Laten we eens iets hartigs bakken voor Sinterklaas en dan wel iets waaraan je gelijk ziet dat het voor deze Nederlandse feestavond is bedoeld. Wat begon met een idee voor een hartige banketstaaf, eindigde met een hartige banketletter. Ik ben niet per se heel erg fan van rookworst, maar bij een stamppot eet ik het maar al te graag. Nu ik weet hoe lekker rookworst in bladerdeeg smaakt ben ik helemaal om. Het leukste is nog wel de vorm van de hartige banketletter. Die je trouwens makkelijker maakt dan je denkt.
Je kunt deze hartige banketletter natuurlijk ook gewoon als avondeten serveren bij de stamppot, maar in stukjes gesneden op de borrelplank is ook lekker. Waar je ook voor kiest, laat het smaken en veel bakplezier gewenst.
BAKTIP: Om de banketletter met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.
Goedemorgen, lijkt mij lekker voor pakjes avond, maar moet je de inkepingen in het bladerdeeg maken?
Groetjes Carla
Een paar inkepingen zijn wel belangrijk in verband met het vocht van de zuurkool dat dan kan ontsnappen, anders wordt je bladerdeeg niet goed gaar.
Een paar kleine sneetjes of gaatjes met een vork prikken kan al voldoende zijn.
Dank je wel voor het antwoord, ik maak dan een paar kleine gaatjes.
Wat een heerlijke vulling!
Hallo! Is het ook mogelijk om dit een dag van te voren al helemaal klaar te maken?
Groetjes.
Dat kan, bladerdeeg wordt dan wel wat zachter.
Hallo,
Misschien een stomme vraag, maar gaat hier gewoon een rauwe rookworst in. Bv. Van Hema?
Groetjes Nikki.
Dat klopt inderdaad.
Is er een alternatief voor de zuurkool? Of zou het zonder kunnen? Mijn man gruwt van zuurkool…
Zonder zuurkool zou ook kunnen. Zelf heb ik nog geen vervanger uitgeprobeerd, helaas.
Misschien zelfgemaakte appelmoes ipv zuurkool???? Lijkt mij heerlijk! ?
Dat klinkt ook lekker zeg!