Oreo milkshake + review Reishonger

Gepost: 3 juli 2017 Laatst bewerkt: 17 juni 2023
62

Ik liet jullie onlangs via Instagram al een stapel boeken zien waarmee ik voor Laura’s Bakery aan de slag wilde gaan. Één van die boeken  is Reishonger van Sabine Koning, je kent haar ook wel van het blog OhMyFoodness. Er zijn (onder andere) twee dingen die een grote rol spelen in haar leven: eten en reizen. In Reishonger komen deze twee passies samen in een culinaire wereldreis van maar liefst 65 recepten. Uit het het Amerikaanse hoofdstuk maakte ik de Oreo milkshake, een topper kan ik alvast verklappen. Maar er staat nog veel meer lekkers in dit kookboek, na het recept voor deze milkshake vertel ik jullie meer over de inhoud.

Recept afdrukken

5 van 5 stemmen

Oreo milkshake

Oreo koekjes zijn razend populair en je kunt er de lekkerste dingen mee maken. Zo ook deze verrukkelijke Oreo milkshake.
Porties: 1 groot glas

Ingrediënten

 • 4 bollen vanille-ijs
 • 8 Oreo’s
 • 50 ml volle melk
 • slagroom
 • extra Oreo ter decoratie (optioneel)

Instructies

 • Het maken van een milkshake is kinderlijk eenvoudig. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa. Als je je milkshake te dik vindt, kun je eventueel nog een klein scheutje melk toevoegen. Ik heb dit zelf niet gedaan, ik houd wel van een dikke milkshake die amper met een rietje te drinken is ? .
 • Schenk de milkshake in een glas en spuit een flinke toef slagroom bovenop. Ik koos lekker makkelijk voor slagroom uit een spuitbus, maar je kunt natuurlijk ook zelf slagroom opkloppen. Ter decoratie stak ik nog een Oreo in de toef slagroom.
Bewaren

De milkshake zelf is in de vriezer tot 3 maanden te bewaren.

Over Reishonger

Zoals ik al schreef is Sabine dol op reizen en heeft ze op die trips goed opgelet wat er op culinair gebied allemaal te verkrijgen is. In Reishonger neemt Sabine je door middel van persoonlijke verhalen en recepten mee op haar gemaakte reizen. De hoofdstukken zijn ingedeeld per land; Indonesië, Japan, Thailand, Vietnam (staat niet in de inhoudsopgave, vergeet dus deze recepten dus niet), Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Scandinavië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Amerika, Curacao en Gambia. Als je kijkt naar de genoemde landen zul je dus wel begrijpen dat de recepten zeer divers zijn.

Wat ik vooral leuk vind is dat per land of gebied traditionele en/of bekende en populaire gerechten zijn opgenomen. Zo heb ik persoonlijk bijvoorbeeld niet genoeg met de Aziatische keuken om daar een apart boek van aan te schaffen, maar op deze manier heb ik toch de bekendste gerechten bij elkaar. En dat geldt eigenlijk voor alle landen, ik ben iemand die voornamelijk de bekende gerechten van een land maakt, en daar is het boek Reishonger perfect voor.

De recepten zijn divers door alle verschillende keukens, maar ook omdat er een mooie mix van zoet en hartig is gemaakt. Zo vind je in het hoofdstuk van Oostenrijk zowel een Wiener schnitzel als een apfelstrudel. Een paar recepten die ik op mijn lijstje heb genoteerd zijn deze: gnocchi uit Italië, chorizokroketjes uit Spanje en sticky toffee pudding uit Engeland. De recepten zijn eenvoudig te maken en het meeste is wel verkrijgbaar bij de supermarkt en de toko. Geen eindeloze tripjes naar de winkel dus om een maaltijd op tafel te zetten. Vind ik heel fijn.

Reishonger telt 208 pagina’s en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Marina schreef:

  Is de volle melkslagroom, voor de milkshake of voor er boven op

  1. Laura Kieft schreef:

   Ah ik zie dat er iets fout is gegaan in de receptkaart. volle melk moet er staan, voor in de milkshake. De slagroom is los en voor bovenop.

 2. Marina schreef:

  Dat dacht ik al!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *