Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Cakerol met hazelnootpasta, vanillecrème en frambozen

Laura Kieftdoor Laura Kieft
06 april 2013
in Cakes, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Met de konijnen cupcakes gaf ik jullie al een sneak preview van het cupcakes boekje dat eind april in de winkel (Action) ligt. Deze heerlijke cakerol met hazelnootpasta, vanillecrème en frambozen geeft jullie een preview van het taarten boekje! Deze lekkere rol zal naast een hoop andere heerlijke en mooie taarten in het boekje komen te staan. Ik kan niet wachten tot jullie alle taarten en cupcakes kunnen zien! Voor nu: ga snel aan de slag met deze rol want hij is echt heel erg lekker!

Recept afdrukken

Cakerol met hazelnootpasta, vanillecrème en frambozen

Machtig maar o zo lekker: een cakerol met hazelnootpasta, vanillecrème en frambozen.
Porties: 12 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 120 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 90 gram bloem
  • 30 gram maïzena
  • 1 portie vanillecrème
  • 300 gram hazelnootpasta
  • 125 gram frambozen
  • poedersuiker en pure chocola ter decoratie
  • De bakplaat dient in ieder geval 30×40 cm te zijn (of gebruik de Lékué giftset)

Instructies

  • Mix de eieren en suiker schuimig en luchtig, hiervoor moet je ongeveer 10 minuten mixen.
  • Zeef de bloem en maïzena en voeg dit toe aan het luchtige mengsel. Spatel het er voorzichtig doorheen tot alles is opgenomen.
  • Giet het mengsel op een ingevette en met bakpapier beklede bakplaat (of de mat van de giftset).
  • Bak op 175 °C (boven- en onderwarmte) de cake in 20 minuten gaar. In de tussentijd kun je vast de vanillecrème maken.
  • Laat de plak cake afkoelen. Indien je zo’n siliconen mat hebt kun je hem hierop af laten koelen. Als je hem op de bakplaat hebt gebakken, ga dan als volgt te werk: Bestrooi een vel bakpapier met wat suiker en stort hier de plak cake op. Verwijder het bakpapier van de cake (die je meegebakken hebt) en leg de mooiste kant van de cake naar beneden.
  • Nu is het tijd om de cake te vullen. Smeer eerst een laagje hazelnootpasta over de cake gevolgd door een laag vanillecrème. Verdeel de frambozen als laatst over de cake.
  • Rol de cake voorzichtig op en snij van beide kanten een stukje af, zo zijn de zijkanten mooi recht. Leg de cakerol op een schaal en strooi er poedersuiker overheen. Smelt de chocola en doe deze in een spuitzakje, knip het puntje ervan af en spuit de chocola over de cakerol.
Bewaren

Dit is geen cake om lang te bewaren en af en toe een plakje van te snijden. Wel perfect om aan de visite te serveren en de volgende dag nog het laatste overgebleven plakje opsmikkelen. Bewaren kan in de koelkast.

Met dit recept kun je eindeloos variëren. Gebruik bijvoorbeeld jam in plaats van hazelnootpasta en geef een lekker smaakje aan de crème of gebruik juist slagroom. Vervang de frambozen door jouw favoriete fruit en je hebt een compleet andere rol.

Vorige post

Volgende post

Basisrecept vanille botercrème
Cupcakes versus muffins

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
16

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 50

  1. Brenda (Kookt) says:
    8 jaar geleden

    Daar is ie! 🙂 Ik sla hem op.
    Liggen ze eind april al in de winkel? Tof zeg!
    Ik ga dan zeker even langs de Action 😉 Ben geen grote bakfanaat en ben niet zo precies in decoreren, maar misschien dat ik het met jouw boekjes wel aandurf..

    Beantwoorden
  2. Daphne says:
    8 jaar geleden

    Oooh, wat een mooie cakerol! Ziet er heerlijk uit!!

    Beantwoorden
  3. Flevo Cakes and Cards says:
    8 jaar geleden

    Wauw dat is echt GAAF, ik sla hem op en ga het ook eens proberen

    Beantwoorden
  4. Hazel Hardijzer says:
    8 jaar geleden

    Prachtig!! Ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  5. Carla Vos says:
    7 jaar geleden

    Hallo,

    Vandaag lekker aan het bakken geweest uit jou boekje!
    Waaronder de hazelnoot schuim taart en ook deze cakerol.
    Helaas lukte het mij niet om de cake te rollen

    Beantwoorden
    • Marieke says:
      2 jaar geleden

      Je moet de cake uit de oven direct op een theedoek storten die je bestrooid hebt met fijne kristalsuiker. Dan rol je hem met de theedoek op en laat hem zo afkoelen. Dan scheurt of breekt hij niet meer. Ik bak hem ook 15 min ipv 20

      Beantwoorden
  6. Carla Vos says:
    7 jaar geleden

    Hallo,

    Vandaag lekker aan het bakken geweest uit jou boekje!
    Waaronder de hazelnoot schuim taart en ook deze cakerol.
    Helaas lukte het mij niet om de cake te rollen

    Beantwoorden
  7. Janine says:
    7 jaar geleden

    Hey Laura, dank voor het recept! Hoe kan je de cake het best bewaren? Of is in 1x opeten een beter idee? Groetjes Janine

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dit is geen cake om lang te bewaren en af en toe een plakje van te snijden. Wel perfect om aan de visite te serveren en de volgende dag nog het laatste overgebleven plakje opsmikkelen. Bewaren kan in de koelkast.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  8. Chantal says:
    7 jaar geleden

    Goede morgen Laura,
    Merry christmas,

    Vanmorgen hele ochtend in de weer geweest om de mooie cakerol te maken.
    Helaas hoe lekker hij er uit zag, zo’n fiasco is het geworden…
    Cakerol niet te rollen. Ziet er niet uit, haha.
    Dus nu maar gauw smikkelen, voordat de visite mijn creatie ziet.

    Groetjes Chantal

    Beantwoorden
    • Jolanda says:
      2 jaar geleden

      Hij was heerlijk! En goed gelukt! Opgerold met bakpapier daar wat suiker op gestrooid zoals in de beschrijving staat. Wel de oventempratuur 20 graden lager gezet omdat ik een heteluchtoven heb, dit scheelt vast en zeker met de zachtheid of scheuren van de cake. Voor ons voor herhaling vatbaar!

      Beantwoorden
  9. Destoky Ludo says:
    7 jaar geleden

    Goede morgen allemaal
    eerst en vooral Laura en andere mensen de beste wensen voor 2014 en een heel goede gezondheid en vel bak plezier
    zo ik heb de cake gisteren gemaakt en ik moet zegen voor de eerste keer is me dat heel goed gelukt en hij is heeeeeeel lekker
    ik wil je bedanken voor het recept ik ga zekers nog wat andere recepten maken
    Van harte bedankt Laura
    Vriendelijke groeten
    Destoky Ludo

    Beantwoorden
  10. Sydney says:
    7 jaar geleden

    Ik dacht dat je de cake,na het bakken moest oprollen en dan af laten koelen..dan uitrollen,vullen en weer oprollen…..of zie ik dat verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dat kan ook, die techniek wordt meestal gebruikt als je het direct op de plaat bakt. Met deze mat kun je ook prima later de rol pas oprollen.

      Beantwoorden
  11. Sydney says:
    7 jaar geleden

    Nou de cakerol is gemaakt en opgegeten! Ik heb hem zelf gemaakt met aardbeienjam en verse aardbeien. Wat was hij heeeeeerlijk!

    Alleen kreeg ik de cake ook niet goed opgerold, Hij scheurde al een beetje toen ik hem oprolde net uit de oven en toen ik hem vulde en oprolde was er geen ontkomen meer aan; hij scheurde helemaal open. Dus helaas niet zo representatief in z’n geheel, in stukken gesneden en op een bordje zag je nog wel een mooie rol.

    Maar de smaak; voortreffelijk!

    Beantwoorden
  12. serena wiesenekker says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura

    Morgen ben ik jarig. Ik zag deze in een boek staan van jou en dacht o die ziet er lekker uit, die ga ik maken.
    Ik ben er nu mee bezig met zeer benieuwd wat mijn gasten morgen ervan vinden.

    Groetjes,
    Serena

    Beantwoorden
  13. Lola says:
    7 jaar geleden

    Beste Laura,
    wij hebben de cakerol uit geprobeerd en het was erg lekker! Helaas was hij wel gescheurd (de cake) en ik las hierboven dat dat een veel voorkomend probleem is. Het zou fijn zijn als u een filmpje maakt van het rollen van de cake, want zo snap ik beter hoe het moet. Ik hoop dat u wat kunt met mijn tips.

    vriendelijke groet Lola

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Lola,
      Ik zal je idee onthouden. Misschien kun je voor nu al even op youtube zoeken, daar staat vast wel al iets op 🙂

      Beantwoorden
  14. Medine Simsek says:
    7 jaar geleden

    Het is nu 2014, april is geweest, Ik snap je alleen niet helemaal.. Heb je een kookboek in de Action liggen nu??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Medine, nee dat was vorig jaar. De boekjes zijn naar mijn weten inmiddels allemaal uitverkocht.

      Beantwoorden
  15. miranda van eekelen says:
    6 jaar geleden

    Vandaag gemaakt, vanavond lekker opspullen, ben benieuwd!
    HEt oprollen ging prima! Ik heb hem warm opgerold in bakpapier tot ie afgekoeld was en daarna de vulling en nogmaals oprollen! Gevuld met mandarijn ipv framboos.

    Beantwoorden
  16. Esther says:
    6 jaar geleden

    Hoi!
    Ik vind hazelnoot niet zo lekker, dus zou ik die creme kunnen vervangen door aardbeienjam? Of wordt de cakerol dan te nat? En moet ik die dan onder de vanillecreme doen?
    Groetjes Esther

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt prima aardbeienjam gebruiken. Het maakt niet heel veel uit welke je als eerste smeert. De jam kan ook een beetje in het biscuit trekken, ook erg lekker 😉

      Beantwoorden
  17. geja says:
    6 jaar geleden

    Ik heb deze cake-rol vandaag gemaakt,met banketbakkersroom en frambozen.
    Prima gelukt dankzij de bakmat van de Action ging het oprollen zonder scheuren
    Heerlijk bij de koffie (thee kan natuurlijk ook

    Beantwoorden
  18. twan says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk ik heb hem gemaakt en het was lekker
    Het was best makkelijk maar je moet het goed doen
    Dag

    Beantwoorden
  19. Jenneke says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Hoe moet ik de vanille creme maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als je op het linkje klikt ga je naar het recept toe, zal hem hier ook nog even zetten: http://www.laurasbakery.nl/basis/basisrecept-vanillecreme/

      Beantwoorden
  20. Lorraine says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Zou je deze cakerol ook glutenvrij kunnen maken? En voor wat moet ik de bloem dan vervangen?
    Groetjes Lorraine

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt eens in dit overzicht met vervangers kijken: http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-bloem/

      Beantwoorden
  21. Marleen says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    De cake ziet er heerlijk uit! Ik heb deze cake set ooit gekregen, maar nog nooit gebruikt ,schande! Maar nu wil ik hem van het weekend gebruiken en mijn vraag was: vet jij deze bakmat ook in?

    Groetjes,

    Marleen

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee ik vet hem niet in, doe ik eigenlijk nooit met siliconen 🙂 Veel plezier met maken!

      Beantwoorden
  22. Tinka says:
    5 jaar geleden

    ik stuitte op deze fantastische cakerol! ik wil deze graag maken voor eerste kerstdag om mee te nemen. kan ik de cakerol de middag van te voren maken in de koelkast bewaren en de volgende dag meenemen? of neemt dat de smaak weg?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat kan heel goed, dek hem wel goed af als je hem in de koelkast bewaart.

      Beantwoorden
  23. Ingrid says:
    4 jaar geleden

    Hallo,
    ik heb het recept gisteren gebruikt voor de cakeroll maar het smaakte heel erg naar ei, het voelde ook wat rubberig aan na het bakken. Zou het ook met 4 eieren kunnen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      heb je misschien L eieren gebruikt, alle recepten zijn namelijk op M formaat gebaseerd.

      Beantwoorden
      • Ingrid says:
        4 jaar geleden

        Nee het waren m eieren. Ik ga het over een poosje nog maar eens proberen met een ei minder.

        Beantwoorden
  24. Charlotte says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Na wat zoekwerk lijkt het mij leuk om deze rol te gaan maken, alleen werkt het linkje niet naar de vanillecreme. Klopt dit? Heb je een vervangend recept/tip wat te gebruiken?

    Wacht je reactie af, alvast bedankt,
    Charlotte

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik heb het linkje inmiddels aangepast, dit is de juiste: http://www.laurasbakery.nl/basisrecept-vanillecreme/

      Beantwoorden
  25. Saida says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura,
    Kan je citroensap toevoegen aan botercreme voor, en hoeveel zodat het niet zuur wordt?

    Groetjes,
    Saida

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou dan eerder citroenrasp toevoegen. Citroensap kan te veel invloed hebben op de dikte van je crème of het laten schiften. Rasp zou ik dan toevoegen naar smaak.

      Beantwoorden
  26. Saida says:
    3 jaar geleden

    *voor de smaak

    Beantwoorden
  27. klaske says:
    3 jaar geleden

    Gisteren gemaakt met aarbeien patroon aan de buitenkant en uiteraard verse aarbeien van binnen in een witte creme vulling. Ik vond de cake maken op deze manier prettig zonder het geklooi van eiwitten. Het patroon die ik eerder had aangebracht van aardbeien omringt met roosjes super mooi geworden. Leuk
    voor oma haar verjaardag ze zal wel opkijken.

    Beantwoorden
  28. Mila says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Kan ik ook 10 gram cacaopoeder vervangen voor bloem?

    Beantwoorden
    • Mila says:
      3 jaar geleden

      Om een chocolade cake te maken zeg maar.

      Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Hoe je een chocolade biscuit maakt lees je hier: https://www.laurasbakery.nl/chocoladebiscuit/

      Beantwoorden
  29. klaske says:
    3 jaar geleden

    Hey hoi Laura even een kleine klacht zodra ik kom kijken hier op de website komt er een lap reclame van de lotto te voorschijn. Dat betekend scrollen want het halve beeld is gevuld en is zeer irritant. Ik weet nu al te vertellen dat veel mensen hier aan zullen storen en niet meer terug keren naar jou website kan je hier iets aan doen?

    (((( :

    Beantwoorden
  30. Anna says:
    2 jaar geleden

    Ik heb deze cakerol ook geprobeerd maar hij was veel te nat. Ik kon hem niet oprollen en ook niet terug uitrollen want bleef langs alle kanten plakken aan het bakpapier. Waarom is mijn cakerol zo nat? Ik had er nogthans in geprikt en het satéstokje kwam er droog uit.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Misschien heeft hij in jouw oven net even wat langer nodig.

      Beantwoorden
  31. Hennie Greuter says:
    11 maanden geleden

    Beste Laura,
    Een vraagje. Mijn cakerol ziet er goed uit. Alleen verdwijnt (smelt) de poedersuiker zo snel. De volgende dag zie je hier niets meer van. Heb je ook een tip.
    Hennie Greuter

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Daar heb ik helaas geen tip voor. Behalve zo snel mogelijk de rol opeten 😉

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Cupcakes versus muffins

Cupcakes versus muffins

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-15

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-16

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-19

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan