Spaanse aardappel tortilla uit de oven met spekjes

24 augustus 2020
Spaanse aardappel tortilla uit de oven met spekjes
101

Normaal ik een aardappel tortilla altijd in de pan, resultaat is vaak wel dat de onderkant wat donkerder is dan ik graag zou willen zien. Daarom besloot ik dit keer een oven te gebruiken om te kijken of het dan anders zou gaan. En jawel, het resultaat was perfect. Ik deel het recept voor mijn Spaanse aardappel tortilla uit de oven met spekjes natuurlijk graag met jullie. Je kunt het als avondeten serveren met een salade erbij of iets dergelijks, maar als je de aardappel tortilla in blokjes snijdt is het ook perfect om als tapas op tafel te zetten.

Spaanse aardappel tortilla uit de oven met spekjes

Serveer deze aardappel tortilla bij het avondeten of snijd er kleine blokjes van zodat het een tapas gerechtje is.
Porties: 2 -3 personen
voor een vorm van ongeveer 18 x 25 cm

Ingrediënten

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 125 gram spekjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 600 gram aardappelschijfjes voorgegaard
  • 5 eieren (M)
  • handje verse peterselie fijngesneden
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de spekjes en paprika toe en bak deze kort mee. Doe hetzelfde met de aardappelschijfjes, 3-4 minuten meebakken is voldoende.
  • Schep het mengsel in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig.
  • In een losse kom klop je de eieren met peterselie, peper en zout los. Giet over de aardappels heen.
  • Bak de aardappel tortilla in ongeveer 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte). Je wilt dat het eimengsel in ieder geval helemaal gestold is.
Tips

Zowel warm als koud te serveren.

Bewaren

2 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

13 reacties

  1. Nancy Kemperman schreef:

    Ik maak mijn Tortilla’s / Fritata’s altijd in kleine porties in een siliconen muffin vorm. Ideaal !

  2. Rita schreef:

    Heerlijk allemaal, ik ben veg. Kan ik die aard. Tortilla vervangen door zalm, vr. Gr

    1. Laura's Bakery schreef:

      De spekjes kunnen denk ik prima worden vervangen door gerookte zalmsnippers.

  3. Zeljko schreef:

    Ik vind jouw recept van Tortilla de patatas maar niks! Sorry, maar volgens mij MOET de tortilla een bruine korst hebben (net als Paella)!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat jammer! Smaken verschillen natuurlijk.

    2. joke willink schreef:

      Vreemde reactie. Als je hem anders wil maken doe je het toch maar hoef je deze niet af te kragen.

      1. joke schreef:

        kraken bedoel ik

  4. Kris schreef:

    Heb deze net gemaakt met chorizo spek en zoete aardappel ipv gewone aardappelen. In de oven war een geweldig recept dankuwel

  5. Erina van de Graaf schreef:

    Kan je de tortilla ook invriezen?

  6. Nancy schreef:

    Invriezen kan prima. Haal in de avond uit vriezer, in koelkast plaatsen en voila je hebt een snel ontbijt

    1. Erina van de Graaf schreef:

      Top! Dank je voor het snelle antwoord
      !

  7. Erina schreef:

    Deze tortilla gemaakt, viel bij iedereen in de smaak. Echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *