Jullie weten inmiddels dat ik een zoetekauw ben, maar ik vind het ook hartstikke leuk om hartige hapjes uit de oven te toveren. Deze parmaham twisters bijvoorbeeld. Heel simpel om te maken maar echt ontzettend lekker. Dit is een hartstikke leuk hapje om bij de borrel op tafel te zetten.
Parmaham twisters
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 4 plakjes parmaham
- Italiaanse kruiden
- Ei om te bestrijken
Instructies
-
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. zodra ze ontdooit zijn smeer je ze in met een los geklopt ei. Leg op elk plakje bladerdeeg een plakje parmaham. Strooi Italiaanse kruiden over de plakjes.
-
Met een pizzasnijder snij je elk plakje in vier repen. Pak een reepje op bij de uiteinden en draai deze in tegengestelde richting zodat de parmaham aan de binnenkant komt te zitten. Het is prima als de parmaham een beetje uitsteekt, dat maakt het eindresultaat alleen maar mooier. Ook is het niet erg dat ze een beetje uitrekken.
-
Leg alle gedraaide repen op een bakplaat en smeer ze in met ei. Strooi nog wat Italiaanse kruiden over je twisters.
-
Bak de parmaham twisters in 15 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin.
Serveer de parmaham twisters leuk in een groot glas en smullen maar!
Lieve Laura,
Wat zien deze twisters er heerlijk uit zeg !!!
Leuk dat je nu ook deze hartige hapjes op je blog gaat zetten.
Liefs, mam ❤
Dit lijkt me echt heerlijk!
Ga ik zeker eens proberen!
Sodeju, dat is een lekkere, heel vlot gemaakte hartige hap!
t Water loopt me in de mond!
Leuk idee voor als je onverwachts visite krijgt!
Ik neem aan dat je dit ook met een ander soort ham kunt maken?
t Recept gaat bij de favorieten!
X,
MrsP
Je kunt ook prima een ander soort ham gebruiken, ik vind het zoutige van deze ham er erg lekker bij.
Als toevoeging kan je nog wat geraspte kaas erover strooien voor een extra knapperige bite. Ik ga het zeker ook eens maken! Jammie!!
Bedankt voor dit heerlijke en makkelijke recept!! Niet alleen namens mij, maar ook mijn vrienden en familie!
Ze zaten te smikkelen op mijn verjaardag!!!
Ik blijf je site in de gaten houden!
Groetjes Astrid
Kan je ze gewoon koud serveren net zoals de andere hapje
Ja hoor, zowel koud als warm zijn ze heerlijk!
Ik heb ze net gemaakt en toen ze afgekoeld waren moest ik natuurlijk eentje voorproeven! Nou ik kan je vertellen dat ze heerlijk zijn!!! Bedankt voor het recept!!!!!
kan het ook met kaas Laura???????
Ja hoor dat kan prima.
Zijn lekker, net warm uit de oven gehaald. Volgende keer ga ik het combineren met kaas.
Wat ontzettend leuk, ga je ook amuse ideetjes erop zetten? Je legt het zo goed uit, dat zelfs ik het kan 😉
Dankjewel! Wat leuk om te horen 🙂
Amuses is een leuk idee, ga ik onthouden 😉
En ook hier waren ze in no time op!
Super makkelijk maar een groots effect, er werd al meteen gevraagd wanneer ik deze twisters weer ging maken.
wat leuk om te horen 😀 Ik moet ze ook maar weer eens maken, veel te lekker!
Heerlijk idee! Ik ben gelijk naar de supermarkt gehold om de ingrediënten te halen, nu maar hopen dat het eindresultaat er bij mij net zo briljant uit gaat zien als de foto’s op jouw site!
Heerlijk en super makkelijk! Nog even een vraagje, kun je ze ook een dag van te voren maken, dus ook al afbakken? Hoe ksn ik ze dan het beste bewaren?
Ja dat kan! 🙂 Hier lees je alles over het bewaren van bladerdeeghapjes: http://www.handigebaktips.nl/bladerdeeg-hapjes-bewaren/
ik ga ze morgen maken. Alles wat je voorschrijft is heerlijk. En fijne uitleg. Dank dank. Ik sport wel door
Haha, lekker blijven sporten 😉 er zit nog genoeg lekkers aan te komen 😀 (je moet er wat voor over hebben nietwaar?)
Laura ze liggen in de oven en ruiken heeeeeeeeeeeerlijk. Men had alle soorten ham hier maar geen Parma. Heb nu bacon geprobeerd en beetje met stroomkaart afgewerkt ivm kieskeurig mannetje met Italiaans kruiden
Ik heb ze al eens gemaakt en ze hadden veel succes bij de gasten!
Zou je ze ook de dag voordien kunnen maken of zouden ze dan niet meer zo krokant zijn?
ze zijn dan niet meer zo krokant, maar je kunt ze wel weer even opwarmen in de oven. Dan zijn ze ook weer krokant.