Mijn vader was begin deze maand jarig, de perfecte gelegenheid om taarten te bakken dacht ik zo! Op verzoek maakte ik een Toblerone cheesecake voor hem, voor de tweede taart mocht ik zelf iets bedenken. Iets met fruit leek hem wel lekker.
Omdat ik graag nog iets met rabarber wilde maken, werd het deze rabarber-aardbei crumble cake. Een frisse en romige cake. Stevig ook, hij heeft wel iets weg van een pound cake, heerlijk vind ik dat. De rest van de familie trouwens ook, iedereen heeft zitten smullen van deze kruimel cake met rabarber en aardbei!
BAKTIP: Ik gebruik voor deze rabarber-aardbei crumble cake graag een vorm van aardewerk. Ik heb meerdere exemplaren in huis, maar deze taartvorm van Le Creuset is mijn favoriet.
Dit recept bewaar ik en zal het zeker een keertje maken!
Het klinkt zo lekker 😉
Leuk! Ben benieuwd wat je ervan vindt als hij eenmaal gemaakt is 😉
Ik wil vandaag graag mini versies maken in tartelet vormpjes. Maar hoelang zou ik ze dan moeten bakken?
LEKKER!!
Ziet er heerlijk uit. Mijn vader is morgen jarig, dus maak ik vandaag ook een verjaardagstaart voor hem 😀
Hoi Laura,
Ik vroeg me af, vanille extract heb ik niet in huis. Wel vanille stokjes. Kan ik ook 1 stokje gebruiken ipv 1 thuis extract?
Het recept lijkt me heerlijk. Ga ik zeker binnenkort eens maken!
Groetjes,
Daniëlle
Ja hoor, dat kun je prima vervangen 🙂
Ziet er errug lekker uit! Krijg er trek van zeg! Denk dat het tijd wordt om mijn ontbijt te gaan maken, haha. 🙂
Pas voor het eerst rabarbercake gegeten en ik was VERKOCHT! Deze versie ziet er ook hemel uit!
Hmm, ziet er heerlijk uit. Deze komt op mijn to-do lijstje.
Dat lijkt me heerlijk! Vooral omdat ik gek ben op aardbeien en rabarber.
Die ziet er heerlijk uit! Lijkt me heel lekker! Dit recept zeker een keer proberen!
Oehh deze lijkt me heerlijk! Ga ik zeker proberen!
Deze gaat ook op de nog-te-bakkenlijst!
Rabarber is al in huis en op zoek naar een recept en twijfel of ik compote of crumble wil maken, kom ik dit recept tegen. Straks de laatste boodschapjes halen. Ben benieuwd!
Hij was ook verrukkelijk!!!!
Ik heb er van mogen proeven!
Xus,
Car
Hij zit in de oven:)! Ben benieuwd!
Staat in de oven 🙂
Ik ga hem nu maken voor mijn oma en zieke opa, vroeger maakte mijn oma wel is een rabarber prutje en via een blog van een Belgische toen ik informatie over Antwerpen zocht kwam ik jou en toen bij dit recept, het bracht mij op het idee om dit te maken en langs te brengen bij hen!
Bij jou*
Wat lief dat je dat voor ze gaat maken! Zullen ze vast heel blij mee zijn 🙂
Hij is onwijs lekker. Zelfs degenen die een hekel hebben aan rabarber vonden hem heerlijk!
Wat leuk om te horen!
Net geprobeerd! Super lekker, die crumble maakt het net iets specialer. Mmmm
Ik wil vandaag mini’s van deze taart maken in tartelet vormpjes, hoelang moet ik ze dan bakken? En hoe kan ik ze het beste bewaren?
Hangt af van de grootte van de vormpjes, ik zou met een kwartier beginnen en dan in de gaten houden. Je kunt ze afdekken met aluminium folie en buiten de koelkast bewaren.
De rabarber hoeft dus niet eerst voorgekookt te worden en wordt wel gaar in 60min?
Hoeft inderdaad niet voorgekookt te worden en het wordt helemaal gaar 🙂
Ben benieuwd! De rabarber-aardbei-crumbe staat nú in de oven. Nog een uurtje geduld…. 😉
Laura, welke bloem heb jij hier voor gebruikt?
Dit weekend de taart gemaakt, veel visite gehad, hij viel goed in de smaak.
Wij vonden hem zelf ook heerlijk, voor herhaling vatbaar!
Ik heb de taart ook gemaakt! Erg lekker fris met een zuurtje!
Ga hem vandaag maken. Ben benieuwd. Nog een tip: als je de oven de laatste 3-4 minuten op de grillstand zet worden de kruimels heerlijk krokant en mooi bruin
Afgelopen weekend gemaakt met rabarber uit eigen tuin. Echt onwijs lekker, helemaal top! Een aanrader.
Hij is onwijs lekker. Heb hem gisteren gemaakt. Maar zou ik hem ook in kunnen vriezen?
natuurlijk kan dat, geen probleem.
Dankjewel voor het recept,
Heb de cake net gemaakt en hij was erg lekker!
Deze is heerlijk!
En ik heb ‘m zojuist gemaakt met kersen en aalbessen! Ook echt geweldig!
Hmmm, lijkt me heerlijk. Ik ga ‘m daarom van ’t weekend maken. Ben benieuwd!!
In één woord: Overheerlijk!!
heei
kan je de rabarber weghalen want ik weet niet of ik zo een fan ben van rabarber want ik heb het nog nooit geproefd
p.s voor de kruimels moet de boter toch zacht zijn en kan je ook chocolade gebruiken in de cake
De boter moet altijd op kamertemperatuur zijn. Je kunt ook chocola gebruiken, maar ik weet eerlijk gezegd niet of hij dan nog steeds zo lekker is.
Natuurlijk kan dat 🙂 Maar ik zou het wel een keer proberen, het is heel lekker hoor. Smaakt fris en een beetje zurig.
Inmiddels al 2 keer deze cake gemaakt en hij blijft heerrrrlijk! Inderdaad lekker fris en viel ook zeer goed op mijn verjaardag 😉
Hoi Laura, zou je er ook een cupcake variant van kunnen maken? En zou de rabarber dan gaar worden in ca. 20 minuten?
Dat kan zeker! Zou inderdaad beginnen op 20 minuten en dan even kijken of ze goed zijn, je kan ze er altijd nog wat langer in laten staan.
Kan ik deze cake invriezen of gewoon bewaren als ik hem maandag maak en woensdag nodig heb?
Ik zou hem dan gewoon bewaren als je hem woensdag al nodig hebt. Mocht er meer tijd tussen zitten kun je hem zeker invriezen.
heei ff snel
moet de creme fraich op kamertemperatuur zijn
Dat is wel het best, maar iets koeler kan ook hoor.
Hoi Laura. Lijkt me heerlijk en wil het recept graag uitproberen! Kan ik de cake ook met blauwe bessen maken? Denk je dat dat ook lekker is of heb je nog andere tips? Aan rabarber kan ik niet meer komen helaas. Alvast bedankt voor je reactie!
Je kunt deze cake zeker met andere fruitsoorten maken. Een combinatie van perzik en blauwe bessen lijkt me ook heerlijk. Eigenlijk kun je wel alles gebruiken wat je lekker vindt.
Morgen een vrije dag én zonnig weer: picknicken in de tuin met een puntje van deze heerlijke taart als toetje! Een echte favoriet hier!
Liefs!
Laura,
wat zou er gebeuren als ik alleen rabarber zou gebruiken en geen aardbeien? Wordt ie dan te zuur? Ik heb nog rabarber in de diepvries en mijn aardbeien zijn nu helaas opgeplukt.
Dankjewel!
Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar ik denk dat het wel meevalt (maar ik houd van zuur 😉 )
Ik ga het gewoon proberen, dankjewel voor je snelle reactie!
De taart met alleen rabarber was heerlijk. Hij werd tot de laatste kruimel opgegeten! Dankjewel voor dit recept 🙂
Hoi Laura, dit klinkt heerlijk! Ik heb verse rabarber uit m’n oma’s tuin gehad en al een grote soeppan jam gemaakt. Nu wil ik deze taart maken voordat de rabarber en aardbeien niet goed meer zijn, maar kan ik de taart invriezen?
Ja hoor, dat kan heel goed. Je zou ook het fruit zelf in kunnen vriezen als je dat makkelijk vindt.
En… uiteindelijk is de taart niet eens aan de vriezer toegekomen, zo lekker was tie!
Dag Laura,
Even een vraagje,
Gebruik je basterd of kristalsuiker voor deze taart?
Vast hartelijk dank,
Jacqueline
Met suiker wordt altijd (fijne) kristalsuiker bedoeld, anders staat het erbij.
Hoi Laura,
De taart is geweldig in de smaak gevallen!
Wij vonden de taart na 2 dagen nóg lekkerder omdat de smaken er nog meer in getrokken waren.
Met de restjes ook “jouw” compote gemaakt, super makkelijk te maken en ook fantastisch!
Complimenten voor deze leuke recepten op je website,ga zo door!
Goede morgen Laura,
De taartvorm die jij gebruikt hebt, is dat zo’n zelfde als voor een Quich? ( schrijf je dat zo? ?)
Gr, Mirella
Dat is inderdaad een vergelijkbare, al dan niet dezelfde, vorm.
Super, dank je wel.
Dan gaan we eens kijken hoever we komen ?
heb hem nu in de oven staan, de aardbeien en rabarber nog gemengd met wat custardpoeder voor de smaak en het binden, en heb de vanille essence vervangen door een zakje vanillesuiker en er een extra eitje in gedaan, ben heel benieuwd hoe het gaat smaken. Ga hem serveren met een lekkere dot slagroom
Ziet er erg lekker uit! Ik wil hem graag proberen voor mijn moeders verjaardag/moederdag. Mijn vraag is of je de rabarber dient te schillen?
Heb ik zelf niet gedaan.
Taart ziet er aan de buitenkant goed uit. Smaakt echt heerlijk, maar lijkt aan de binnenkant niet zo gaar of hoort dat zo? Ik heb hem 70 minuten op 180 graden gebakken.
Het is een compactere cake, dat klopt 🙂
Beste Laura,
Leuke (en lekker uitziende :)) site heb je!
Ik heb een vraagje bij dit recept: één van de ingrediënten is crème fraîche. Als Belgische weet ik echter niet welk type room je daar precies mee bedoelt 🙂 Gaat het om dikke room (40% VG)?
Alvast bedankt voor je antwoord!
Groetjes,
Ann
Het is dikker dan room, je kunt het smeren zeg maar. Meer vergelijkbaar met zure room.
Zou je de taart ook kunnen maken met geen of minder suiker? Of zal hij dan te zuur worden?
Groetjes,
Marloes
Je kunt er mee experimenteren, maar ik vind zelf dat bij rabarber suiker nodig is als tegenhanger.
Kun je deze rabarber aardbeien crumble ook invriezen? Zou mooi zijn dan kan ik een deel in punten invriezen, makkelijk voor een volgende keer.
Dat kan zeker.
Dit is onwijs lekker heb hem van de zomer 2 keer gemaakt wel met zure room ipv crème frache kon ik niet vinden zou je deze taart ook nu kunnen maken met rode vruchten .grts steve
Ja hoor, dat zal ook heel lekker zijn 😀
Heb het gemaakt met kersen uit pot, was ook erg lekker gelukt! Bedankt voor het recept. Groetjes Laura
Heerlijk ook! Geniet ervan naamgenootje 🙂
Kan je de crème fraîche ook weglaten? Of voor iets anders vervangen?
Eigenlijk niet, waarom wil je dit vervangen?
Ik heb t niet in huis…?
Haha vandaar.. Misschien wel sour cream of half-kwark-half-roomkaas?
Hallo Laura,
Wil het ook met aardbeien uit de vriezer? Of wordt het dan te nat?
Je kunt het proberen als je ze eerst helemaal laat ontdooien op keukenpapier zodat daar vocht in trekt. Maar kans dat hij langer nodig heeft in de oven omdat het inderdaad natter is.
Dankjewel.
Klopt het dat er deeg aan de prikker blijft hangen. Ik heb m 60 minuten op 175 graden gedaan, aan de buitenkant is hij prachtig, maar weet niet zeker of hij aan de binnenkant ook goed gaar is. Op foto lijkt het een kleffere cake (zoals je zelf ook al zegt compact). Ik durf m nog niet aan te snijden.
Charlotte
Hij is compacter en kleffer, maar als er echt nog vloeibaar beslag aan de prikker zit heeft hij nog wat meer tijd nodig.
Hi Laura, nee zeker niet vloeibaar,… maar inderdaad klef. waarschijnlijk ook van het vocht van de rabarber. hij was heerlijk! gaat zeker in de herhaling (als dessert met vanille ijs en aardbei rabarber moes).
Charlotte
Hey laura
eigenlijk dezelfde vraag als hierboven.. ik heb alles in huis behalve crème fraîche.. zou ik ook mon chou icm kwark kunnen gebruiken? Anders toch nog maar een tripje naar de supermarkt haha 😉
Bij mij staat de cake nu in de oven en het ruikt heerlijk, had ook geen crème fraiche in huis en heb er Griekse yoghurt in gedaan.
En hoe heeft het uitgepakt?
Helemaal prima, was heerlijk! Zelfs de kids vonden het verrukkelijk en de compote erbij maakte het helemaal af.
Ja hoor, ik denk dat dit prima kan 🙂
Taart was lekker, maar voor de volgende taart neem ik 2x zoveel rabarber. Kan de taart best hebben
Heerlijk recept!
Heb ook beetje kaneel toegevoegd aan de rabarber en aardbeien.
En wat citroen in het beslag!
Heb je de room opgeklopt? Op de foto zag het er toch zo uit. Ik had het pas gezien toen ze al in de oven zat. Ik heb er de room zo ingedaan. De taart is echt lekker en zal hier zeker nog gemaakt worden.
Wat je ziet op de foto is crème fraîche, in dit recept gaat geen room.
Bij ons hier in Belgie is creme fraiche een andere naam voor opgeklopte room of slagroomgenoemd, vandaar.
Aaah oke, dan snap ik de verwarring. Hier is crème fraîche dan wel echt een ander product.
Hoi laura.
Ik heb deze vanavond gemaakt. Ik heb een springvorm van ○28cm gebruikt.
Hij wordt zo hoog, tot de rand. Dit beslag zou bij mij nooit in een gekartelde taartvorm kunnen.
Dan gaat het er overheen komen. Terwijl ik dat wel veel mooier vind bij deze cake.
Doe ik iets verkeerd?
Vriendelijke groet welmoed
Dat is gek, zoals je kunt zien op de foto’s paste het bij mij wel. Wellicht heb je grote eieren gebruikt?
Hai Laura,
Ipv verse rabarber en aardbeien, kan ik ook compote gebruiken? Of dan beter de taart zonder vers fruit maken en de computer erbij serveren?
Groetjes,
Larissa
Dat heb ik zelf niet getest voor dit specifieke recept, je kunt het proberen natuurlijk! Weet alleen niet of het geheel dan wat te nat wordt, anders kun je inderdaad voor de andere optie gaan.
Kan het ook zonder de rabarber?
Ja hoor dat kan!
Ik heb dit recept gemaakt zonder de rabarber. Het resultaat was lekker, maar de structuur heel anders dan op de foto. Ook stond hij 40 min in de oven en was toen wel echt klaar. (Bijna aangebrand)
Heb je in plaats daarvan meer aardbei gebruikt? Dat is namelijk een stuk vochtiger.
Ja, heb ik inderdaad gedaan 🙂
Aha, ja dan is het verwacht ik te vochtig geworden in totaliteit.