Ruby chocolademousse met rood fruit

40

Je hebt het vast meegekregen de afgelopen weken: er is een nieuwe soort chocolade op de markt. En dan heb ik het niet over een reep met een nieuwe smaakcombinatie, er is namelijk echt een hele nieuwe smaak (en kleur!) chocolade gemaakt. Naast wit, melk en puur is er nu ook Ruby chocolade. Die chocolade is van nature roze en de smaak is ook heel bijzonder, het doet denken aan rood fruit en hij is lekker romig. Daar is niets kunstmatig aan zoals velen denken. Deze smaak en kleur zijn ontstaan door de gebruikte cacaobonen op een andere manier te bereiden. Hoe dan exact houden ze natuurlijk geheim, maar ik kan je wel vertellen dat het erg lekker is. Van Chocolaterie Pierre kreeg ik een zak met deze chocolade om te proeven en wat lekkers mee te maken. Ik ging voor een Ruby chocolademousse met rood fruit. Dat combineert namelijk heel erg goed in smaken. De chocolademousse is zonder ei, en dus ook geschikt voor kleine kinderen en zwangere vrouwen.

Om alvast je vragen over verkrijgbaarheid te beantwoorden: Ruby chocolade is momenteel voornamelijk verkrijgbaar in 10 kilo zakken, na de zomer volgen ook kleinere (officiële) verpakkingen. Verder zijn er hier en daar wel al wat (online) winkels die al kleinere verpakkingen verkopen. Via Google vind je vast een verkooppunt.

Ruby chocolademousse met rood fruit

Ruby chocolade is de nieuwste chocoladesoort die bijzonder lekker smaakt. Daar hoort natuurlijk een lekker recept bij: Ruby chocolademousse met rood fruit.
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 180 gram Ruby chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • rood fruit naar keuze

Instructies

  • Smelt twee derde van de chocolade au Bain-marie. Wanneer dit is gesmolten haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. roer door tot deze ook gesmolten is.
  • Tussendoor kun je de slagroom met suiker stijf kloppen. Als de chocolade helemaal gesmolten is voeg je dit toe aan de stijfgeklopte slagroom. Spatel rustig door elkaar tot het mengsel een egale kleur heeft.
  • Verdeel de chocolademousse over bakjes naar keuze en zet deze afgedekt minimaal een half uur in de koelkast zodat ze kunnen opstijven.
  • Voor serveren maak je het dessert af met wat rood fruit naar keuze.

Tips

  • Bewaren: afgedekt in de koelkast blijft deze chocolademousse ongeveer 3 dagen goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

  1. Manon schreef:

    Hallo Laura,
    Ik heb internet afgezocht, maar kan nergens de Ruby chocolade kopen. Heb jij hier een tip voor?
    Gr Manon

    1. Manon schreef:

      Oeps. Ik lees nu pas waar je het vandaan hebt, excuus

  2. Doreth schreef:

    Hoi

    Had een tijdje terug al gelezen over deze chocolade maar vind hem nogal prijzig.
    Verschilt de smaak echt met de andere soorten of is die minimaal

    Groetjes Doreth de Geus

    1. Hanne schreef:

      Ik vind het vooral een reclamestunt en alleen maar leuk om eens geprobeerd te hebben. De smaak is vergelijkbaar met witte chocolade met een zure, (rode) fruitsmaak. De dure prijs verantwoordt het niet.

      Ik heb het eens geproefd & houd het in de toekomst bij witte, melk & pure chocolade.

    2. Laura Kieft schreef:

      Het is echt een compleet andere smaak en ik vind hem niet te vergelijken met wit/melk/puur. Qua cacaopercentage komt het redelijk overeen met melkchocolade, romigheid zoals witte chocola, maar de smaak is echt anders. Wat prijs betreft, het is net nieuw en alleen nog verkrijgbaar van één (zeer goed) merk, in de toekomst zullen er vast goedkopere varianten komen in een iets andere samenstelling.

  3. Moon schreef:

    Krijg altijd stukjes in mn mousse
    De smaak is heerlijk maar zou ook s willen dat tie fluweel zacht is…?

    1. Marleen schreef:

      Als je fluweel zachte chocolade mouse wilt, kun je hierdoorheen 2 opgeklopte eiwitten doen. Een mousse van uitsluitend chocolade slagroom en eiwit is superluchtig en zacht. De suiker is wat mij betreft overbodig.

      1. Laura Kieft schreef:

        Klopt, ik heb hem bewust gemaakt zonder ei zodat iedereen ervan kan genieten 🙂 . Suiker is naar smaak inderdaad, bij mij vaak automatisme om slagroom op te kloppen 😉

    2. Laura Kieft schreef:

      Van de stukjes kan kloppen, dat gebeurt mij ook wel eens (al proef ik het niet terug in de structuur).

  4. Kim schreef:

    De potjes van op je foto waar kan je die halen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat zijn potjes van GU, kun je in de supermarkt kopen (zitten toetjes in)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *