Behind the scenes: november 2016 #2

Gepost: 30 november 2016 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

bts-november-2-9

Elk seizoen en elke periode van het jaar vind ik zijn charmes hebben, maar de voorpret voor Kerst vind ik toch wel het allerleukste! Hier kijk ik serieus het hele jaar door naar uit, zomers neurie ik al kerstliedjes tot grote ergernis van een aantal mensen haha. Hoewel ik het de leukste periode van het jaar vind, is het ook gelijk de drukste periode (alhoewel, toen ik mijn boek maakte dit voorjaar was het ook MEGA druk). En hoe het kan weet ik niet, maar zodra het eind van mijn to-do list niet meer in zicht is, ben ik ook niet meer productief. Gevalletje van te druk en niet meer weten waar ik moet beginnen. Mijn vrije avonden en weekenden zijn momenteel dus schaars, want ik zet alles op alles om de to-do lijst in te korten. Helemaal niet erg, want dat hoort er nu eenmaal bij in deze periode. En wellicht ligt het ook een beetje aan mijn vreselijk irritante uitstel gedrag (ook al doe ik nog zo mijn best). In ieder geval, een drukke periode dus waarin ik weer van alles deed en bakte. Kijk maar mee naar mijn afgelopen 2,5 week!

Ik eindigde vorige keer bij de signeersessie bij een boekhandel hier in Haarlem op vrijdag. De volgende dag ging ik naar Utrecht, een dagje naar de beurs. Op De Tasty had ik namelijk een druk programma. Ik reikte een cheque van €13.144,- euro uit aan Pink Ribbon (van de actie Bakken voor Pink Ribbon), signeerde mijn boeken op het boekenplein en gaf ook nog een workshop in De Bakbeleving. Zó leuk allemaal!

bts-november-2-8

Zondagmiddag sleepte ik mezelf van de bank af om in de keuken aan de slag te gaan. Ik maakte onder andere krokante kipstukjes (staan al online) en pavlova’s voor een leuke campagne. Daar zie je in december meer van.

bts-november-2-7

Maandag kwam mijn moeder een ochtendje helpen. Ik had laten vallen dat ik zwaar achterliep met het plaatsen van mijn artikelfoto’s op Welke en Pinterest, daar kwam ze dus een ochtendje mee helpen. Zo fijn! Ook maakte ik de pavlova’s af waar ik zondag mee begonnen was en beantwoordde ik alle mailtjes die er nog stonden.

bts-november-2-6

Dinsdag was echt een supertoffe dag! Ik ging namelijk met een klein groepje pers naar Antwerpen (en omgeving) toe op uitnodiging van Tony’s Chocolonely. Ik keek in de haven van Antwerpen hoe de cacaobonen binnenkwamen, hoe de chocolade bij Callebaut werd gemaakt en vervolgens in weer een andere fabriek naar het productieproces van de repen zelf. Heel erg gaaf en een hele toffe ervaring. Mijn verslag van deze dag kun je trouwens hier lezen.

Ik was de dag erna niet echt vooruit te branden en hing voornamelijk op de bank met mijn laptop om artikelen uit te werken. Donderdag had ik een afspraak bij de kapper gemaakt. Dat vind ik heerlijk als ik het zo druk heb. Echt even een momentje voor mezelf.

bts-november-2-4

Ook had ik veel foodpost op woensdag en donderdag. Vooral veel chocola! Op bovenstaande foto zie je mijn buit chocola van slechts 3 dagen: uit de goodiebag van Tony’s Chocolonely, chocoladeletters van HEMA en Verkade en ook nog reepjes van Sukrin. Ik kan wel weer even vooruit zo.

bts-november-2-5

Na een paar dagen achter de computer, dook ik in het weekend weer de keuken in. Ik ging aan de slag met een keukenmachine van Bosch die ik mocht testen. Ik maakte er een lekker kerstdessert mee wat in december online komt.

bts-november-2-3

Zondag stormde het flink, maar ging ik toch nog even naar buiten. Met mijn ouders ging ik naar de kerstshow van tuincentrum Global Garden. Dat is altijd zo mooi daar. Ik kocht niet heel veel kerstgerelateerde dingen, maar wel twee hele toffe vazen/flessen die nu in mijn hal staan de pronken op de kast.

bts-november-2-2

Dinsdag stond ik weer eens een lekker dagje in de keuken. Ik maakte de laatste sinterklaasrecepten en zette deze ook gelijk op de foto. Wat is het toch fijn om met speculaaskruiden te bakken. Net als cranberry’s trouwens, daar maakte ik een lekker recept voor kerst mee.

De jaarlijkse advent op het blog begint morgen en ik ben nog lang niet klaar, al liggen alle ideeën inmiddels wel vast. Voor wie niet weet waar ik het over heb: al een paar jaar houd ik op mijn blog een advent. Van 1 t/m 24 december vind je elke dag een recept of ander kerstartikel op Laura’s Bakery. Morgen gaan we dus al van start!

bts-november-2-1

Woensdag ging ik naar Den Haag voor een afspraak met mijn mediabureau. We bespraken hoe het afgelopen jaar (tot nu toe) is gegaan en plannen voor het volgende jaar. Voor de afspraak had ik licht geluncht, en daarna merkte ik dat ik toch wel flinke trek had. Op het station haalde ik daarom een broodje en een beker thee voor in de trein.

bts-november-2-11

De rest van die week en het weekend kon je mij voornamelijk achter de computer vinden. Overdag achter mijn bureau, ’s avonds lekker op de bank met mijn laptop op schoot. Om niet alleen maar te werken verplichte ik mijzelf tot lekker bankhangen en wat tv series kijken. Lotje vind dat ook leuk, en komt dan gezellig naast mij liggen op de bank. Dan wil ze ook de hele avond geaaid worden en zodra ik daarmee stop kijkt ze me verontwaardigd aan.

bts-november-2-10

Waar ik normaal op maandag altijd de hele dag super geconcentreerd bezig kan zijn, lukt dat dit keer niet. Ik ging ’s middags daarom maar even een stukje lopen naar Action. Uiteraard kwam ik weer met een tas vol naar buiten. En helemaal leuk, eind van de middag werd bij mij deze toffe kist bezorgd. Ik was al heel erg lang op zoek naar een toffe kist voor bij het voeteneind van mijn bed. Ik kon alleen niet vinden wat ik in gedachten had, want hij moest wel groot genoeg zijn om mijn kerstboom in op te bergen. Daarom heb ik hem uiteindelijk op maat laten maken en ik ben er zó ontzettend blij mee.

Dinsdag zat ik voornamelijk achter de computer om alle kerstrecepten uit te werken die ik al heb gemaakt. Verder stond ik ook nog even in de keuken om wat andere kerstrecepten voor te bereiden.

En dat was november alweer, nu op naar mijn favoriete maand van het jaar: december! Begin deze maand ga ik de kerstboom opzetten, ik moet mijn surprise voor Sinterklaas nog maken en er staan een aantal leuke events op het programma. En ik ga weer lekker verder bakken voor Kerst natuurlijk. Over dat alles vertel ik je half december meer, of volg mij op Instagram om niets te missen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Nicole schreef:

  Mooie behind the scenes. Het lijkt me zo leuk om dagelijks met je passie bezig te kunnen zijn, al begrijp ik ook heel goed dat je soms even helemaal niets wilt doen en gewoon series wilt kijken.

  Die overvloed aan chocolade… oh my… dat wil ik ook hahaha

 2. Margot schreef:

  Leuk om te zien weer en slim om die kist op maat te laten maken!

 3. Candy schreef:

  Leuk om te lezen. Ik ben zelf ook al bezig met kerst dingen voor bereiden voor mijn bakblog! Oh heerlijk al die chocolade daar gaat je creatieve brein toch van werken 🙂

 4. Marielle schreef:

  Wat een leuke dingen allemaal en wat een berg chocolade! Het was leuk je even te ontmoeten op de Tasty 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *