stoofpeertjes-speculaas tiramisu

42

Klaar voor het eerste recept met de stoofpeertjes van laatst? Ik maakte er een heerlijk sinterklaasdessert mee: stoofpeertjes-speculaas tiramisu. Dat is me toch een partij lekker zeg, echt heerlijk! De speculaasjes dipte ik in het vocht dat na het koken van de peren nog in de pan zit en ik voegde ook wat van dat vocht toe aan de mascarponeroom. Verder combineren de kruidige speculaasjes erg goed met de eveneens licht gekruide peertjes. Een zalige combinatie die het goed zal doen als dessert. Of gewoon bij de koffie, want waarom ook niet?

Stoofpeertjes-speculaas tiramisu

Met stoofpeertjes en speculaas maak je een onwijs lekker Sinterklaas dessert: stoofpeertjes-speculaas tiramisu. Deze tiramisu eet je het liefst de hele dag door!
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 2-4 el stoofpeertjesvocht
  • 8-10 speculaasjes
  • extra stoofperenvocht
  • 2-3 stoofpeertjes (volgens recept)

Instructies

  • Klop de slagroom stijf met de suiker. Doe de mascarpone in een kom en roer rustig wat losser. Voeg 2 eetlepels van het stoofperenvocht toe en roer tot deze is opgenomen. Als het nog een stevig mengsel is, kun je nog 1-2 eetlepels toevoegen (en anders laat je het zo). Voeg een deel van de slagroom toe en spatel rustig door de mascarpone. Wanneer het deels is opgenomen voeg je de rest van de slagroom toe, spatel tot een egaal mengsel.
  • Breek de speculaasjes in stukjes en snijd de stoofperen ook in stukjes.
  • Doop wat stukjes speculaas in het stoofperenvocht en leg deze op de bodem van de schaaltjes/bakjes/glaasjes voor de tiramisu. Bovenop de speculaasjes gaan vervolgens de stoofpeertjes, top dat weer af met de mascarponeroom. Maak vervolgens weer alle laagjes opnieuw, eindig met de room.
  • Decoreer je Sinterklaas tiramisu met extra stukken speculaas en een paar stoofpeertjes.

Tips

  • Bewaren: Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar, ook erg goed voor te bereiden als sinterklaasdessert dus.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. Lisa schreef:

    Wat een leuk dessertje zeg. Misschien staat ie bij ons wel op tafel op Sinterklaasavond.

  2. Mariska schreef:

    Klinkt lekker, kan zo’n mascarpone vulling ingevroren worden?

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan, maar het kan na ontdooien wel invloed hebben op de structuur.

  3. Bonny schreef:

    Ik wil dit graag als kerstdessert maken ,maar gaat dit ook met een pot stoofperen, en dat vocht?
    Groetjes en fijne feestdagen

  4. Kathy schreef:

    Bedankt voor het heerlijke receptje… ik maak het voor oudejaarsavond. Nu al eens uitgeprobeerd. Groetjes uit België!

  5. Silvia schreef:

    Heerlijk!! En super leuk te maken, samen met mijn dochter van 7.
    Heb nog extra kaneel door de marcerponeroom gedaan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *