Blauwe bessen tiramisu

17 augustus 2019
54

Alle soorten tiramisu waar fruit in is verwerkt vind ik heerlijk, maar deze blauwe bessen tiramisu springt er echt uit. Dat komt onder andere door de combinatie met lemon curd die er een heerlijk fris toetje van maakt. Omdat je op een bakdag niet alles kunt opeten heb ik het bij een paar hapjes gehouden, maar stiekem had ik ook geen moeite gehad om een paar stukjes te eten van dit heerlijke dessert. Voor iedereen die graag een overheerlijk dessert wil voorbereiden dat er ook nog eens mooi uitziet: de tiramisu is na een aantal uur in de koelkast stevig genoeg om stukjes van te snijden om zo mooi op bordjes te kunnen serveren. Wanneer ga jij dit recept maken?

Blauwe bessen tiramisu

Een heerlijke tiramisu, maar dan nét een beetje anders. Deze blauwe bessen tiramisu is erg lekker en niet moeilijk om te maken.
Porties: 1 Schaal van 20x20 cm

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 250 ml mascarpone
  • 100 gram stevige lemon curd (volgens recept)
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 225 gram lange vingers
  • blauwe bessen (limonade) siroop of cassis
  • 250 gram blauwe bessen

Instructies

  • Doe de slagroom met de mascarpone, lemon curd en de eetlepel suiker in een kom en mix tot een stevig en glad geheel.
  • Vul een bakje of schaaltje met (aangelengdblauwe bessen limonade of cassis en dip hierin de lange vingers en bedek hiermee de bodem van je schaal. Verdeel iets minder dan de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Verdeel hier enkele blauwe bessen overheen en strijk nog een dun laagje mascarpone vulling overheen. Zorg dat je nog de helft overhoudt voor de bovenkant.
  • Dip weer een een nieuwe laag lange vingers in de limonade en strijk de tiramisu af met de resterende mascarpone. Bedek nu de gehele bovenkant met blauwe bessen. Plaats de blauwe bessen tiramisu in de koelkast om op te stijven voor minstens 1 uur.
  • Haal de tiramisu uit de koelkast en snijd in 9 gelijke stukken. Bestrooi met poedersuiker voor serveren.
Bewaren
Voor 3-4 dagen afgedekt in de koelkast

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. Audrey schreef:

    O, dit lijkt me inderdaad heel lekker! Ik vind tiramisu waarin lemon curd in verwerkt is sowieso top, maar had het tot nu toe alleen nog gecombineerd met frambozen of aardbeien.

  2. Rita schreef:

    Goedemorgen,
    Ik heb hem gisteren gemaakt…..heerlijk!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Fijn! En nu lekker genieten 😀

      1. Rita schreef:

        Dank je wel!😄

  3. Cornelia schreef:

    Heerlijk recept! Favoriet in de familie! Al meermalen gemaakt en is morgen onderdeel van het grand dessert op 1e Kerstdag!
    Wij hebben net als een vorige keer een coulis van blauwe bessen gemaakt om de lange vingers in te dopen i.p.v. de aangelengde blauwe bessen limonade.

  4. Denise schreef:

    Ziet er heerlijk uit, ga hem van de week testen. Is de tiramisu op de dag zelf het lekkerste of is het ook geen probleem om hem een avond van te voren te maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Tiramisu is de dag erna vaak nog lekkerder juist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *