Parmaham twisters

Gepost: 6 juli 2013 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

Jullie weten inmiddels dat ik een zoetekauw ben, maar ik vind het ook hartstikke leuk om hartige hapjes uit de oven te toveren. Deze parmaham twisters bijvoorbeeld. Heel simpel om te maken maar echt ontzettend lekker. Dit is een hartstikke leuk hapje om bij de borrel op tafel te zetten.

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Parmaham twisters

Deze parmaham twisters zijn heel eenvoudig te maken. Met slechts vier ingrediënten heb je in een handomdraai een lekker hapje op tafel staan.
Porties: 16 twisters

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 plakjes parmaham
  • Italiaanse kruiden
  • Ei om te bestrijken

Instructies

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. zodra ze ontdooit zijn smeer je ze in met een los geklopt ei. Leg op elk plakje bladerdeeg een plakje parmaham. Strooi Italiaanse kruiden over de plakjes.
  • Met een pizzasnijder snij je elk plakje in vier repen. Pak een reepje op bij de uiteinden en draai deze in tegengestelde richting zodat de parmaham aan de binnenkant komt te zitten. Het is prima als de parmaham een beetje uitsteekt, dat maakt het eindresultaat alleen maar mooier. Ook is het niet erg dat ze een beetje uitrekken.
  • Leg alle gedraaide repen op een bakplaat en smeer ze in met ei. Strooi nog wat Italiaanse kruiden over je twisters.
  • Bak de parmaham twisters in 15 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin.
Bewaren

Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Hier lees je hoe je bladerdeeg hapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.

Serveer de parmaham twisters leuk in een groot glas en smullen maar!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

25 reacties

  1. Joke schreef:

    Lieve Laura,

    Wat zien deze twisters er heerlijk uit zeg !!!
    Leuk dat je nu ook deze hartige hapjes op je blog gaat zetten.

    Liefs, mam ❤

  2. Joyce schreef:

    Dit lijkt me echt heerlijk!

  3. Justine Q schreef:

    Ga ik zeker eens proberen!

  4. Anonymous schreef:

    Sodeju, dat is een lekkere, heel vlot gemaakte hartige hap!
    t Water loopt me in de mond!
    Leuk idee voor als je onverwachts visite krijgt!
    Ik neem aan dat je dit ook met een ander soort ham kunt maken?
    t Recept gaat bij de favorieten!
    X,
    MrsP

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt ook prima een ander soort ham gebruiken, ik vind het zoutige van deze ham er erg lekker bij.

  5. Eline schreef:

    Als toevoeging kan je nog wat geraspte kaas erover strooien voor een extra knapperige bite. Ik ga het zeker ook eens maken! Jammie!!

  6. Astrid schreef:

    Bedankt voor dit heerlijke en makkelijke recept!! Niet alleen namens mij, maar ook mijn vrienden en familie!
    Ze zaten te smikkelen op mijn verjaardag!!!

    Ik blijf je site in de gaten houden!
    Groetjes Astrid

  7. robbie schreef:

    Kan je ze gewoon koud serveren net zoals de andere hapje

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, zowel koud als warm zijn ze heerlijk!

  8. Jitske schreef:

    Ik heb ze net gemaakt en toen ze afgekoeld waren moest ik natuurlijk eentje voorproeven! Nou ik kan je vertellen dat ze heerlijk zijn!!! Bedankt voor het recept!!!!!

  9. Thomas schreef:

    kan het ook met kaas Laura???????

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan prima.

  10. Sonja schreef:

    Zijn lekker, net warm uit de oven gehaald. Volgende keer ga ik het combineren met kaas.

  11. Comaro schreef:

    Wat ontzettend leuk, ga je ook amuse ideetjes erop zetten? Je legt het zo goed uit, dat zelfs ik het kan 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel! Wat leuk om te horen 🙂
      Amuses is een leuk idee, ga ik onthouden 😉

  12. Amy schreef:

    En ook hier waren ze in no time op!
    Super makkelijk maar een groots effect, er werd al meteen gevraagd wanneer ik deze twisters weer ging maken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      wat leuk om te horen 😀 Ik moet ze ook maar weer eens maken, veel te lekker!

  13. Anoniem schreef:

    Heerlijk idee! Ik ben gelijk naar de supermarkt gehold om de ingrediënten te halen, nu maar hopen dat het eindresultaat er bij mij net zo briljant uit gaat zien als de foto’s op jouw site!

  14. Rozanne schreef:

    Heerlijk en super makkelijk! Nog even een vraagje, kun je ze ook een dag van te voren maken, dus ook al afbakken? Hoe ksn ik ze dan het beste bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja dat kan! 🙂 Hier lees je alles over het bewaren van bladerdeeghapjes: http://www.handigebaktips.nl/bladerdeeg-hapjes-bewaren/

  15. Loes schreef:

    ik ga ze morgen maken. Alles wat je voorschrijft is heerlijk. En fijne uitleg. Dank dank. Ik sport wel door

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha, lekker blijven sporten 😉 er zit nog genoeg lekkers aan te komen 😀 (je moet er wat voor over hebben nietwaar?)

  16. Loes schreef:

    Laura ze liggen in de oven en ruiken heeeeeeeeeeeerlijk. Men had alle soorten ham hier maar geen Parma. Heb nu bacon geprobeerd en beetje met stroomkaart afgewerkt ivm kieskeurig mannetje met Italiaans kruiden

  17. Hanne schreef:

    Ik heb ze al eens gemaakt en ze hadden veel succes bij de gasten!
    Zou je ze ook de dag voordien kunnen maken of zouden ze dan niet meer zo krokant zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      ze zijn dan niet meer zo krokant, maar je kunt ze wel weer even opwarmen in de oven. Dan zijn ze ook weer krokant.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept