Bladerdeeg twisters staf van Sinterklaas

46

Vorig jaar maakte ik voor het eerst hartige sinterklaashapjes. Dat waren deze bladerdeeg cadeau pakketjes en de hartige banketletter. Nooit gedacht dat jullie daar zo ontzettend enthousiast op zouden reageren. Vooral de cadeautjes werden veel gemaakt. Daarom heb ik ook dit jaar weer leuke hartige sinterklaashapjes met een knipoog voor jullie. We trappen af met deze bladerdeeg twisters die eruit zien als de staf van Sinterklaas. Het zijn eigenlijk gewoon kaastwisters, maar dan op een andere manier vormgegeven. Heel simpel om te maken, een leuk project om samen met de kids te maken ter voorbereiding op pakjesavond.

Bladerdeeg twisters staf van Sinterklaas

Bladerdeeg twisters die eruit zien als de staf van Sinterklaas. Ontzettend makkelijk en daarom erg leuk om met kinderen te maken.
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei (M) geklutst
  • geraspte (belegen) kaas
  • zout en peper

Instructies

  • Rol je bladerdeeg uit en snijd er zo’n 24 repen uit vanaf de korte kant. Smeer de repen bladerdeeg in met het ei en strooi er geraspte kaas overheen. Gebruik niet te veel kaas, dit is straks lastig met het vormen van de twisters.
  • Neem een reepje en draai de twee uiteinden in tegenovergestelde richting om de twister te vormen. Het is niet erg als er wat kaas uit valt. Verplaats de twister naar een met bakpapier beklede bakplaat en vorm deze gelijk tot een staf.
  • Smeer de twisters wederom losjes in met het geklutste ei, strooi er vervolgens zout en peper overheen.
  • Bak de stafjes in ongeveer 10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Bewaren: (vrijwel) gelijk serveren is het lekkerst, dan zijn ze ook lekker knapperig. Eet binnen 2-3 dagen op, als ze zacht zijn geworden kun je ze weer opwarmen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *