Cervelaat Roomkaas Flapjes

9 september 2013
22

cervelaat roomkaas flapjes 1a

Vandaag staat er weer eens een lekker hartig hapje online. Deze cervelaat roomkaas flapjes maak ik hier thuis al jaren. Gekke naam misschien, maar ik noem ze altijd al zo en iedereen weet gelijk wat ik bedoel. Warm zijn ze ontzettend lekker (wel goed uitkijken, de roomkaas wordt heet!) maar ook koud zijn ze heerlijk. Hier maak ik ze wel eens als voorafje of op een gezellig film avondje. Je zult vast genoeg gelegenheden kunnen bedenken om deze lekkere bladerdeeg hapjes voor te maken. Ook heel fijn: ze zijn zo klaar. Met een half uurtje kun je al heerlijke hapjes op tafel hebben staan. Lekker om te combineren met de parmaham twisters.

cervelaat roomkaas flapjes 2a

cervelaat roomkaas flapjes 4a

Cervelaat roomkaas flapjes

Deze bladerdeeg hapjes zijn heerlijk als voorafje of voor een gezellig avondje. Hartstikke lekker en snel gemaakt. Het recept vind je hier!
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 8 plakjes cervelaat
  • 1 ei
  • Italiaanse kruiden
  • zout en peper

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontdooien en snij deze diagonaal door de helft. Strooi wat zout en peper op de plakjes bladerdeeg.
  • Snij elk plakje cervelaat in vieren. Leg de vier stukjes op elkaar en plaats op het bladerdeeg zoals op de foto.
  • Verdeel de roomkaas over de acht stukken hapjes.
  • Smeer op één helft van het bladerdeeg de randjes in met ei. Vouw de flapjes dubbel en druk met een vork rondom stevig aan.
  • Smeer de flapjes in met ei en bestrooi met Italiaanse kruiden.
  • Bak de cervelaat roomkaas flapjes af in 15 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Hier lees je hoe je bladerdeeg hapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.

cervelaat roomkaas flapjes 3a

Wat is jouw favoriete hartige hapje?

Z Liefs Laura PNG

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

31 reacties

  1. Joke schreef:

    Mooi gemaakt Laura, ziet er heerlijk uit.
    Prachtige foto’s heb je weer gemaakt.

    Liefs, mam ♥

  2. Eslem schreef:

    Jum! Simpel en lekker! Wat ik zelf weleens maak: fijngeprakte Turkse witte kaas gemengd met platte peterselie, en dan in bladerdeeg en dat bestrooien met nigellazaadjes. Eveneens simpel en lekker!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik ken Turkse witte kaas niet, maar het klinkt heerlijk!

  3. Silke schreef:

    Ow wat zien ze er heerlijk uit.
    Wij doen hier regelmatig een flapjes avond met allerlei soorten vullingen. Zo lekker en simpel.

  4. Joyce schreef:

    Lijkt me erg lekker!

  5. Lian schreef:

    Lekker en zo simpel, daar houd ik wel van 🙂 duidelijke fotos ook, ik had in eerste instantie niet in de gaten dat het kleine flapjes zijn. Krijg hier een echte snack-attack van 😀

  6. Simone schreef:

    Lekker!!! Ben ook gek op dit soort kleine bladerdeeg hapjes en ook een grote voorliefde voor albondigas… En andere tapas heerlijkheden!

  7. Anoeska schreef:

    Jummieee jummieee dit ga ik een keer proberen voordat we ’n film gaan kijken! Weer eens iets anders dan chips haha. 😉

  8. Eline schreef:

    Deze hapjes zijn helemaal makkelijk te maken met de Mini Quick Bites van Tupperware. Zo hoef je niet meer met een vork te prikken om ze dicht te krijgen. Uitsnijden met de onderkant, vullen, dichtklappen en in de oven!

    Groetjes, Eline

    PS. Leuk recept om op een Kookstudio te maken!

  9. Tosca schreef:

    Ziet er allemaal lekker en goed uit, super leuke site.
    Ben benieuwd naar je blog.

    Tosca

  10. Karin schreef:

    Hallo,

    Is het af te raden om dit de vorige dag al klaar te maken of is het de volgende dag dan niet meer krokant?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou ze niet al een dag van te voren maken, ze zijn dan inderdaad niet meer knapperig. Je kunt wel ze al voorbereiden en in de koelkast bewaren zodat je ze de volgende dag alleen nog maar hoeft te bakken.
      Liefs, Laura

      1. Karin schreef:

        Helemaal goed, zo ga ik het doen 1e kerstdag! Bedankt voor je reactie, groetjes Karin

  11. Gezien Nagtegaal schreef:

    Hallo Laura,
    Wat een geweldig idee is snel te maken en was een sucses. Ik heb ook ham/kaas en kipfoletbieslook/tomatentapanade als alternatief ook gemaakt

  12. Desiree schreef:

    Deze ga ik zéker maken. Wat ik met bladerdeeghapjes vaak doe is bakken, maar dan min 5 minuten de benodigde tijd. Je kan ze dan goed invriezen en wanneer je ze wilt gebruiken hoef je ze alleen nog maar even in de oven te doen.

  13. Shirley schreef:

    Ik heb zojuist de flapjes gemaakt, nu wachten op de visite en hup de oven in, ze zien er zo lekker uit, dus denk dat ze ook heerlijk proeven! Bedankt Laura

  14. Annelies schreef:

    Looking good!! Ga ik komende dinsdag voor mijn verjaardag maken! Die roomkaas, is dat gewoon monchou met niks er in of is het meer boursin achtig?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Soort boursin zonder kruiden. Ligt ook vaak onder de naam zuivelspread in de schappen. Kruidenkaas kun je trouwens ook gebruiken, is ook erg lekker.

  15. Saskia schreef:

    Ziet er heerlijk uit!!
    Kan je dit ook maken en dan invriezen?
    Lijkt mij erg handig voor een feest, dan heb je het op voorraad.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee dat zou ik niet doen. Je kunt ze wel een dag van te voren maken en dan nog even opwarmen (of juist als eerst afbakken als je ze tot die tijd ongebakken in de koelkast bewaart)

  16. Esmee schreef:

    Hoi Laura,

    Ze zitten nu al 25 minuten in de oven maar zijn nog steeds erg bleek.. Weet jij wat ik fout doe?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heeft je oven wel de juiste temperatuur? Je kunt checken of de oven het wel goed weergeeft door een oventhermometer in de oven te zetten. Na 25 minuten zouden ze toch echt wel kleur moeten hebben.

  17. Janice schreef:

    Hallo Laura,

    Dit ziet er echt super lekker uit! Nou vroeg ik me af of het ook mogelijk was om deze met feta kaas te maken i.p.v. de roomkaas.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan ook!

  18. Kitty schreef:

    Bedankt voor je recepten en wat een leuke site!
    Ik heb de flapjes gemaakt en de mini pizza’s en ze waren heerlijk! Erg makkelijk om te maken en kost niet veel tijd. Weer eens wat anders om op een verjaardag of feestje te geven.

    Groetjes, Kitty

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen dat ze in de smaak vielen!

  19. ilona bax schreef:

    hoi hoi
    mijn man is er helemaal verslaafdt aan :):)
    ik maak ze regmatig voor hem en familie
    ze zijn dan zo op als ik ze op tafel zet jammie

  20. Marianne schreef:

    Hoi Laura,

    De flapjes gemaakt en waren echt heerlijk, jammer dat ik zo’n kleine oven heb.
    Groetjes,
    Marianne

  21. Jane schreef:

    Wat een lekkere recepten. De mini pizza’s zijn leuk om met mijn 3 jarige zoon te maken. De roomkaas flapjes heb ik met salami gemaakt. Ze waren heerlijk!

  22. Sandra schreef:

    Hoi Laura,

    Ik ga ze zo dadelijk voor de eerste keer maken en heb monchou (stond ook roomkaas op) gekocht, kan dat ook? en als ik het goed begrijp, doe je een plak cervelaat in 4 partjes snijden en alle 4 de partjes gaan in 1 flapje?

    Groetjes Sandra

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruik het zelf nooit voor deze hapjes, maar het kan wel inderdaad. En dat klopt, minder kan natuurlijk ook als je dat lekkerder vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *