Speculoos cheesecake bites

Gepost: 6 juli 2021 Laatst bewerkt: 24 september 2025
Speculoos cheesecake bites

Combineer jouw favoriete koekje met deze kleine stukjes cheesecake en maak dit overheerlijke recept voor Speculoos cheesecake bites. Makkelijk te maken en oh zo lekker!

Speculoos cheesecake bites maken

Cheesecakes zijn mateloos populair en dat begrijp ik helemaal! Combineer dat met een ontzettend populair koffiekoekje en deze hemelse Speculoos cheesecake bites zijn geboren. Voor de bodem van de bites heb ik Speculoos koekjes gebruikt en door de vulling schepte ik hier en daar wat Speculoospasta, wat direct een leuk patroon aan de bites geeft.

BAKTIP! Deze bakvorm is ideaal voor het maken van deze bites en daarnaast ook onmisbaar voor het maken van blondies of brownies.

Wat is een cheesecake bite?

De laatste tijd bak ik erg vaak cheesecake bites. Daardoor kreeg ik regelmatig de vraag wanneer je het beste cheesecake bites kunt maken en wanneer ik juist voor een ronde, klassieke cheesecake kies. Zo’n cheesecake bite is kleiner dan een punt cheesecake en hierdoor perfect om uit te delen als traktatie.

Zo’n bite is niet alleen een kleiner stukje cheesecake, maar heeft ook andere verhoudingen tussen de bodem, de cheesecakelaag en de vulling. Het heeft dus zowel met de gelegenheid te maken, maar ook met de smaak. Verder is het helemaal aan jou of je gaat voor een bite of voor een gehele taart.

Meer cheesecake bites recepten

Ben je net zoals ik fan geworden van cheesecake bites? Snap ik helemaal! Zet deze bites dan ook echt op je baklijst, ze zijn het proberen waard:

Speculoos cheesecake bites-2a

Het complete basisbakboek 

Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent. 

Bestel hier!

Afbeelding

Speculoos cheesecake bites bewaren

Ik bak graag met speculoos, die kruidige, karamelachtige smaak maakt echt elk baksel net wat lekkerder. Gelukkig kun je deze Speculoos cheesecake bites ook goed bewaren! Let er wel op dat je de toppings zoals de slagroom en de koekjes pas aanbrengt als je ze serveert.

Hoelang blijven cheesecake bites met Speculoos goed?

Verpakt in luchtdichte bewaardozen kun je deze cheesecake bites maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren.

Kun je Speculoos cheesecake bites invriezen?

Eenmaal afgekoeld en opgesteven kun je cheesecake bites prima invriezen. Verpak ze eerst in vershoudfolie en daarna in een luchtdichte bewaardoos, op deze manier blijven ze maximaal een maand goed in de vriezer.

Tips: cheesecake bites met Speculoos

Hoe snijd ik de bites net zo strak als op de foto?

Voor een strak resultaat snijd je de randen van de cheesecake er eerst af en eet je deze restjes zelf (op een later moment) op.

Hoe weet ik wanneer de bites gaar zijn?

De cheesecake is goed als de randen stevig zijn en de binnenkant nog wiebelig is. De gehele bovenkant moet wel gestold zijn en niet meer vloeibaar.

Kan ik de bites ook in een andere bakvorm bakken?

Dat kan absoluut. In de receptkaart vind je een knop ‘Recept omrekenen’ waarmee de tool het recept gemakkelijk voor je omrekent naar de gewenste bakvorm. Hou er wel rekening mee dat de baktijd voor een grotere vorm iets langer kan zijn (en voor een kleinere vorm iets korter).

Kan ik de mascarpone in de toef vervangen?

Ja, dit kan gewoon door slagroom worden vervangen. Hierdoor krijg je een minder romige, maar wel een meer luchtige toef. Je kunt de toeven ook helemaal weglaten, als dat bijvoorbeeld makkelijker is om de bites te vervoeren.

 

Speculoos cheesecake bites recept

Opslaan
Recept afdrukken

4.84 van 25 stemmen

Speculoos cheesecake bites

Dol op cheesecake? Dan heb ik een heerlijk recept voor je! Geen grote en machtige punt cheesecake dit keer: ik ging namelijk voor cheesecake bites. Mét speculoos! En daar mag je er van mij dan best twee van nemen hoor. 
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 175 gram Speculoos koekjes
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram roomkaas
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 60 gram zure room
  • 1 tl vanille-extract
  • 10 gram bloem
  • 80 gram speculoospasta

Topping

  • 60 ml slagroom
  • 1 el vanillesuiker
  • 125 gram mascarpone
  • 8 Speculoos koekjes

Instructies

  • Maal de koekjes fijn en smelt de boter. Voeg deze twee samen en roer door elkaar. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de met bakpapier bekleedde vorm en duw stevig aan met bijvoorbeeld een lepel.
  • Mix de roomkaas en suiker door elkaar. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot ze zijn opgenomen. Meng de zure room, vanille-extract en bloem door het mensel tot een glad beslag.
  • Giet de cheesecakelaag over de koekbodem. Roer de speculoospasta los en verdeel kleine beetjes over de vorm met twee theelepels.
  • Bak de cheesecake in 40 minuten op 150 °C (boven- en onderwarmte). Laat deze na het bakken afkoelen in de oven. Daarna zet je de cheesecake een nachtje in de koelkast.
  • Snijd de cheesecake in 16 blokjes.
  • Maak de mascarponeroom door slagroom, mascarpone en vanillesuiker tot een stijf mengsel te kloppen.
  • Voorzie ieder stukje cheesecake vlak voor het serveren van een toef en decoreer deze met een half koekje.
Tips

Cheesecake is goed als deze na het bakken nog een beetje wiebelig is, vloeibaar is echter niet goed, dan heeft de taart nog wat langer nodig.
Bewaren

3 dagen luchtdicht verpakt in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

18 reacties

  1. Astrid schreef:

    Hoi Laura,

    Vraagje over de Speculoos cheesecake
    waar kan ik de eieren door vervangen ivm ei allergie zusje ?
    In speculoos zit geen ei

    Alvast dank voor antwoord
    Groetjes Astrid

    1. Laura Kieft schreef:

      Hier hebben we vervangers voor ei op een rij staan: https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/

  2. Lisanne schreef:

    Hoe lang van te voren kan je de crème/toef op de cheesecake maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      De toef kan prima langer van tevoren, maar ze het koekjes er pas last minute in (die wordt taai anders.

  3. Cyrelle schreef:

    Ik zou dit recept graag in de vorm van een taart (cheececake) willen maken. Blijven de verhoudingen dan gelijk?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kan recepten altijd omrekenen via deze tool: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

  4. Soum schreef:

    Dag topper,

    Kan ik het ook invriezen ?

  5. Heidi schreef:

    Is de cheesecake ook lekker zonder de toef mascarpone bovenop? Is niet zo handig om te vervoeren anders 😁.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker weten!

  6. Heidi schreef:

    Dankje wel Laura!

  7. bakliefde schreef:

    Wat voor bakvorm gebruik je qua afmetingen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      20×20 cm

  8. Jenske schreef:

    Hi Laura, dit ziet er erg lekker uit en zou ik dan ook graag willen trakteren op het werk. Maar kan ik ook de toef een avond van te voren maken en dan deze dan op het werk zelf er pas op spuiten? Ben bang dat het anders één groot drama wordt met vervoeren.
    Alvast bedankt voor uw reactie!

    1. Laura's Bakery schreef:

      De topping zou ik inderdaad net voor het serveren erop doen. Ik vermoed dat je het wel een avond van tevoren kunt maken, maar wel goed afsluiten ivm vocht uit de koelkast.

  9. Hannelore schreef:

    5 sterren
    Overheerlijk!

  10. Mascha schreef:

    Ik maak deze cheesecake bites al een tijdje en ik doe het altijd met monchou. Maar ik moet nu veelvoudig maken, 3 hoeveelheden, en dat zijn erg veel pakjes monchou af te wikkelen. Ik heb artrose in mijn handen en dus niet zo handig.
    Ik vroeg me af wat voor soort roomkaas jij voor dit recept gebruikt ? Ook monchou of werkt philadelphia net zo goed ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk dat Philadelphia ook prima werkt hoor!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept