Pizza bruschetta

20 maart 2020
Pizza bruschetta
187

Meestal beleg ik mijn bruschetta’s pas als ze uit de oven komen, maar deze pizza bruschetta belegde ik juist voordat ze de oven ingingen. En je zet ze ook gelijk warm op tafel. Beetje tomatensaus, kaas en Parmaham en ze waren al klaar om in de oven te schuiven. Ik belegde ze zoals mijn favoriete pizza die ik vrijwel altijd maak of bestel. Eenmaal uit de oven nog wat verse basilicum erbij en je kunt aan tafel. Ik genoot ervan als lunch, maar ze zijn natuurlijk ook heerlijk bij de borrel, als voorgerecht of gewoon terwijl je op de bank een filmpje aan het kijken bent. En varieer gerust met het beleg, dat is het fijne aan pizza’s en dus ook aan pizza bruschetta.

Pizza bruschetta

Dol op pizza en bruschetta? Dan word je helemaal blij als je deze twee combineert voor overheerlijke pizza bruschetta.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 1 ciabattabrood
  • 200-250 gram tomatensaus
  • 75 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 75 gram mozzarella geraspt
  • 4-5 plakken Parmaham
  • verse basilicum

Instructies

  • Snijd de ciabatta in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik en leg deze op een bakplaat. Smeer ze in met wat tomatensaus.
  • Strooi beide soorten kaas over de bruschetta. Scheur de Parmaham in stukjes en verdeel over de broodjes.
  • Bak de pizza bruschetta in 12-15 minuten in de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Eenmaal uit de oven voeg je wat verse basilicum toe. Serveer gelijk.
Tips

Als tomatensaus gebruik ik gewoon een pot pastasaus, kies er eentje die je lekker vindt.

Bewaren

Gelijk serveren is het lekkerst, alhoewel ze afgekoeld ook heerlijk zijn.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Larissa schreef:

    Heb je een vers brood, of afbakbrood nodig?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een afgebakken brood, vers of afbak maakt in de basis verder niet uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *