Soms ben je zoveel dingen tegelijk aan het doen dat datgene dat je wilde maken uiteindelijk iets anders wordt. Ik wilde heel graag mini saucijzenbroodjes maken, maar ik vergat de met worst gevulde bladerdeeg staven in kleine stukjes te snijden. In plaats van mini saucijzenbroodjes had ik ineens twee banketstaven. Ook niet verkeerd hoor, want uiteindelijk smaakt het allemaal hetzelfde. Eigenlijk is deze hartige banketstaaf ook veel gezelliger en past die perfect bij de herfst. De zoete banketstaven liggen immers (bijna) weer in de winkel, dus onbedoeld komt dit recept voor de hartige variant eigenlijk zo slecht nog niet uit.
BAKTIP: Om de banketstaaf met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.
Als je het saucijzenvlees, dat van zichzelf al vrij vlak van smaak is, nog vermengt met paneermeel en een ei, heeft dat dan niet extra kruiding nodig?
groeten.
Kun je zeker doen als je dat lekker vindt.
Alweer zo’n lekker en makkelijk recept!! Vraagje: staan deze recepten en die speculaas recepten ook in jouw boeken? Want dan wil ik die!! En nog een opmerking: klopt het dat ik het verhaal mis aan het einde wanneer ze in de oven gaan dat je ze de bladerdeeg bovenkant nog insmeert met losgeklopt ei?
Wat leuk om te horen! Deze recepten staan niet in mijn boeken, maar daar staan wel weer heel veel andere recepten in die vrijwel allemaal niet op het blog staan 😀 (qua insmeren ga ik nu even checken!)
Bedankt voor je antwoord…ik wacht af want ik bak wel graag maar ben niet zo ervaren als jij. Wat betreft jouw boeken…heb ze al besteld bij dat dikke blauwe mannetje….hihi… ik was altijd al gek op boeken maar sinds een jaar of 2 heb ik een e-reader. Maar kookboeken moet ik gewoon in het echt hebben om vast te pakken en te bekijken om inspiratie op te doen.
Wat een goed idee! Ze waren goed gelukt. Groetjes