Quiche lorraine kaasbroodjes

Gepost: 10 september 2021 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
Quiche lorraine kaasbroodjes
62

Sinds ik heb ontdekt hoe makkelijk en lekker het is om zelf bladerdeegbroodjes te maken met een vulling van kaasragout, vult mijn baklijst zich met variaties op dit recept. Dit is de eerste waar ik mee aan de slag ging. De quiche der quiches in een ander jasje: quiche lorraine kaasbroodjes. Deze heerlijke kaasbroodjes zijn gevuld met een kaasragout met glazig gebakken ui en spekjes er doorheen. Als je deze broodjes eenmaal hebt gemaakt, dan blijf je ervan eten. Zo ontzettend lekker! En ideaal als lunch, of voor bij een lekkere kop soep.

Naast deze quiche lorraine broodjes staan er nog veel meer lekkere kaasbroodjes op het blog:

Quiche lorraine kaasbroodjes (2)
Quiche lorraine kaasbroodjes (3)

 

Quiche lorraine kaasbroodjes

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Quiche lorraine kaasbroodjes

De bekende quiche lorraine verwerkte ik qua smaak dit keer in zalige kaasbroodjes met een vulling van kaasragout, spek en ui.
Porties: 12 broodjes

Ingrediënten

KAASRAGOUT

  • 150 gram ontbijtspek in kleine reepjes
  • 1 grote witte ui gesnipperd
  • 50 gram boter
  • 90 gram bloem
  • 250 ml volle melk
  • 50 ml slagroom
  • 1 eidooier
  • 150 gram oude kaas geraspt

VERDER NODIG

  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Bak de reepjes ontbijtspek en de gesnipperde ui samen in een koekenpan tot de ui fruitig is. Zet daarna even opzij.
  • Zet een steelpan op het vuur en smelt de boter. Voeg de bloem in één keer toe en verhit twee minuten op zacht – medium vuur, terwijl je goed blijft roeren. Nu heb je officieel een roux.
  • Voeg een scheut melk toe aan je roux en blijf roeren. Voeg dan de rest van de melk in delen toe en laat zachtjes voor enkele minuten koken terwijl je blijft roeren. Doe 125 gram geraspte kaas erbij en roer tot het gesmolten is. Haal van het vuur.
  • Meng de eidooier met de slagroom en voeg deze toe aan het kaasmengsel. Roer tot slot wat peper, zout en het ui-spek mengsel erdoor. Je kaasragout is klaar om verwerkt te worden, maar wacht nog even tot deze verder afgekoeld is (dat werkt makkelijker).
  • Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Doe de kaasragout in een spuitzak met een grote gladde spuitmond. Leg elk plakje bladerdeeg met de plakkerige kant naar boven en spuit op elk bladerdeegplakje een strook kaasragout, hou de zijkanten vrij en spuit iets meer naar één kant van het plakje bladerdeeg zodat je de andere kant er overheen kunt vouwen.
  • Druk de randen stevig tegen elkaar aan en leg alle broodjes op één bakplaat. Bestrijk ze met een losgeklopt ei. Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Bak de kaasbroodjes in 25-30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin.
Bewaren

Ik vries de broodjes het liefst meteen in en ontdooi er eentje wanneer ik er zin in heb of bezoek krijg. Het bewaren en opwarmen van deze kaasbroodjes werkt hetzelfde als met bladerdeeghapjes, je leest er hier alles over.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Wat een geweldige lekkere broodjes
    Allemaal
    Ik zou ze graag willen hebben die recepten

  2. Els schreef:

    Geweldig het jou recept opgeslagen want ik ga ze zeker maken .
    Dank je wel .

  3. Antoon Tychon schreef:

    Vandaag voor het eerst gebakken en ze zijn heerlijk 😊
    Lekker bij een kop verse soep

  4. Gerdien schreef:

    Ik heb ze gemaakt voor de paasbrunch van morgen ^^ Ze zien er heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *