Meestal beleg ik mijn bruschetta’s pas als ze uit de oven komen, maar deze pizza bruschetta belegde ik juist voordat ze de oven ingingen. En je zet ze ook gelijk warm op tafel. Beetje tomatensaus, kaas en Parmaham en ze waren al klaar om in de oven te schuiven. Ik belegde ze zoals mijn favoriete pizza die ik vrijwel altijd maak of bestel. Eenmaal uit de oven nog wat verse basilicum erbij en je kunt aan tafel. Ik genoot ervan als lunch, maar ze zijn natuurlijk ook heerlijk bij de borrel, als voorgerecht of gewoon terwijl je op de bank een filmpje aan het kijken bent. En varieer gerust met het beleg, dat is het fijne aan pizza’s en dus ook aan pizza bruschetta.
Pizza bruschetta

Pizza bruschetta
Dol op pizza en bruschetta? Dan word je helemaal blij als je deze twee combineert voor overheerlijke pizza bruschetta.
Porties: 16 stuks
Ingrediënten
- 1 ciabattabrood
- 200-250 gram tomatensaus
- 75 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 75 gram mozzarella geraspt
- 4-5 plakken Parmaham
- verse basilicum
Instructies
-
Snijd de ciabatta in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik en leg deze op een bakplaat. Smeer ze in met wat tomatensaus.
-
Strooi beide soorten kaas over de bruschetta. Scheur de Parmaham in stukjes en verdeel over de broodjes.
-
Bak de pizza bruschetta in 12-15 minuten in de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte).
-
Eenmaal uit de oven voeg je wat verse basilicum toe. Serveer gelijk.
Tips
Als tomatensaus gebruik ik gewoon een pot pastasaus, kies er eentje die je lekker vindt.
Bewaren
Gelijk serveren is het lekkerst, alhoewel ze afgekoeld ook heerlijk zijn.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Heb je een vers brood, of afbakbrood nodig?
Een afgebakken brood, vers of afbak maakt in de basis verder niet uit.