Ik ben dol op chocoladecake en er staan dan ook best wel wat varianten op mijn blog, maar een basisrecept voor chocoladecake ontbrak nog. Tot nu, want met dit chocoladecake recept als basis kun je elke cake maken die je maar wilt.
Heerlijk chocoladecake recept
Al is deze chocoladecake zoals hij is ook al hartstikke lekker hoor. Echt een luchtige en tegelijkertijd smeuïge cake is het geworden, precies zoals ik mijn cake het liefste heb. De chocoladesmaak is aanwezig maar niet overheersend. Doe er eventueel nog een toef slagroom op en je hebt een heerlijke traktatie te pakken.
Variaties op de chocoladecake
Met dit basisrecept voor chocoladecake kun je echter ook iedere variatie maken die je maar lekker lijkt. Spatel bijvoorbeeld stukjes chocolade of noten door het beslag. Maar ook andere smaakmakers zoals (gedroogd) fruit of sprinkles. Je kunt er helemaal jouw eigen feestje van maken!
Op mijn blog vind je ook al vele variaties op chocoladecake. Bijvoorbeeld met fruit zoals deze chocolade kersencake of chocoladeperencake. Ook met fruit, maar zeker anders is dit chocolade bananenbrood.
Helemaal uitpakken met een chocoladecake? Dan is deze chocolate chip taart fantastisch of maak een oreo chocolade tulband, zo heerlijk! Marmercakes met chocolade zijn ook altijd leuk om te maken. Die heb je in verschillende varianten, deze gemarmerde amandelcake vind ik top.
Waar dient het zout in heel veel recepten eigenlijk voor? Ik laat het meestal namelijk weg en het smaakt dan nog steeds heel lekker.
Dat is als tegenhanger voor het zoete, het brengt de smaken in balans. Als je het niet nodig vindt, kun je het uiteraard ook weglaten.
Kun je deze ook gebruiken voor een ronde taart mee te maken met een vulling?
Ja hoor dat lijkt me van wel!
kan ik de cake ook in een ronde bakvorm van 22 cm maken en zo ja welke hoeveelheden moet ik daar dan boor gebruiken
Dat kan, via de knop recept omrekenen kun je de precieze hoeveelheden vinden. Die knop staat in het recept.
Hoi Laura, ik heb deze cake vandaag gemaakt. Met chocolade stukjes . De onderkant van de cake wad helemaal verbrandt. Zou dit komen door de chocolade?
Groetjes Laura
Dat lijkt me niet, misschien stond de oven niet op de juiste stand?
Waarom wordt hier zelfrijzend bakmeel gebruikt en geen bloem? Kan dit recept ook met volle chocolade erbij? Zou je het dan kunnen gebruiken voor een versierde taart met vulling erdoor en afwerking van botercreme? Bedankt vast.
Je kunt ook bloem gebruiken (met bakpoeder, in de juiste verhouding). Ik heb het zelf niet getest met chocolade erdoor, het zal vast kunnen. Ook heb ik het niet getest als stapeltaart, maar vermoed dat het ook moet kunnen.