Chocolade eierkoeken

Gepost: 20 juni 2023 Laatst bewerkt: 12 juli 2023
Chocolade eierkoeken
33

Deze chocolade eierkoeken kun je ook wel eierkoeken 2.0 noemen. Het zijn namelijk ‘gewone’ eierkoeken waar ik een chocoladevariant van heb gemaakt met cacaopoeder. En lekker dat ze zijn! Een ideaal tussendoortje als je het mij vraagt.

De lekkerste chocolade eierkoeken

Als je vaker zelf eierkoeken maakt, weet je dat dit heel eenvoudig is. Met mijn basisrecept voor eierkoeken maak je dan ook al heerlijke eierkoeken die veel beter smaken dan wanneer je ze koopt.

Maar wil je ze wat specialer maken en er nog een lekker smaakje aan toevoegen, dan zijn deze eierkoeken met chocolade absoluut een aanrader. Ze zijn net zo makkelijk om te maken, maar wel extra lekker.

Eierkoeken maken met kinderen

Omdat chocolade eierkoeken maken zo makkelijk is, is het ook een aanrader om deze te maken met kinderen. Daarbij kun je ook deze receptprintable voor eierkoeken (zonder chocolade) kunnen gebruiken. Dit geïllustreerde recept maakt het voor kinderen nog makkelijker om ermee aan de slag te gaan.

Chocolade eierkoeken

Eierkoeken met chocolade

Deze chocolade eierkoeken zijn niet de enige in deze categorie die je op Laura’s Bakery terugvindt. Ik kan je mijn eierkoeken met chocolade ook van harte aanraden. In de basis zit er geen chocolade of cacao door het eierkoekbeslag, maar ze hebben wel chocolade dip en drizzle.

Het onderstaande recept is een aanrader voor alle chocoladefans. Het zijn een soort chocolade koekjes, heerlijk! Ik gebruikte overigens geen echte chocolade, maar cacaopoeder in dit recept. Daar krijg je een volle chocoladesmaak van.

‘Bak jij graag met cacao? Neem dan ook eens een kijkje tussen alle cacao recepten op Laura’s Bakery!’

Het Basisbakboek

Voor iedere thuisbakker die de basis van het bakken graag onder de knie wil krijgen heb ik Het Basisbakboek geschreven. Naast de ongeschreven bakregels en heel veel andere handige baktips, deel ik de belangrijkste (en lekkerste!) basisrecepten met je. Ook laat ik zien hoe je per basisrecept hier zelf mee aan de slag kunt om ermee te variëren. Met dit boek is bakken voor iedereen leuk en makkelijk!

Bekijk en bestel hier!

Chocolade eierkoeken maken

Chocolade eierkoeken maken is doodeenvoudig. Als je dus op zoek bent naar een makkelijk recept voor tussendoortjes, is dit echt een aanrader. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om ze te maken en je kunt ze wat mij betreft dan ook prima als tussendoortje nemen.

Ideaal is ook dat je gelijk een hele voorraad kunt maken en ze dan per stuk of per twee kunt invriezen, dan heb je altijd een lekker tussendoortje op voorraad.

Meer tussendoortjes maken

Uiteraard vind je hier op het blog nog veel meer tussendoortjes. Ik heb een aantal tips voor lekkere tussendoortjes met chocolade voor je op een rijtje gezet:

Chocolade eierkoeken

Veelgestelde vragen over chocolade eierkoeken

Kan ik eierkoeken bewaren?

Jazeker! Je kunt de eierkoeken luchtdicht verpakt 3-4 dagen buiten de koelkast bewaren. Je kunt ze ook invriezen, dan blijven ze 3 maanden goed. Ook een leuk idee: maak verschillende soorten eierkoeken en vries allerlei soorten in. Dan wordt het niet snel saai en heb je telkens weer een andere variant als verrassing.

Kan ik ieder soort cacaopoeder gebruiken?

In principe wel, maar het kan nog weleens verschillen of het gezoet of ongezoet is. Voor dit recept kun je ongezoete cacaopoeder gebruiken, als je gezoete cacaopoeder gebruikt worden de eierkoeken logischerwijs wat zoeter van smaak.

Kan ik het ook zonder suiker maken?

Dat heb ik zelf niet getest voor dit recept, maar kun je uiteraard proberen. Zonder suiker zou ik zelf niet snel doen, ik zou dan eerder experimenteren met een kleinere hoeveelheid suiker. Heb je dit geprobeerd? Het resultaat mag je altijd delen hieronder in de reacties, dan kan iedereen meelezen.

Hoe kan het dat mijn eierkoeken tegen elkaar aan zijn gebakken?

Dan heb je de hoopjes te dicht op elkaar gedaan op de bakplaat en krijg je één grote chocolade eierkoek in plaats van meerdere (ook lekker hoor, maar misschien niet de bedoeling). Belangrijk dus om voldoende afstand ertussen te houden en rekening te houden met het uitlopen.

 

Chocolade eierkoeken

Recept afdrukken

4.34 van 3 stemmen

Chocolade eierkoeken

Ik ben dol op eierkoeken en besloot daarom een chocolade eierkoek te maken van het basisrecept. Dat bleek een goede keuze, ze zijn ontzettend lekker.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 85 gram bloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • ter decoratie: chocolate chips

Instructies

  • Klop de eieren en suiker goed luchtig, dit duurt wel een paar minuten.
  • Voeg dan bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig met de hand door het beslag.
  • Schep met twee eetlepels hoopjes op een bakplaat. Neem steeds een flink volle eetlepel als hoeveelheid. Maak de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar, ze zullen nog iets uitlopen.
  • Strooi wat chocolate chips over de eierkoeken voordat ze de oven ingaan.
  • Bak de eierkoeken in ongeveer 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Het kan lijken alsof de eierkoeken na het bakken nog te zacht zijn, maar ze zullen tijdens het afkoelen nog iets steviger worden.
Tips

Wil je ze nog luxer maken, zou je ook nog wat chocolade kunnen smelten en erover heen kunnen drizzlen. Of een helft in de chocolade dippen.
Bewaren

Goed luchtdicht verpakt 3-4 dagen houdbaar buiten de koelkast. Je kunt ze ook invriezen, dan blijven ze 3 maanden goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

  1. Sarah schreef:

    Woow Laura! Dit recept is echt zo geweldig! Nog nooit zulke lekkere eierkoeken geproefd!
    Super makkelijk en snel klaar, deze ga ik zeker vaker maken😍

  2. Corine schreef:

    Wat ook helpt als je wil dat ze niet tegen elkaar aan bakken, is zorgen dat de oven echt goed op temperatuur is.

  3. Eva schreef:

    Super lekker en makkelijk recept! De eierkoeken blijven alleen steeds plakken aan het bakpapier. Is dat iets wat hoort of doe ik nog iets verkeerd?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb altijd wel dat er nog wat restjes blijven plakken aan bakpapier, maar niet dat ze echt vast blijven zitten. ze laten vrij makkelijk los. Misschien dat ze net niet gaar genoeg zijn?

  4. Femke schreef:

    Super goed gelukt, alleen kwamen er veel scheuren in de eierkoeken bij het afkoelen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat gek! Dat heb ik zelf niet eerder meegemaakt. Misschien was de bakplaat erg heet nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *