchy paaseitjes gebruiken ? Met een crunchy vulling.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat moet wel lukken!

  2. Brechtje schreef:

    Ik weet niet of ze precies vergelijkbaar zijn, maar dit soort paaseitjes liggen altijd met Pasen bij de Hema

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept