Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Chewy peanutbutter cookies

Laura Kieftdoor Laura Kieft
24 mei 2013
in Allergenen, Glutenvrij, Koekjes, Lactosevrij, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Vol enthousiasme deed ik ook deze maand weer mee aan de foodblogswap. Dit keer mocht ik iets lekker van Lisette’s blog maken: Onze Franse Keuken. Lisette woont samen met haar man en dochter in Frankrijk op een boerderijcomplex waar zij ook prachtige gastenverblijven verhuren. Als je bij Lisette te gast bent wordt er heerlijk voor je gekookt, op haar blog krijg je al een voorproefje. Ook aan zoetigheid geen gebrek gelukkig, dit jaar richt ze zich namelijk op patisserie. Ik had zin om koekjes te bakken en keek daarom gelijk welke recepten ze hiervoor had. Pindakaas vind ik heerlijk, de peanutbutter cookies trokken dus mijn aandacht en ik besloot daar mee aan de slag te gaan!

Recept afdrukken

Chewy peanutbutter cookies

Een recept voor overheerlijke 'chewy' pindakaas koekjes. En nog glutenvrij ook!
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 220 gram pindakaas (met stukjes noot is erg lekker)
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder

Instructies

  • Meng de pindakaas en suiker in een kom. In een andere kom meng je het ei, vanille extract, bakpoeder en kaneelpoeder door elkaar. Voeg de mengsels bij elkaar en roer tot een dik koekdeeg. Het is geen standaard koekjesdeeg, dit ziet er wat vettiger en soepeler uit.
  • Draai balletjes van het deeg en plaats op redelijke afstand van elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat. Met een vork druk je de balletjes iets platter en maakt je een ruitpatroon in het deeg.
  • Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 170 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat.
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

Goddelijke koekjes zijn het resultaat. Mijn moeder riep enthousiast dat ze een beetje zoals kletskoppen smaken, ik moet haar daar gelijk in geven. De smaak heeft er inderdaad iets van weg, alleen is de structuur en het uiterlijk compleet anders. Geen knapperig dun koekje, maar een lekkere chewy koek. Heerlijk!

Vorige post

Volgende post

Review magisch marsepein
Snel en eenvoudig karamel maken

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
4

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
21

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 39

  1. Lisette says:
    8 jaar geleden

    Hi Laura – wat leuk dat je enthousiast bent over deze koekjes. Altijd weer spannend hoe de foodblogswap verloopt..:-) Jouw foto’s zijn echt prachtig – veel mooier dan mijn ‘hobby’ kiekjes. Groetjes uit Frankrijk, Lisette

    Beantwoorden
  2. Jolien says:
    8 jaar geleden

    zeer mooie foto’s en ziet er idd heerlijk uit!

    Beantwoorden
  3. Hinke says:
    8 jaar geleden

    Ik vraag me toch af hoe je die balletjes hebt kunnen kneden. Bij mij was het een heel plakkerig deeg waar ik absoluut geen balletjes van kon draaien. Met twee lepels heb ik hoopjes op de bakplaat laten vallen. Ook het indrukken met de vork lukte niet omdat het zo plakte.
    Ze zitten nu in de oven. Als ze goed smaken ben ik tevreden 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Mijn deeg was ook behoorlijk plakkerig hoor, maar balletjes draaien ging wel goed. Ik werkte wel met koude handen, aan warme handen blijft het deeg meer plakken. Smaakten ze wel goed?

      Beantwoorden
  4. Nick says:
    7 jaar geleden

    Ik ben Nick en ik ben 5 jaar. Samen met mama heb ik deze koekjes al vaker gemaakt. Ik vind ze heeeeerlijk!!

    groetjes Nick

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Nick,
      Wat leuk dat mama deze koekjes met je maakt, ze zijn lekker he!
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  5. CatieMcCartney says:
    7 jaar geleden

    Ik heb ze vandaag gemaakt en ze ruiken heerlijk! Het recept was makkelijk te volgen en alhoewel het deeg behoorlijk plakkerig was, lukte het om balletjes te maken.

    Bedankt voor je leuke recepten!

    Catie

    Beantwoorden
  6. Gerdy says:
    7 jaar geleden

    Wat een leuke website! Ik volg ‘m nu een tijdje en heb deze koekjes net gebakken. Balletjes maken ging goed, maar ze zijn erg zacht en breekbaar uit de oven gekomen. Even laten liggen, maar ook na afkoelen vallen ze behoorlijk uit elkaar. Misschien langer moeten bakken? Ze zijn wel lekker, hoewel ik er een volgende keer denk ik wat minder suiker in zou doen.

    Beantwoorden
  7. Maarten says:
    7 jaar geleden

    Ten eerste: Leuke website met heerlijke recepten! Zeker het proberen waard. Vanmiddag deze heerlijke koekjes gemaakt omdat er wat visite kwam. Ik mag ze vaker maken hoorde ik. Het deeg had precies de goede structuur om balletjes te draaien. Ze zijn echt heerlijk en het klopt wel wat betreft de kletskoppen. Ze hebben er iets van weg.

    Top!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat leuk om te horen dat ze zo goed in de smaak vielen!

      Beantwoorden
  8. Laura says:
    6 jaar geleden

    Hai Laura!

    Mijn naam is ook Laura en sinds ik jou blog gevonden heb ben ik een trouwe gebruiker van de recepten die je plaatst! Ze zijn vaak heerlijk! Momenteel zitten deze peanutbutter cookies in de oven (nog 5 minuten!). De eerste keer dat ik deze maak, dus ik ben benieuwd, maar volgens de reacties belooft het veel goeds!

    Beantwoorden
  9. Alicia says:
    6 jaar geleden

    kan je zeg maar ook het deeg om oreo heen doen zodat je pindakaas oreo koekjes krijgt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kun je zeker proberen, hou er wel rekening mee dat dit deeg best wel uitloopt.

      Beantwoorden
  10. Patty says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik ben net begonnen met dit heerlijke recept en de koekjes zijn nu uit de oven. Ze zijn wel nog een beetje zacht, is dit normaal of harden ze nog wat uit bij het afkoelen? Ze ruiken echt ontzettend lekker!!

    Groetjes Patty

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als koekjes uit de oven komen zijn ze altijd nog zacht, ze harden uit bij het afkoelen 🙂

      Beantwoorden
  11. Charlot Verlouw says:
    6 jaar geleden

    Ik haalde ze net na 12 minuten uit de oven, en het leek wel schuim geworden! Heel gek… heb ze nog maar even teruggezet. Hoop dat het goedkomt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Oh wat gek zeg, hopelijk komt het goed!

      Beantwoorden
    • Charlot Verlouw says:
      6 jaar geleden

      Ah, ik heb ze nog vijf minuutjes laten zitten en ze waren heeeeerlijk!

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        super! 😀

        Beantwoorden
  12. Rebecca Fieret says:
    6 jaar geleden

    Het likkt me heerlijk recept ga het zo gelijk maken! Kan de suiker ect. Ook vervangen worden door honing? In het kader van gezond eten 🙂 ?

    Beantwoorden
  13. Lola says:
    6 jaar geleden

    Hoi, ik ben dol op pindakaas en deze koekjes lijken mij heel lekker. Klopt het dat er geen meel in dit recept zit? Hoe worden dit dan koekjes? Groetjes, Lola

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat klopt inderdaad. Het worden echt koekjes, kijk maar naar de foto’s 😉

      Beantwoorden
  14. Lola says:
    6 jaar geleden

    Gelukttttt!!!! Wat een heerlijk, makkelijk en leuk recept. Ik heb ze laten proeven door mijn collega’s. Zij waren zo enthousiast dat sommigen zelf aan het bakken zijn geslagen. Bedankt Laura, jouw website vind ik geweldig!!

    Ik heb trouwens ook jouw shortbread cookies gemaakt…smullen 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat ontzettend leuk om te horen dat ze zo in de smaak vallen 😀

      Beantwoorden
  15. Esther says:
    5 jaar geleden

    Hmmm, wat een heerlijke koekjes zijn dit! En ingrediënten die je al tijd wel in huis hebt! Ik heb er ook nog wat havermout aan toegevoegd! Ik heb altijd wat weinig geduld om mijn baksels te proberen en er dus gister al een gegeten uit de oven maar vanmorgen waren ze goed afgekoeld nog een stuk beter!

    Beantwoorden
  16. Sandra says:
    5 jaar geleden

    Wat een super recept!! Geweldige reacties ontvangen, heb ze allemaal verwezen naar jouw site!!
    Super bedankt voor al die mooie recepten!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! 😀

      Beantwoorden
  17. Diana says:
    5 jaar geleden

    Laura,

    Mijn dochter mag geen sporen van melk en lactose hebben.Daardoor heb je weinig keus in de winkel.
    Maar heb nu al een paar recepten van jou gebruikt.
    Wat enorm fijn leuk en makkelijk!

    Dank je wel

    Groetjes Diana

    Beantwoorden
  18. Lara says:
    5 jaar geleden

    Jeetje deze koekjes zijn zo lekker! Was heel benieuwd toen ik ze aan het maken was maar wat was ik verrast! Superbedankt voor dit recept, echt te heerlijk. Hou persoonlijk ook van de zachte binnenkant, en ook ideaal dat de koekjes niet veel tijd kosten.

    Beantwoorden
  19. Wendy says:
    5 jaar geleden

    Heb gisteren deze koekjes weer gemaakt, overheerlijk! Zelfs nog lekkerder dan de vorige keer.
    Wat ik gedaan heb? Nou, ik heb geen balletjes gedraaid, maar met een ijsschep (niet helemaal gevuld) de mix op de bakplaat geschept, ik kreeg 12 overheerlijke koeken eruit 🙂

    Beantwoorden
  20. Tessa says:
    5 jaar geleden

    Ze zijn echt superlekker. Alleen blijft de onderkant in het midden een beetje zacht. En ik heb ze zelfs iets langer in de oven gedaan dan jij had opgegeven. Heb je enig idee wat ik een volgende keer anders kan doen?
    Ik heb ze op het bakpapier laten afkoelen, blijft de onderkant daardoor misschien een beetje zacht?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Deze koekjes horen ook een beetje zacht te zijn in het midden, lekker chewy dus 😉

      Beantwoorden
      • Tessa says:
        5 jaar geleden

        Bedankt voor je snelle reactie! ??

        Beantwoorden
  21. Larissa says:
    5 jaar geleden

    Hai Laura,
    Ik zag dat de vraag al eerder gesteld is maar nog niet beantwoord, dus stel ik deze ook: ik eet geen geraffineerde suikers. In dit recept gaat een hoop suiker (persoonlijk voor mij teveel om het te vervangen met kokosbloesemsuiker). Zijn de koekjes ook suiker-vrij te maken?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb zelf geen ervaring met deze koekjes zonder suiker te maken. Je zou er wat mee kunnen experimenteren, maar omdat het toch een heel ander soort deeg is durf ik je niet te zeggen of het lukt.

      Beantwoorden
  22. Marloes says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Er staat als ingrediënt vanille extract bij, kun je dit vervangen door vanillesuiker of vanille aroma?
    Groetjes,
    Marloes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat kan 🙂

      Beantwoorden
  23. Petra says:
    8 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Wat een heerlijke recepten op je website!
    Hoe lang kun je de Chewy peanut butter cookies bewaren? Ik wil een deel vandaag & een deel over een dag of 5 eten met visite en vroeg me af of ik alles in 1x kan bakken.
    Groetjes Petra

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      2 weken in een koektrommel.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Het duurt nog twee weken, maar deze chocolade whoopie pies met frambozencrème zijn perfect om te maken voor jouw Valentijn. Of gewoon als leuk bakproject als het regent 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#whoopies #whoopiepies #valentijnsdag #valentijnrecept #bakken
  • Als je zin hebt in pizza én in quiche, dan is dit de ideale oplossing: pizza salami quiche! Absoluut zalig. Enne, deze moet natuurlijk nog even de oven in. 👆🏻⁠
⁠
Het recept staat al even online, je vindt het door te zoeken in de zoekbalk op het blog. Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#pizza #quiche #dinnertime #kooktip #salami
  • NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/141311073_275755800786874_4890017203977131085_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=63f7TcR-qdAAX8Nl3uk&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=185dc0c834ff8c91cf5b523186b2a2fc&oe=60353CAC' title='NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura's Bakery op een rijtje te zetten. Je vindt de link naar het overzicht in mijn bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake'>
  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanille botercrème

Volgende Post
Snel en eenvoudig karamel maken

Snel en eenvoudig karamel maken

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-21

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-26

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-27

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-13

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan