Chocolade freakshake

31 juli 2019
45

Iets meer dan een jaar geleden at en dronk ik mijn eerste freakshake in Newcastle. Dat was ook de dag dat ik besloot om er zelf eentje te maken. Tsja, dat heeft even geduurd zoals je ziet. Iets met een overvolle lijst met recept ideetjes. Bij het maken van de planning met zomerthema’s zocht ik nog naar een lekker drankje en dat was hét moment om eindelijk een chocolade freakshake van mijn lijst te kunnen strepen. Ik ben superblij met het resultaat, de chocolade milkshake is supergoed gelukt en ook de decoratie is heerlijk. Niet zo over de top als je ze ook wel eens ziet, maar ik vind het zelf niet nodig om er een complete familiemaaltijd van te maken. Daarnaast, hoe bevestig je dat allemaal op een glas?! Mocht jij voor een grote toren aan lekkers gaan voor de freakshake, deel daar dan zeker even een foto van en tag mij op social media. Vind ik leuk om te zien!

Chocolade freakshake

Misschien ken je hem wel: een chocolade freakshake. Deze overdadig gedecoreerde milkshake is een lust voor het oog én is natuurlijk ontzettend lekker!
Porties: 2 Personen

Ingrediënten

  • 5-7 bollen chocolade ijs (Afhankelijk van hoe dik je de milkshake wilt hebben.)
  • 300 ml melk
  • 1 el Suiker
  • 100 gram pure chocolade gesmolten
  • 125 ml slagroom (opgeklopt met suiker)
  • allerlei soorten koekjes, chocolade en snoepjes

Instructies

  • Doe het chocolade ijs, begin met 5 bollen, met de melk en de suiker in een blender en maal tot een gladde substantie. Voeg naar wens meer ijs toe om de milkshake dikker te maken.
  • Smelt de pure chocolade au bain marie, maar laat niet volledig smelten. Blijf goed roeren tot je gesmolten chocolade lijkt op chocolade pasta. Smeer hier de bovenkant van het glas mee in en versier met pretzels, koekkruimels, spekjes of andere eetbare lichtgewicht decoratie.
  • Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak. Schenk de chocolade milkshake in het glas en spuit hier een laag slagroom op. Steek een roze koek of mini donut door een rietje en steek in de milkshake. Voeg andere koekjes, chocolade en/of snoepjes toe. Werk af met nog wat extra slagroom.

Tips

  • Bewaren: De chocolade freakshake serveer je direct.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

  1. Audrey schreef:

    Dit ziet er echt supercool uit! Dat rietje door die roze koek, geniaal!

  2. Mary. schreef:

    dat ziet er leuk en lekker uit , leuk voor een vriendinnen middag weer is wat anders dan high tea ga het zeker een keer doen

  3. Mariette schreef:

    Wij hebben hem vandaag ook gemaakt. Helaas blijft de versiering op de rand niet zitten, het zakt naar beneden (ook nadat de beker met chocolade even in de koelkast gezet is). Misschien komt het omdat ik smeltchocolade gebruikt heb.
    De smaak was heel erg goed en natuurlijk erg leuk om te maken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Smelt chocolade werkt daar inderdaad niet goed voor! Die is echt bedoeld om goed te smelten..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *