Ik ben opnieuw voor jullie de keuken ingedoken om een kleinere taart te bakken! De 4 persoons taart met rood fruit viel ontzettend goed in de smaak en jullie kwamen zelfs met nog veel meer suggesties en verzoeken voor 4 personen. Ik hoefde er niet lang over na te denken welke taart de volgende zou zijn. Dat moest natuurlijk Oma’s appeltaart worden, omdat dit de meest gemaakte taart van Laura’s Bakery is. Ga jij deze heerlijke kleine appeltaart ook bakken?
BAKTIP: Voor een 4 persoons taart heb je natuurlijk ook een kleinere vorm nodig. Ik gebruik voor dit recept een springvorm van 15 cm.
Oh helemaal super, zo’n klein taartje. Dank je wel!
Inderdaad: dat is ook mijn “probleem”. Met zijn tweeën een appeltaart opeten: is wel lekker hoor daar niet van, maar zoveel ?.
Ik ga nu ingrediënten en de springvorm kopen! Vanavond en morgen dan lekker appeltaart bij de koffie.
Wat is een springvorm van 15 cm klein zeg ?! Hij is 4,5 cm hoog: bij de Hema gekocht. Heb bakpapier gebruikt om hem wat hoger te maken (ontzettend goede tip van jou ?). Staat nu in de oven ?.
Ik was de melk vergeten ?. Nu was het deeg heel erg droog. Komt het omdat ik geen melk gebruikt heb? Ik heb geen reepjes voor de bovenkant gemaakt, maar het deeg verkruimeld.
Leuk hè, zo’n klein en hoog appeltaartje! De melk maakt het deeg inderdaad smeuïg (wat ei normaal doet), dus het zal door dit te vergeten inderdaad droog zijn geworden helaas.
Oké, dat is het dus. Kan de melk ook vervangen worden door iets anders? Ik heb namelijk nooit melk in huis en om nu voor 1 eetlepel melk dit in huis te halen is ook zo wat ?. Hij smaak te trouwens prima!
Je hebt 2 el melk nodig voor dit recept of iets meer dan 1/3e deel ei.
Hij is top. Vandaag direct gemaakt voor mijn verjaardag met glutenvrij zelfrijzend bakmeel en de bakvorm met speltbloem bestoven ivm een tarwe intolerantie van mijn dochter. Hij is voor herhaling vatbaar.
Sorry, maar spelt is een tarwe soort. Ik hoop niet dat je dochter een reactie kreeg.
Geraspte citroenschil door het deeg (van een biologische citroen) is zo lekker hierbij!
Ohh wat een fijn recept, ik heb appels én een 15cm springvorm in huis! Komt er ook nog een 4-persoons (gebakken) cheesecake recept?
En/of een ricotta-citroen-bosbessentaartje!
Ik heb inmiddels een flinke baklijst!
Hi, kan ik ook iets anders gebruiken ipv custard poeder? Ik ben niet meer in de gelegenheid om naar de supermarkt te gaan. Kan ik bijvoorbeeld ook maïzena gebruiken?
Groet, Melanie
Je kunt paneer op de bodem van de appeltaart strooien om het vocht op te vangen.
Aah top! Deze ga ik binnenkort maken. Wat leuk die taartjes voor 4 personen 🙂
Afsmeren met melk, wat is dat? Lees er niets over in het recept.
Je smeert de bovenkant van appeltaart altijd af (met ei of melk), zodat de taart mooier bruin bakt. Meestal doe je dit met ei, maar daarvan zouden de hoeveelheden te klein worden voor dit recept en melk werkt ook prima!
Wat een razendsnelle reactie. Dank u.
Custardpoeder is niet zo gekend in België. Kan ik het custardpoeder vervangen door puddingpoeder? Is dit hetzelfde of zijn er toch verschillen? ?
Dat lijkt me prima! Eventueel kun je ook paneerkruimels op de bodem van de appeltaart leggen om het vocht op te nemen (dat is ook waar het custardpoeder voor dient).
Hallo
Kan ik deze appeltaartje ook in de combi/oven magnetron doen?
Bij de handleiding staat steeds zanddeeg vandaar mijn vraag.
Heb de combi nog maar net.
Dat moet prima kunnen op de ovenstand.
Ik was heel enthousiast over het recept en heb hem meteen gemaakt. Hij zal er prachtig uit.
De airfryer op 175 graden en 40 minuten. Maar toen was hij heeeeeeeeel donkerbruin tegen zwart aan. Oohh wat is dit jammer. Ik heb een Philips airfryer, de kleinste maat (800 gr).
Ohnee wat vervelend! Ik moet alleen eerlijk bekennen dat ik geen ervaring heb met zoet bakken in een airfryer..
Hoi, leuk zo’n mini-taartje. Wat is de hoogte van jouw bakvorm die je hier hebt gebruikt?
Ik denk dat het taartje zo’n 6 cm hoog was.
Tot welke dikte rol je het deeg uit?
Gewoon zoals je eigenlijk altijd doet met appeltaart, een mooie dunne lap deeg.
Dag Laura, ik heb je appeltaart voor 4 pers gemaakt, hij was heerlijk! Kan ik ook de helft van de hoeveelheid appels vervangen door noten?
Groet Marieke
Zeker!
Wat een leuk receptje, Laura!
Kun je bij dit taartje de roomboter ook vervangen door (light) appelmoes? 🙂
Dat heb ik niet getest! Zou je willen laten weten of het lukte als jij het wel gaat proberen?
Vandaag mijn 15 cm bakvorm ontvangen, wat ideaal zeg! Morgen meteen deze appeltaart maken en kan niet wachten op nog meer kleine taart recepten.
Appeltaart met springvorm van 15 cm, ik heb er minder appels ingedaan om dat vlgs recept echt veel teveel was.
Vond het appeltaartje véél te zoet, helaas.
En het deeg was korrelig.
Kan ik zomaar suiker weglaten?
Wat jammer dat het niet goed bij je gelukt is zeg. De suiker door de vulling kun je absoluut weglaten, in het deeg raad ik het niet aan.
Dat had ik ook, veel teveel appels! Maar ik heb 3 bakvormpjes van 15 cm die misschien meer bedoeld zijn voor laagjes cake?
Had je dan ook niet teveel deeg misschien?
Dag Laura,
Super appeltaartje. Ik had wel problemen om het deeg uit te rollen. Het brokkelde steeds uit elkaar.
Ik heb het recept nochtans goed gevolgd. Weet je misschien een oplossing?
Groetjes, Lou
Dat is helaas een bekend probleem bi appeltaartdeeg, maar ik zou niet teveel toevoegen omdat dit het resultaat ook beïnvloed. Eventueel kun je wat water toevoegen.
Hej Laura,
heelrijk receptje!! enkel zit ik in de knoop bij het uitrollen van het deeg, deze breekt/scheurt steeds.. ik kan geen mooi lapje rollen. wat doe ik mis?
Probeer het nog even goed door te kneden met je handen, laat eventueel wat op temperatuur komen mocht het uit de koelkast komen en je kunt altijd nog een klein beetje extra boter toevoegen.
Dit is echt een van mn favo recepten! Lukt altijd. Alleen nu heb ik peren ipv appels in huis dus ga hem met peren proberen 🙂
Hoi! Kan ik ook een vormpje van 18 cm gebruiken ipv 15 cm?
Ja dat kan, maar ik raad je wel aan even op te letten waneer de taart goed gaar is.
veel te veel appels voor zo’n kleine vorm van 15cm , ernstig, mag wel 350 gram zijn….moest er weer wat anders van maken…
Het ligt er misschien ook aan hoe hoog je vorm is. Die van mij was ongeveer 6 cm.
van mij 3,5 cm he he logisch nu.
zet volgende keer even hoogte erbij, wel zo duidelijk.
veel succes met je kookkunsten he
Hi, heerlijk taartje en wil er op jouw aanraden nog heel wat maken voor de vriezer, echt een top tip!
Alleen krijg ik een beetje een rare tong van zelfrijzendbakmeel – kan ik ook gewone bloem gebruiken?
Dat kan! Maar dan moet je wel een beetje bakpoeder toevoegen, de verhouding vind je hier: https://www.laurasbakery.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/
Bedank voor het recept voor de 15 cm springvorm. De appeltaart staat nu in de airfryer te bakken. De kleine bakvormen bij Kruidvat van Laura’s Bakerij zijn ook prima en betaalbaar voor in de airfryer!
Wat leuk om te horen!
Hallo ik heb hem ook gebakken
Maar ik heb er noten en rozijnen door gedaan. Hij was super lekker wel iets minder appel om dat ik er rozijnen en walnoten bij had gedaan. Dankjewel voor je recept.
Hoi Laura,
Taartje is prima gelukt en ik had (gelukkig) een hoge bakvorm.
Klein scheutje rum bij de JonaGold appels gedaan en je paneermeel tip voor de bodem toegepast om een kleffe bodem te voorkomen.
Het deeg laat zich wat moeilijk rollen maar na een kwartiertje in de koelkast was het beter te doen. (Wordt de boter dan stijver?)
Bedankt voor het recept en het is makkelijk veganistisch te maken door de melk te vervangen voor sojamelk en plantaardige boter te gebruiken.
Wat een heerlijk taartje! Ideaal voor met z’n tweeën! Had geen custerdpoeder in huis, maar werkte ook prima met paneermeel. Deze gaat zeker mijn favorieten lijstje in!
Dankjewel voor het recept van deze appeltaart! Heerlijk! Ik had niet genoeg appels en ik weet niet meer wat voor soort appels het waren. Ik heb ze wel gebruikt want ik wilde NU de appeltaart maken 😁Je kent dat misschien wel…welk soort heb jij gebruikt? Dan gebruik ik die de volgende keer en ook 550 gram. Het taartje zakte een beetje in, waarschijnlijk om dat er niet genoeg appel in zat. Hij is zeer zeker voor herhaling vatbaar!
Ik hoor graag van je
Groet,
Atty Eissens
Wat goed om te horen! Ik weet niet meer welke soort ik gebruikt heb, maar goudreinet of jonagold vind ik altijd wel geschikt!
Dankjewel voor je reactie, ik ga volgende keer Jonagold gebruiken, dan komt het vast wel goed!
Groetjes
Atty
Bij mij is de appeltaart perfect in de airfryer op 160°, 25 minuten! Heerlijk☺️
Hoeveel verschil in baktijd zit er eigenlijk in het aantal minuten als ik de taart in een ronde springvorm van 18 cm maak?
En zou afsmeren ook met iets anders kunnen dan ei of melk?
Je kunt het afsmeren ook achterwege laten (of met water, plantaardige melk kan ook). Dan gaat de taart alleen iets minder glimmen. Hier lees je meer over de baktijd: https://www.laurasbakery.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/
Dank je wel voor je antwoord, ik ga het proberen!