Behind the scenes: juni 2019

2 juli 2019 Laatst bewerkt: 2 juli 2023
Behind the scenes: juni 2019
0

Het is niet zo dat ik heb stilgezeten de afgelopen maand, maar ik heb bijzonder weinig foto’s gemaakt zag ik net. Na de laatste bakdagen heb ik voornamelijk achter de computer gezeten en dat is nu eenmaal minder interessant. Een vrij kort kijkje achter de schermen dit keer dus, maar zeker niet minder leuk! De maand begon met prachtig weer, gevolgd door noodweer met een lekkage. Ik ging weer lekker aan de bak en zat dus heel veel achter de computer. Kijk maar mee:

BTS juni Lot

BTS juni watermeloen

De maand begon met tropisch weer en daar genoot ik van. Hoewel ik ook wel weer zo’n zeurkous ben die een paar graden minder warm ook wel lekker had gevonden haha. Het hele weekend was ik samen met Lot in de tuin te vinden en ik sneed een grote watermeloen in stukken. Heerlijk, daar krijg ik dus echt geen genoeg van in de zomer.

BTS juni 4

Voor de laatste boek bakdagen haalde ik de mini muffinvorm tevoorschijn. Omdat ik een gigantische hekel heb aan het schoonmaken van dat ding, trek ik wat tijd uit voor het bekleden met bakpapier. Is zo gedaan en je hapjes komen er na afloop gegarandeerd makkelijk uit. Resultaat was ontzettend lekker trouwens.

BTS juni 3

Na de tropische hitte volgden tropische buien en stormen. En dat heb ik geweten. Ik kon van boven naar beneden blijven rennen, want op kantoor lekte het gigantisch en ook onder de keukendeur door liep het water naar binnen. Voor de dakgoot is inmiddels een noodreparatie uitgevoerd en die wordt later deze zomer vervangen. De keukendeur heb ikzelf op weten te lossen gelukkig. Bij de volgende buien kon ik dus gewoon lekker blijven zitten.

BTS juni 5

Zoals elke maand had ik ook weer een paar bakdagen met Lian op de planning staan. In drie dagen tijd maakten we bijna 30 recepten voor de zomer. De recepten voor juli en augustus zijn helemaal af. We werken deze zomer weer met thema’s trouwens: ijs en drankjes, fruitige baksels en barbecue bijgerechten. We hebben zitten smullen van alles. En van het ijs dat in de vriezer ligt smul ik nog steeds. Het eerste recept komt morgen online!

Het Laura's Bakery borrelhapjes bakboek

Afgelopen maand kon ik ook ein-de-lijk de cover van mijn nieuwe boek aan jullie laten zien. Mocht je het gemist hebben, in dit artikel kun je er alles over lezen (en gelijk reserveren). Echt, jullie enthousiaste reacties waren overweldigend en maakten me ontzettend blij. Zeker toen ik zag hoeveel van jullie ook gelijk al een exemplaar hadden gereserveerd, dat maakt me zó trots. Voor meer boekupdates verwijs ik je even door naar het laatste ‘making of’ artikel dat vorige week online kwam. Daar vertel ik meer over het proces tot nu toe.

making of het borrelhapjes bakboek 2-2

Vooral de laatste twee weken van juni waren niet bijster interessant. Of nouja, ik deed vooral hetzelfde. Uren bracht ik door achter de computer om het boek te schrijven en alle foto’s uit te zoeken. Het is nogal een klus als je alles zelf wilt doen (de meeste auteurs besteden de fotografie uit, soms zelfs ook het koken en bakken), maar het is het meer dan waard. Ik geef eerlijk toe dat het soms een beetje veel is in combinatie met al het andere werk. Maar als ik straks in oktober mijn boek voor het eerst vasthoud ben ik dat allemaal vergeten. Het is het dubbel en dwars waard voor zo’n mooi resultaat.

making of het borrelhapjes bakboek 2-1

Ik kon natuurlijk niet zomaar twee weken lang al het andere werk laten liggen, er moest nog meer gebeuren. Ik heb weer wat uurtjes in de nieuwe site gestoken, durf jullie niet te zeggen wanneer deze live gaat trouwens, elke keer duurt het toch langer dan gedacht. Jullie merken het vanzelf 😉 . Ik werkte verder ook aan blogposts voor juli en maakte verschillende columns voor Vriendin.

Terwijl ik dit schreef was ik met de laatste boekdingen bezig, maar nu dit online staat is dat inmiddels ingeleverd. Heerlijk! Deze en volgende week heb ik mijzelf vrij gegeven. Even opladen en daarna weer fris en fruitig aan de slag. Ik heb even getwijfeld of vakantie wel verstandig was omdat ik zoveel te doen heb, maar ik heb gewoon echt even wat rust en vrije tijd nodig. Het waren een paar hectische maanden. Deze maand begin ik dus met vakantie! Geen idee nog wat ik allemaal ga doen, naast een weekendje weg heb ik niets gepland staan. Daarna staan er weer bakdagen op het programma en zullen er ook weer wat boek werkzaamheden zijn. En ik ga dan volle bak aan de nieuwe site werken (voor zover ik dat kan doen) want ik wil jullie nu toch echt alles kunnen laten zien ;). Tot over een maand weer! (en als je mijn updates niet kunt missen, volg me dan op Instagram 😉 )

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Carina schreef:

  Dat wordt vast een mooi borrelhapjes boek het ziet er nu al goed uit.
  En wat een mooi verhaal erbij zo kan ik met warm weer niet zonder aardbei.

 2. Trudy schreef:

  Fijne Vakantie!

 3. Mirjam schreef:

  Fijne vakantie, neem je rust en geniet ervan???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *