Hartige banketstaaf

Gepost: 5 oktober 2018 Laatst bewerkt: 29 juli 2024
Hartige banketstaaf

Soms ben je zoveel dingen tegelijk aan het doen dat datgene dat je wilde maken uiteindelijk iets anders wordt. Ik wilde heel graag mini saucijzenbroodjes maken, maar ik vergat de met worst gevulde bladerdeeg staven in kleine stukjes te snijden. In plaats van mini saucijzenbroodjes had ik ineens twee banketstaven. Ook niet verkeerd hoor, want uiteindelijk smaakt het allemaal hetzelfde. Eigenlijk is deze hartige banketstaaf ook veel gezelliger en past die perfect bij de herfst. De zoete banketstaven liggen immers (bijna) weer in de winkel, dus onbedoeld komt dit recept voor de hartige variant eigenlijk zo slecht nog niet uit. 

BAKTIP: Om de banketstaaf met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.

hartige-banketstaaf-2

 

Stukjes hartige banketstaaf

Opslaan
Recept afdrukken

4.67 van 3 stemmen

Hartige banketstaaf

Saucijzenbroodjes, maar dan net even anders: hartige banketstaaf. Heerlijk als lunch of als tussendoortje. 
Porties: 1 banketstaaf

Ingrediënten

  • 300 gram saucijzen of braadworsten
  • 1 ei (M)
  • 50 gram paneermeel
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei (M) losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte). Rol de plak bladerdeeg uit en snijd in de lengte doormidden.
  • Maak de gehaktvulling door de saucijzen of braadworsten uit hun vel te duwen, zodat je alleen het gehakt hebt. Voeg het ei en de paneermeel toe. Kneed tot een smeuïg mengsel.
  • Verdeel het gehakt in twee gelijke delen en draai beide tot een lange worst die gelijk in lengte is aan de lappen bladerdeeg.
  • Plaats op iedere lap bladerdeeg een worst en plaats deze links van het midden waarbij je zo’n 1,5 cm vrijhoudt aan de linkerrand. Duw het gehakt eventueel een beetje plat. Bestrijk de randen met ei en vouw het bladerdeeg dicht. Duw de randjes samen met je vingers of met een vork, smeer als laatst de banketstaven nog even in met het ei.
  • Bak de hartige banketstaven voor 35 minuten of tot deze goudbruin van kleur zijn.

Tips

  • Tip: wil je mini saucijzenbroodjes maken. Snijd de staven dan in kleine stukjes voordat je ze in de oven doet om af te bakken. Perfecte mini saucijzenbroodjes.
  • Bewaren: Je kunt de hartige banketstaven invriezen of in de koelkast bewaren. Warm de (ontdooide) staven op in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte) voor 10 minuten of tot ze warm zijn.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Anne schreef:

    Als je het saucijzenvlees, dat van zichzelf al vrij vlak van smaak is, nog vermengt met paneermeel en een ei, heeft dat dan niet extra kruiding nodig?
    groeten.

    1. Laura Kieft schreef:

      Kun je zeker doen als je dat lekker vindt.

  2. Bianca schreef:

    Alweer zo’n lekker en makkelijk recept!! Vraagje: staan deze recepten en die speculaas recepten ook in jouw boeken? Want dan wil ik die!! En nog een opmerking: klopt het dat ik het verhaal mis aan het einde wanneer ze in de oven gaan dat je ze de bladerdeeg bovenkant nog insmeert met losgeklopt ei?

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat leuk om te horen! Deze recepten staan niet in mijn boeken, maar daar staan wel weer heel veel andere recepten in die vrijwel allemaal niet op het blog staan 😀 (qua insmeren ga ik nu even checken!)

      1. Bianca schreef:

        Bedankt voor je antwoord…ik wacht af want ik bak wel graag maar ben niet zo ervaren als jij. Wat betreft jouw boeken…heb ze al besteld bij dat dikke blauwe mannetje….hihi… ik was altijd al gek op boeken maar sinds een jaar of 2 heb ik een e-reader. Maar kookboeken moet ik gewoon in het echt hebben om vast te pakken en te bekijken om inspiratie op te doen.

  3. Laura schreef:

    Wat een goed idee! Ze waren goed gelukt. Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept