Bladerdeeg kaasstengels

21 maart 2014
72

Kaasstengels 1a

Op verjaardagen (en alle andere gelegenheden) word ik altijd erg blij van kaasstengels die op tafel staan, ik vind ze echt zo lekker! Ook op de zoute variant ben ik gek, zo’n bakje met kaas- of zoute stengels is niet veilig voor mij. Toen ik weer eens met bladerdeeg in de weer ging, bedacht ik mij dat ik ze natuurlijk ook gewoon heel eenvoudig zelf kon maken. Kwestie van reepjes bladerdeeg met kaas bestrooien en klaar zijn de bladerdeeg kaasstengels. Ik besloot om ze nog wat extra smaak te geven met zout en peper maar je zou ook Italiaanse kruiden kunnen gebruiken voor een net iets andere variant. Gewoon doen wat jij lekker vindt. 

Kaasstengels 2a

Kaasstengels 3a

Bladerdeeg kaasstengels

Ook dol op kaasstengels. Met dit recept maak je eenvoudig zelf je bladerdeeg kaasstengels! Breng ze naar wens op smaak met zout, peper en/of andere kruiden.
Porties: 16 kaasstengels

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • geraspte kaas (belegen vind ik zelf erg lekker)
  • zout en peper
  • geklutst eitje

Instructies

  • Snij de plakjes bladerdeeg in 4 stroken en smeer deze in met ei. Prik er met een vork wat gaatjes in en strooi kaas over de reepjes bladerdeeg.
  • Leg de repen deeg op een bakplaat en strooi naar smaak een beetje peper en zout op je kaasstengels. Dit hoeft niet per se maar maakt het wel net even wat lekkerder.
  • Bak de bladerdeeg kaasstengels in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
  • Even laten afkoelen en smullen maar!
Bewaren

Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Hier lees je hoe je bladerdeeg hapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.

Kaasstengels 4a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

30 reacties

  1. Marlissa schreef:

    Yummie! Kaasstengels zijn altijd lekker en perfect voor partijtjes.

  2. Amy schreef:

    Ziet er lekker uit! Zo simpel!

  3. Diana schreef:

    Ik draai ze altijd nog een paar keer in een soort twistervorm voor ik de kaas er op strooi, ziet er nog gezelliger uit vind ik. Zoiets als jij bij jouw parmahamtwisters doet.
    Ik ben zelf ook fan van de kaasstengels, mmmmm.

  4. Inge schreef:

    Heerlijk! Maken wij ook altijd, en dan ook nog in de variant met zout en sesamzaadjes, mmmm!

  5. Nicky schreef:

    Kaasstengels zijn zó lekker! Ik moet me altijd inhouden om niet heel het bakje in mijn eentje op te eten 😉
    Ik maak er meestal twisters van met oude kaas en Italiaanse kruiden, simpel maar heel lekker.

  6. Carlijn schreef:

    Ik heb ze afgelopen weekend gemaakt als test, en wat lekker waren ze! Zowel met belegen als met oude kaas. Zo heb je altijd in een handomdraai wat lekkers in huis als er onverwacht bezoekt aandient!

  7. Daniella schreef:

    Heerlijk. Ik strooi zelf de kaas altijd op de ene helft dan vouw ik het plakje dubbel en strooi ik er nog grof zeezout en sesamzaadjes op. Daarna in reepjes snijden en een wokkel van draaien. Ook heel lekker.

  8. Angela schreef:

    Hoelang kan je ze bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      hier lees je alles over het bewaren van bladerdeeg hapjes: http://www.handigebaktips.nl/bladerdeeg-hapjes-bewaren/

  9. Inge schreef:

    Ziet er erg lekker uit en ook nog eens makkelijk te maken … Heb zelf een airfryer, enig idee hoe lang en op welke temperatuur ze daar in zouden moeten??

    1. Laura's Bakery schreef:

      ik durf niet te zeggen hoe je ze in een airfryer bereidt.

  10. Cindy schreef:

    Ik heb ze net meteen gemaakt nadat ik ze op Facebook voor bij zag komen. Ze zijn erg lekker!

  11. elisabeth schreef:

    Ik heb ze vorige week gemaakt gehad, en mijn man en ik vonden zeheerlijk, dus maakte ik er nog meer. Maar die zijn ook al bijna op, dus sta er nu weer temaken, jammie.
    bedankt voor het recept xxxx

  12. Karin van Dijk schreef:

    Mag ik vragen waar het prikken van gaatjes voor dient?
    Dank je

    1. Laura schreef:

      Zodat het bladerdeeg gelijkmatiger rijst en ze niet te dik worden.

      1. Karin van Dijk schreef:

        Hartelijk dank!
        Daar was ik inderdaad achter gekomen 🙂

  13. Ria van der Laan. schreef:

    Vanmiddag een grote Sint letter gemaakt, gevuld met Duitse braadworst. Uit de darm geknepen natuurlijk. Was heerlijk.
    Omdat ik nog drie plakjes bladerdeeg over had, nog wat kaashapjes gemaakt.
    Plakje bladerdeeg belegd met 2 plakjes bacon, daar bovenop nog een plakje bladerdeeg met 2 plakjes bacon en afdekken met laatste plakje bladerdeeg. Dan bestrijken met ei en geraspte kaas erover strooien. In blokjes snijden en 15 min. bakken in voorverwarmde oven op 210 gr. Even af laten koelen en je hebt een heerlijk hapje bij de ‘borrel’.

  14. Femke schreef:

    ik heb het samen met me vader gemaakt ze zijn verrukkelijk zeker als ze net uit de oven komen ik vindt zelf dat als je ze zelf bakt zijn ze lekkerder dan dat je ze koopt en je hebt een top site ik kijk altijd op jou site als ik zin heb om iets te bakken xx van Femke

  15. Anna schreef:

    Ik heb het recept geprobeerd en heb ipv zout en peper sesamzaadjes gedaan. Dit was ook erg lekker!!

  16. Diana schreef:

    Hoi wij zijn het nu aan het uitproberen. Heel erg leuk om te maken. Dankje wel voor het recept groetjes diana

  17. Petra schreef:

    Hallo,
    moet je voor de kaasstengels deeglapjes voor hartige taart gebruiken of gewone deeglapjes. gr petra

  18. Anisha schreef:

    Hi! Zou je voor het bestrijken in plaats van ei ook melk kunnen gebruiken?

  19. BSO groep schreef:

    Super leuk. Heb het met de kinderen op de BSO gemaakt ze vonden het super leuk om eens te doen.

  20. Senna schreef:

    Superleuk lekker en makkelijk! Ik heb ervan genoten. Hele leuke en handige website!

  21. Karin schreef:

    Gebruik je bakpapier voor de kaasstengels of juist niet?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik altijd bakpapier als ik iets op de bakplaat leg. Zie ook de foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *