Chocolate chip cookies met paaseitjes zijn de ultieme koekjes voor Pasen! Met dit makkelijke recept heb je ze zo gemaakt.
Voorbereiding15 minutenmin
Bereiding14 minutenmin
Totaal29 minutenmin
Porties: 16stuks
Ingrediënten
100gramongezouten roomboter
150gramlichtbruine basterdsuiker
1ei(M)
1tlvanille-extract
200grambloem
snufzout
1tlbaking soda
100grammini paaseitjesen extra ter decoratie
Instructies
Doe de boter en basterdsuiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.
Voeg het bloem, zout en de baking soda toe en zet de mixer uit zodra de bloem is opgenomen. Hak de mini chocolade eitjes in kleinere stukjes en kneed door het deeg.
Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast (maar het liefst de hele nacht). Verdeel het deeg daarna in 16 gelijke stukken.
Draai balletjes van de stukjes deeg en leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Ik heb meestal 2-3 bakplaten nodig om alle koeken te bakken. Druk nog wat extra stukjes chocolade eitjes in de balletjes deeg.
Bak in een voorverwarmde oven van 170 °C (boven- en onderwarmte) in 12-14 minuten goudbruin. De koekjes zijn na het bakken nog een beetje zacht. Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en verplaats ze daarna naar een rooster waar ze volledig af kunnen koelen.
Tips
Je kunt in de balletjes deeg alvast wat extra stukjes van de chocolade eitjes drukken, maar het is ook mogelijk om dit direct na het bakken te doen op het moment dat de koeken nog zacht zijn.
Bewaren
In een trommel buiten de koelkast blijven de koeken 1 - 2 weken goed.