Jam twisters

Gepost: 2 oktober 2014 Laatst bewerkt: 28 augustus 2024
Jam twisters

Een tijdje terug besloot ik dat het weer eens tijd was voor een nieuwe zoete bladerdeeg creatie. Maar, het moest wel eenvoudig zijn en ik wilde alles in huis hebben. Iedereen heeft wel eens zin in een lekkere luie lekkernij om zelf te maken toch? Na wat zoeken in de kastjes en de koelkast besloot ik dat het jam twisters zouden worden! Jam heeft bijna iedereen wel standaard in de koelkast staan dus dat is perfect ‘beleg’ voor bladerdeeghapjes. Resultaat zijn knapperige dunne stokjes met een beetje frisse jam, heerlijk!

jam twisters 2a
jam twisters 3a
jam twisters 4a

Wij vonden deze jam twisters hier erg lekker bij een kopje thee, maar ook tussendoor smaken ze goed kan ik je vertellen ;).

jam twisters 5a

Jam twisters van bladerdeeg

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Jam twisters

Bladerdeeghapjes met jam in de vorm van twisters: jam twisters! Niet alleen heel makkelijk om te maken, maar ook nog eens heel erg lekker!
Porties: 16 twisters

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • paar flinke eetlepels jam (smaak naar keuze)
  • suiker
  • ei, geklutst

Instructies

  • Voor deze jam twisters willen we het bladerdeeg wat dunner hebben. Dat doe je eenvoudig zelf door het bladerdeeg uit te rollen. Leg 1 (of 2 tegelijk) plakje(s) op je werkblad en rol hem in de lengte uit. Zorg dat 2 plakjes ongeveer even groot zijn.
  • Op één uitgerolde plak bladerdeeg smeer je een royale laag jam. Ik gebruikte zelfgemaakte aardbeienjam, maar je kunt ook een andere smaak kiezen. Leg de andere plak bladerdeeg hier bovenop en druk voorzichtig aan.
  • Snij het geheel in de lengte in 8 repen. Dit werkt heel makkelijk met een pizzaroller.
  • Elke reep pak je bij de uiteinden vast en deze draai je in tegengestelde richtingen zodat er een mooi spiraal ontstaat. Leg deze op de bakplaat.
  • Smeer de twisters licht in met het geklutste eitje en strooi een beetje suiker over de twisters.
  • Bak de jam twisters in 15 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren. Ze kunnen ook prima worden ingevroren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

  1. MySimplySpecial schreef:

    Lekker en ze zien er leuk uit!

  2. Malou schreef:

    Ze zien er leuk en lekker uit!

  3. Emily van Kampen schreef:

    Wat leuk dat deze twisters zoet zijn! Meestal zie je ze alleen hartig, met kaas bijvoorbeeld, maar dit is ook een lekker idee!

  4. Sofie schreef:

    Wat een leuk idee en bovendien heel lekker zo te zien!

  5. Dianne schreef:

    lekker lekker! alleen dat draaien wil mij nog niet zo goed lukken. maar ja de smaak is er niet minder om!

  6. Fatiha schreef:

    Ik houd van simpele en lekkere recepten!

    Bedankt, ik ga ze straks al maken!

  7. Mildred schreef:

    Leuk!! Ook lekker als traktatie op school…..

    1. margarita schreef:

      of in de picknickmand in de zomer 😉

  8. Marlinde schreef:

    Dat ziet er leuk en lekker uit!

  9. Margarita schreef:

    Mmmm super lekker waren ze .
    Ik heb ze gemaakt met gepureerd fruit uit de diepvries en de suiker achterwege gehouden zodat mijn dochter van 14 maanden kon mee smikkelen.
    Met de kerst ga ik ze weer maken 🙂 samen met de candy cane koekjes

  10. Ammiejjj schreef:

    Net gemaakt!.. Lekker koppie thee erbij 🙂 super!

  11. Jan-Willem schreef:

    Gisteren gemaakt als traktatie voor mijn jarige dochter (8) op school. Om te smullen en om makkelijk te maken!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept